Ayşe ÖNDER

Kültür Varlıkları Daire Başkan Vekili

1970 yılında Adana'da doğdu. İlk ve orta öğretimini Adana'da tamamladıktan sonra 1993 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi, Müh.Mim.Fak.Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. 1998-2001 yılları arasında Çukurova Üniversitesi, Müh.-Mim.Fak.Mimarlık Bölümü Yapı Anabilim Dalında Yüksek Lisansını yaptı. Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Yapı Anabilim Dalında ve Çukurova Üniversitesi Müh.-Mim.Fak. Jeoloji Anabilim Dalında doktora yeterlilik dereceleri bulunan ÖNDER'in başta Bilim ve Teknik Dergisi olmak üzere çeşitli dergilerde makaleleri ve sempozyumlarda sunulan bildirileri bulunmaktadır. ÖNDER; 1999-2004 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Mimarlık Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2004-2006 yılları arasında Tarihi Kentler Birliği'nde mimar olarak görev yaptı. 2006-2008 yılları arasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'nda KUDEB (Koruma, Uygulama ve Denetim Bürosu) ve Şehir Planlama Müdürü olarak görev yaptı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ettirilen Setenönü Mahallesi'ndeki Kayseri Evlerinin proje müellifliğini yürüttü. 2008-2010 tarihleri arasında Etüt ve Projeler, 2010-2015 tarihleri arasında İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı , 2015-2017 tarihleri arasında Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı görevini yürüttü. 20 Mart 2017 tarihinden itibaren Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Dairesi Başkanlığını yürütmektedir. Bir çocuk annesi olan ÖNDER'in yabancı dili İngilizcedir.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclisinin 14.12.2015 tarih ve 1101 sayılı kararı ile kurulan Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı , geçmişten günümüze kadar gelen çeşitli medeniyetlerin ürünü olan, mimari ve benzeri özellikler taşıyan kültür varlıklarının korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması noktasında planlı, programlı, etkin ve halk ile uyum içerisinde çalışmalar yapmak ve bu konuda hazırlanmış koruma mevzuatı, ilke kararları ve kurul kararları çerçevesinde faaliyetlerini yürütmektedir.
 
Tarihi doku ile bütünleşmiş bir kent yaşamının sunulması, kültürel değerlerin ve mekanların; bilimsel veriler ışığında yasal mevzuata uygun rehabilite edilmesi,  özgün fikir ve uygulamalar ile kent yaşamına kazandırılması ve toplumsal bilinçlenmeyi merkeze alan bir yaklaşımla korunması amaçlanmaktadır.

Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı, ilgili mevzuatlar ve yönetmeliklerde verilen hak ve yetkiler kullanılarak görevlerini gereken özen ve azami sürede yerine getirir.
 
Tarihi Eserler Bilgi Sistemi Veri Güncelleme İş Akış Şeması
Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı - Çalışma Yönetmeliği
Koruma Alanları ve Sit Alanları İş Akış Şeması
Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu
Maddi Destek Talebi İş Akış Şeması
Basit Onarım Başvuru Formu
Maili İnhidam İş Akış Şeması
Restorasyon İş Akış Şeması
KUDEB Yönetmeliği
 

YAYINLARIMIZ

KUDEP KİTAPÇIĞI
GERMİR KİTABI


Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı Binası

Kültür Varlıkları Dairesi Başkanlığı İletişim

Adres    : Şehit Nazımbey Mah. Setenönü Cad. No:91 Melikgazi/KAYSERİ
Telefon :  0 352 503 13 79 (Daire Başkanlığı)
                 0 352 503 13 78 (KUDEB Servisi)
Faks      :  0 352 503 16 96

Kültür Varlıkları Dairesi Başkanlığı Harita