Absurd Fight VH05- 013-0397

Hevonen kuoli tallissa riehuneen tulipalon takia. Heinäkuun 2011 lopussa.            

Kuvia klikkaamalla ne aukeavat uuteen ikkunaan isompina

99 sijoitusta


Perustiedot

Nimi Absurd Fight Lempinimi Fiia
Sukupuoli Tamma Rotu Oldenburgin hevonen
Syntymäpäivä 9.8.2008 Ikä täällä (VARL)
Väri Kimo Säkäkorkeus 166 cm
Koulutus ko Va B, re 130 cm, me 100 cm Painotus Yleispainoitteinen
Omistaja Viivuska (VRL-00502) / Belvine Kasvattaja meym.

Luonne

Fiia on hoitaessa erittäin aloittelijaystävällinen, eikä sen kanssa tule juuri milloinkaan ongelmia. Yleensäkin hepo on kiltti ja mukava kaikille, eikä juurikaan hetkahda vaikka karsinassa pyörisi ketä. Hoitaessakin tamma lähinnä vain ihmettelee mitä hoitaja sen ympärillä pyörii ja tekee, muttei kyllä ikinä keksi mitään sabotaasia järjestää aikaiseksi tai muutenkaan tehdä minkäänlaisia ilkeyksiä. Karkaamistakaan on Fiialta turha odottaa, sillä se ei ikinä lähtisi ruuan (ja oman täysihoidon) luota minnekkään, ei vaikka karsinan ja tallin ovi jäisi kutsuvasti auki. Yleensäkin Fiia on sen verran kiltti hoidettaessa, ettei paikalla välttämättä tarvitse olla ketään kokenutta tai tamman edes tarvitse olla sidottu kiinni. Se ei ikinä tekisi pahaa kärpäsellekkään ja rauhallisuuden sekä vakauden vuoksi myöskin pelästymisen mahdollisuus on minimissä.
Harjaamista Fiia rakastaa yli kaiken, vaikka sen pään alue on melko herkkä ja se kannattaakin harjata erityisen varovasti. Myös suitsittamisessa kannattaa olla varovainen, sillä vaikkei Fiia tahallaan mitään teekkään, saattaa se vaikkapa viskaista päätään sen verran kovempaa, että vähänkin valmistautumattomammalle suitsittajalle saattaa käydä huonosti. Mahan alue on myös erityisen herkkä harjattaessa, joten sitä kannattaa varoa. Kavioiden puhdistamisesta Fiia ei pidä lainkaan, mutta seisoo silti nätisti ja antaa hoitajan hoitaa hommansa kunnialla loppuun. Epämukavuus yleensä ilmeneekin vain pään viskomisella ja pärskähdyksillä. Satuloitaessa saattaa hyvinkin pullistella uusille sekä etenkin epävarmoille hoitajille, mutta tutummat satuloijat saavat kyllä hoitaa hommansa ilman sellaisia ongelmia. Ruoka-ajan Fiia muistaa erehtymättömän tarkasti ja kolistelee karsinan ovea malttamattomasti jo vähintään vartin aikaisemmin muistutukseksi. Joskus se saattaa hieman jopa luimiakin jos sen ruoka tuodaan myöhässä, muttei kyllä tee mitään sen enempää. Erityisesti herkkupaloja Fiia rakastaa ja niillä tamman saakin taipumaan lähes mihin tahansa helposti ja vaivattomasti. Liiallista herkkujen antoa tulee kuitenkin välttää ihan neidon oman parhaan vuoksi.

