Slapeloosheid? Oefentherapie helpt!

Slapeloosheid? Ga naar de oefentherapeut voor een effectieve manier om je slaapprobleem aan te pakken. Vaak is er een relatie tussen de slaap en bestaande lichamelijke of mentale problemen. Een oefentherapeut die geschoold is in behandeling van slapeloosheid ziet allerlei klachten in de praktijk. 

De slaapoefentherapeut gaat samen met jou aan de slag om de vicieuze cirkel te doorbreken. 
Lees verder

 

Beroep onder de loep!

Emmaly Berghuis (29) uit Zeist werd uitgeloot voor geneeskunde. Achteraf vindt ze dat niet erg. “Het vak van oefentherapeut past beter bij mij. De coachende rol vooral, maar ook dat je meer tijd voor een patiënt hebt en geruime tijd met elkaar optrekt. Het leukste vind ik als mensen ontdekken dat ze zelf wat kunnen doen om minder pijn te hebben, dat ze meer grip op hun lichaam en hun kracht krijgen. 

Klik hier voor het volledige bericht op artsenauto.nl

Bereikbaarheid VvOCM

Het secretariaat van de VvOCM is van maandag t/m donderdag telefonisch bereikbaar van 8.30 - 14.30 uur. Op vrijdag zijn wij gesloten. U kunt altijd mailen naar info@vvocm.nl

Kinderen met rugpijn

Kinderen zitten heel veel, soms zelfs meer dan een volwassene met een kantoorbaan. Zowel op school als thuis - en vaak achter een scherm. Hierdoor krijgen ze op steeds jongere leeftijd last van hun rug, nek en schouders. Op 13 december 2017 besteedde het Jeugdjournaal aandacht aan dit onderwerp. 


Sofia (11 jaar) heeft last van een stijve rug. Daarvoor gaat zij naar de oefentherapeut Cesar/Mensendieck.
Uitzending gemist? Klik op het plaatje om terug te kijken.

 

Zit met Pit!

Zit met Pit! is een landelijk lesprogramma voor kinderen vanaf groep 5, gericht op het aanleren van een goede (werk)houding en een gezonde balans tussen zitten en bewegen. Het programma wordt in de klas aangeboden door een fysio-, ergo- of oefentherapeut. Biedt jouw school nog geen Zit met Pit! Lees dan snel verder

 

Kinderen en juf over Zit met Pit!

Basis- of Aanvullende verzekering: verzeker u goed voor oefentherapie

Oefentherapie Cesar / Mensendieck wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Vergoeding hangt dan af van uw leeftijd en de vraag of u een aandoening heeft die op de lijst ‘chronische aandoeningen’ staat. Ook is vergoeding vanuit de aanvullende verzekering mogelijk. Is uw huidige polis toereikend?
Lees verder onder 'Vergoeding door uw zorgverzekeraar'.

Oefentherapie Cesar/Mensendieck: beter bewegen kun je leren!

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. Gericht op het behandelen en voorkomen van klachten die kunnen ontstaan door een verkeerde houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten. 

 

Kenmerkend voor oefentherapie Cesar en Mensendieck is dat de oefentherapeut niet alleen kijkt naar de klacht zelf, maar vooral naar waar die klacht vandaan komt. Vaak heeft dit met jouw houding en/of beweeggedrag te maken. Dit is de basis voor de behandeling. Groot voordeel van deze aanpak is dat de oorzaak van de klacht structureel wordt aangepakt, omdat je weet waarom die is ontstaan!


Oefentherapie Cesar / Mensendieck: 
BETER BEWEGEN KUN JE LEREN!
Lees verder

Op zoek naar een oefentherapeut?

Vind een oefentherapeut bij u in de buurt