Höstmarknad på Fotografiska

Fotografiska välkomnar dig varmt till årets inspirerande Höstmarknad med mat och dryck den 21-22 oktober, mellan 11.00-17.00. Genom din vanliga entrébiljett får du ta del av den gastronomiska filosofin vi är så stolta över där ”zero waste” är vårt stora fokus för året. Vi brinner för att hela råvaran ska användas, och att det som inte gått åt ska bli ny råvara i nästa rätt. Det unika ”bröd-ölet” som tagits fram tillsammans med Melleruds är ett spännande exempel på detta. Fotografiskas matkreatör Paul Svensson beskriver det så här:

”Vår filosofi att sätta växtriket i fokus, och till det addera de absolut bästa råvarorna av fisk&kött, visar vägen framåt. Så kan vi alla, genom hållbar njutning och fokus mot ”zero waste”, vara med och rädda jorden.”

Hösten är skördetid. En härlig tid att njuta av mat och dryck som ger god energi. Fotografiskas matfilosofi signerad Paul Svensson fokuserar på grön och säsongsbaserad hållbar njutning, med växtriket och ”zero waste”-konceptet i centrum.

Kom hit, inspireras och gör nya härliga upptäckter. Vi dukar upp med kokboksmässa, mat- och dryckesmarknad, seminarier om matfotografi och mycket mer.

Tillsammans med Melleruds kommer vi under två dagar förvandla Fotografiskas största eventlokal till en sällan skådad saluhall med njutning av bland det bästa som finns att erbjuda när det gäller mat- och dryck-råvaror och produkter. På plats deltar flera spännande producenter och aktörer.

På vår höstmarknad kan du provsmaka allt ifrån viner, whiskey, snapsar, ost, marmelader samt tillagade rätter a lá Fotografiska och mycket mer. Få idéer till egna stordåd, lära dig mer om hållbar matkultur och dryck, finna de hetaste nyheterna och botanisera bland älskade klassiker. 

– För oss på Melleruds är denna Höstmarknad en viktig mötesplats där vi både ger och får inspiration till nya tankesätt kring hur vi bättre hushåller med, och omvandlar, jordens resurser. I år har vi glädjen att presentera ett mycket innovativt smaksamarbete med Fotografiskas matkreatör Paul Svensson och hans team på Fotografiska. Vi brygger en ny limiterad öl på ekologiska och handplockade råvaror där det färska brödet som inte kommit till användning i restaurangen även ingår, berättar Melleruds bryggmästare Richard Bengtsson.

Din entrébiljett ger dig också tillgång till vår Höstmarknad. Till det köper du polletter som ger dig möjligheten att prova på alla höstens goda smaker.
Vid provsmakning av alkohol gäller 18-årsgräns.
Öppettider: Lördag och söndag 11.00-17.00.

Utställare:
Fotografiska
Melleruds
Fondberg/Vinovativa
Mackmyra
Martin&Servera (Järna mejeri+Grönsöö must)
Sorunda (Wålstedt+ Hällestad svamp)
Palla
Bunches

Förlag:
Nordstedts
Bonnier

 

Huvudsponsor