Ratsastettaessa Fiia ei sitten olekkaan yhtään niin kiltti kuin hoitaessa. Kentälle päästessään se ensimmäisenä testaa ankarasti selässään istuvia ihmisiä eikä kyllä varmasti tottele, jos ratsastaja ei ole osaava. Motivaatiota liikkumiseen neidolta ei puutu, mutta sitä nyt vain ei huvita totella kokematonta ratsastajaa, koska sen mielestä sen arvolle ei sovi huono ratsastaja (nimittäin tamman mielestä kokemattomat ovat aina huonoja). Yleensä neito on kuitenkin ratsastettaessa erittäin rauhallinen, vaikkakin siitä huolimatta innokas kaikkeen mahdolliseen; tunnille, maastoon, kisoihin.. Energiaa tältä tammalta ei todellakaan puutu ja pienistä oikuistaan huolimatta kokeneen ratsastajan käsissä se on kuin sulaa vahaa ja tottelee kiltisti jokaista käskyä. Suu Fiialla on erityisen herkkä ja siksi se totteleekin ohjaskäskyjä helposti, muttei kyllä siinä tapauksessa jos niitä tukevia ohjeita ei tule myös kylkiin. Tämän tamman kanssa saakin koko ajan olla käyttämässä pohjeapuja tai muuten ratsastamisesta ei kyllä tule yhtään mitään.
Muiden hevosten suhteen on Fiia varsin välinpitämätön, eikä sille ole väliä onko kentällä sen kanssa samaan aikaan viisi muuta hevosta vai onko se yksin. Keskittymiskyky tammalla on yleensä täysin sata prosenttia jos ratsastaja vain niin vaatii, mutta jos Fiia yhtään huomaa selässä istuvan henkilön keskittymisen tai mielenkiinnon vähenevän, ei kyllä sitäkään jaksa kiinnostaa ja silloin on täysi työ saada homma takaisin käyntiin. Varsinainen pieni jukuripää on siis tämä neito ratsastuksen kannalta, vaikkei hoitamisen jälkeen sitä uskoisikaan.
Fiia omaa todella miellyttävät ja matkaavoittavat askeleet. Heti käynnistä lähtien tamman askelissa on todella mukava ja helppo istua. Ei tarvitse miettiä, että tamman saa liikkumaan tarpeeksi hyvässä tahdissa tai tarpeeksi rennosti, se kyllä liikkuu. Silloin ratsastajalle jää aikaa tehdä muita asioita. Käynnissä Fiia liikkuu todella rennosti ja voikin sanoa, että käynti on jopa sen paras osa-alue. Ravissa Fiia on aluksi vähän nihkeä, mutta päästyään vauhtiin ravikin liikkuu mukavan irtonaisesti ja hyvässä tasaisessa temmossa. Laukassa tamma tarvitsee myös aluksi vähän työstämistä varsinkin vauhdin kanssa, mutta huomattuaan mikä on homman nimi niin se asettuu hyvään vauhtiin. Laukka on lennokasta, mutta hyvin tasaista ja letkeää.

Fiialla riittää motivaatiota niin esteisiin, kouluun kuin maastoonkin eikä siitä oikein ota selvää mikä sille itselleen on se mieluisin liikuntamuoto. Joinain päivinä kouluratsastus kiinnostaa esteitä enemmän, toisinaan taas neito kaipaa maaston rauhallisuutta ja luontoa lähelleen.
Maastossa Fiialla onkin turvallista ratsastaa ja jopa yksin ratsastettaessa se on täysin maastovarma ja lähinnä vain muljauttelee silmiään asioista, jotka vähänkin herkemmän hevosen pelottaisivat tuntikausiksi. Retkillä Fiia voi myös aivan huoletta olla ensimmäinen, sillä maastossa se ymmärtää totella ratsastajansa käskyjä moitteettomasti, eikä mieleen ikinä tulisi missään tapauksessa lähteä laukkaamaan keskellä peltoa tai metsää jos ratsastaja ei erikseen niin määrää. Erityisesti neiti rakastaa kulkea hiljaisella metsätiellä kuunnellen ratsastajalta lempeää ja rauhallista puhetta. Tamma on myös täysin liikennevarma ja soveltuu erityisesti hyvin toisen hevosen liikenteeseen totutteluun, koska sillä on tapana saada muutkin seurassaan hieman rauhoittumaan jos kyse on vilkkaammasta ympäristöstä.
Esteistä Fiia pitää myös ja hyppiikin suht korkealta helposti. Yleensä neiti ei turhaan kuluta energiaa liian korkealle hyppäämiseen vaan hyppää sulavasti ja pehmeästi korkeintaan kymmenen senttiä ylimmän puomin yläpuolelta, joka sekin yleensä vain matalimmilla esteillä. Motivaatiota neidolta ei puutu lainkaan ja estekentälle päästyään se meneekin reippaasti ja sulavasti joskus jopa ilman minkäänlaisia apuja ja hyppii ihan mukavasti esteiden ylitse. Joskus tamma innostuu liikaakin, eikä sitä oikein meinaa saada lopettamaan treenausta. Etenkin irtohypytyksessä se saattaa helpostikin paeta karkuun kun harjoittelu pitäisi lopettaa, mikä yleensä päättyy viimeistään maneesin tai kentän kulmaan.
Kuten jo aiemmin mainittu, myös kouluratsastus on lähellä Fiian sydäntä eikä siihenkään puutu motivaatiota ikinä. Koulussa Fiia meneekin innokkaasti ja reippaasti lähes mitä vain mitä siltä pyydetään (ja mitä se osaa) eikä ikinä ole huono aika opetella uutta. Liikkeet neidolla ovat sulavat ja pehmeät, eikä ratsastaja varmasti kadu Fiian selkään nousemista lainkaan. Erityisesti pohkeenväistö, voltit sekä muut ympyrät ja taivutukset ovat lähellä tamman sydäntä ja niitä se tekee erityisen mielellään. Neidin askeleet ovat aina sulavat ja linjat hyvät eikä sille tuota ongelmia harjoitella pitkiäkin aikoja päivässä (omasta mielestään siis, ratsastajan kannalta tietenkin eri asia sekä hevosen oman hyvinvoinnin). Oikeastaan kouluratsastuksessa Fiialla on aika lailla sama juttu kuin esteratsastuksessakin, ja oikein kunnon vireeseen päästyään sitä on vaikea saada lopettamaan.

Kisoissa olemista ja niihin lähtemistä Fiia suorastaan rakastaa, eikä lastaus tai kuljetus tuota sille minkäänlaisia ongelmia. Tyttö onkin hyvä esimerkki vaikeampia hevosia lastattaessa. Se kävelee kiltisti sisään traileriin ja parhaimmissa tapauksissa vieläpä hirnahtaa rohkaisevasti aremmille lajitovereilleen. Taluttamisessakaan harvoin mitään ongelmia tapahtuu ja neiti onkin varsin kiltisti ihan karsinasta talutettavaan paikkaan asti, oli se sitten puolen kilometrin päästä alkava maastoreitti tai tallin pihalla odottava hevoskuljetusauto.
Kisoissa ollessaan Fiia suorastaan loistaa energiaa, vaikka verrytellessä on alussa selvästi havaittavissa jännitystä ja hermostuneisuutta, jotka toisaalta häviävät nopeasti jo muutaman verryttelyminuutin jälkeen. Aluksi saattaakin Fiia yleensä tuntua melko kankealta, muttei kuitenkaan loppujen lopuksi kisasuorituksessa sitä ole. Itse suorituksen aikana Fiia saattaa välillä olla täysin omissa ajatuksissaan, mutta pyrkii silti tottelemaan moitteettomasti ratsastajan käskyjä. Suorituksen jälkeen Fiia kaipaa muutamisen minuutin verran lepoa ennen loppuverryttelyjä ja yleensä niihin mennessä se on laiskistunut jo huomattavasti, eikä yleensä kisan jälkeen verryttelyt jääkkään kovin pitkiksi hevosen väsymyksen takia.
Kengittäjällä ja eläinlääkärillä Fiia käyttäytyy kiltisti, vaikka ilmassa onkin havaittavissa pientä jännitystä.
Kiitos The Wolf

Sukutaulu

i. Freentanz YLA3
- 171 cm korkuinen tummanruunikko oldenburgin hevosori
ii. C'est Si Bon(evm)
- 169 cm korkuinen musta oldenburgin hevosori
iii. Inschallah (evm) old, rn, 172cm
iie. Lonlaine (evm) old, m, 160cm
ie. Feldsilvé (evm)
- 167 cm korkuinen ruunikko oldenburgin hevostamma
iei. Gambo (evm) old, prn, 166cm
iee. Mondsichel (evm) old, trn, 162cm
e. Rueful Princess YLA2, KRJ-II
- 164 cm korkuinen kimo oldenburgin hevostamma
ei. Royal Prince (evm)
- 168 cm korkuinen ruunikko oldenburgin hevosori
eii. Revent (evm) old, trn, 167cm
eie. Physima (evm) old, trn, 166cm
ee. Satiny Lady (evm)
- 164 cm korkuinen kimo oldenburgin hevostamma
eei. Tendere (evm) old, km, 167cm
eee. Priorite (evm) old, rt, 1kkcm

Sukuselvitys

-

Kilpailukalenteri

Sijoituksia 99, voittoja 13, toisia ja kolmansia sijoja 27

Koulukilpailut - Vain sijoitukset - 55 sijoitusta

2.12.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 4/60
30.11.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 2/30
29.11.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 1/30
29.11.2009 - KUTSU - He C (KRJ) - 7/60
29.11.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 6/40
28.11.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 1/40
28.11.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 2/50
28.11.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 6/50
28.11.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 5/50
28.11.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 6/50
27.11.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 5/50
27.11.2009 - KUTSU - He B (KRJ) - 1/50
27.11.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 6/40
26.11.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 5/30
26.11.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 5/40
26.11.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 3/40
26.11.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 5/50
26.11.2009 - KUTSU - He A (KRJ) - 4/60
26.11.2009 - KUTSU - He B (KRJ) - 7/60
25.11.2009 - KUTSU - He B (KRJ) - 2/60
24.11.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 1/50
24.11.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 6/50
24.11.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 2/40
24.11.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 1/50
22.11.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 5/50
22.11.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 5/50
21.11.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 6/50
21.11.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 5/50
20.11.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 3/50
20.11.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 7/50
20.11.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 5/50
19.11.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 2/50
19.11.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 7/50
20.8.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 10/100
23.8.2009 - KUTSU - He A (KRJ) - 7/50
23.8.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 7/50
24.8.2009 - KUTSU - He A (KRJ) - 4/40
25.8.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 4/78
13.8.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 8/100
12.8.2009 - KUTSU - Kür He A (KRJ) - 4/78
11.8.2009 - KUTSU - Kür He A (KRJ) - 6/78
8.7.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 5/40
7.7.2009 - KUTSU - He A (KRJ) - 2/54
28.6.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 2/94
12.6.2009 - KUTSU - He A (KRJ) - 3/80
11.6.2009 - KUTSU - He A (KRJ) - 6/80
9.6.2009 - KUTSU - Va B(KRJ) - 3/27
9.6.2009 - KUTSU - He A (KRJ) - 4/38
2.5.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 10/100
2.5.2009 - KUTSU - He B (KRJ) - 2/100
31.3.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 4/50
22.1.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 3/71
15.1.2009 - KUTSU - He B (KRJ) - 5/33
14.1.2009 - KUTSU - Va B (KRJ) - 3/40

16.12.2008 - KUTSU - He B (KRJ) - 9/104
3.12.2008 - KUTSU - He C (KRJ) - 6/90

Estekilpailut - Vain sijoitukset - 37 sijoitusta

1.12.2009 - KUTSU - 100 cm (ERJ) - 6/40
30.11.2009 - KUTSU - 110 cm (ERJ) - 3/40
30.11.2009 - KUTSU - 110 cm (ERJ) - 3/40
29.11.2009 - KUTSU - 100 cm (ERJ) - 6/40
28.11.2009 - KUTSU - 110 cm (ERJ) - 1/40
16.11.2009 - KUTSU - 120 cm (ERJ) - 3/100
5.11.2009 - KUTSU - 130 cm (ERJ) - 4/30
2.11.2009 - KUTSU - 130 cm (ERJ) - 3/30
30.10.2009 - KUTSU - 130 cm (ERJcup) - 4/138
30.10.2009 - KUTSU - 120 cm (ERJcup) - 20/228
18.10.2009 - KUTSU - 120 cm (ERJ) - 7/100
17.10.2009 - KUTSU - 130 cm (ERJ) - 4/30
17.10.2009 - KUTSU - 130 cm (ERJ) - 4/30
17.10.2009 - KUTSU - 120 cm (ERJ) - 7/100
16.10.2009 - KUTSU - 110 cm (ERJ) - 2/100
21.8.2009 - KUTSU - 110 cm (ERJ) - 4/100
19.8.2009 - KUTSU - 110 cm (ERJ) - 3/100
18.8.2009 - KUTSU - 110 cm (ERJ) - 3/100
15.8.2009 - KUTSU - 100 cm (ERJ) - 3/100
10.8.2009 - KUTSU - 110 cm (ERJ) - 1/38
22.7.2009 - KUTSU - 130 cm (ERJ) - 4/27
20.7.2009 - KUTSU - 130 cm (ERJ) - 5/32
7.7.2009 - KUTSU - 100 cm (ERJ) - 2/60
6.7.2009 - KUTSU - 100 cm (ERJ) - 5/72
1.7.2009 - KUTSU - 110 cm (ERJ) - 6/72
30.6.2009 - KUTSU - 110 cm (ERJ) - 5/77
29.6.2009 - KUTSU - 120 cm (ERJ) - 6/86
28.6.2009 - KUTSU - 110 cm (ERJ) - 8/76
23.1.2009 - KUTSU - 130 cm (ERJ) - 6/50
19.1.2009 - KUTSU - 100 cm (ERJ) - 1/60
18.1.2009 - KUTSU - 110 cm (ERJ) - 2/48
18.1.2009 - KUTSU - 130 cm (ERJ) - 8/69
15.1.2009 - KUTSU - 110 cm (ERJ) - 7/50
14.1.2009 - KUTSU - 110 cm (ERJ) - 1/50

21.12.2008 - KUTSU - 90 cm (ERJ) - 3/218
18.12.2008 - KUTSU - 90 cm (ERJ) - 1/216
17.12.2008 - KUTSU - 80 cm (ERJ) - 5/35

Kenttäkilpailut - Vain sijoitukset - 7 sijoitusta

27.6.2009 - KUTSU -CCI/CIC***(KERJ)- 1/29
26.6.2009 - KUTSU -CCI/CIC***(KERJ)- 2/29
18.6.2009 - KUTSU -CCI/CIC*(KERJ)- 1/22
16.6.2009 - KUTSU -CCI/CIC***(KERJ)- 2/28
6.6.2009 - KUTSU -CCI/CIC***(KERJ)- 1/30
31.1.2009 - KUTSU -CCI/CIC**(KERJ)- 8/72
15.1.2009 - KUTSU -CCI/CIC***(KERJ)- 1/30

Jälkeläiset

o. Remedy Belv - ast. ? - synt. 26.4.2010 - i. Rég Acid Nuxx 09
t. Shewana Belv - ast. 5.1.2010 - synt. 18.2.2010 - i. Stonegarden's Jalee Jet
o. Sanfisko BE - ast. ? - synt. 12.9.2009 - i. St. Bonaparte
o. Siward BE - ast. 5.6.2009 - synt. 2.7.2009 - i. St. Bonecrusher

Valmennukset

-

Tekijänoikeudet

Layout © Viivuska
Kaikki tekstit © Viivuska
Hevosen kuvat © Viivuska

Tämä hevonen on virtuaalihevonen, tätä hevosta ei siis ole oikeasta olemassa.

Etusivu      Esittely      Kilpailut      Majoitus      Muu toiminta      Muuta

Rownshock on virtuaalitalli - Rownshock is a sim game stable
layout ja tekstit © Viivuska