Roansi Grandchamp II VH11-203-0005
Klikkaamalla kuvaa saat sen suuremmaksi.
Virallinen nimi, tutummin: Roansi Grandchamp II, Ansi
Rotu, sukupuoli: Zweibrücker, tamma ♀
Syntynyt, ikä: 02.04.2011, 16 vuotta (oma)
Väri, merkit, säkäkorkeus: Rn, tipt, vtj ksk, 164cm
Painotus: Kenttäpainotus
Koulutustaso:CIC4 VaA, re:140cm, me:130cm
Kasvattaja: VRL-06066
Omistaja, kotitalli: Ros., Rosin Konit

Finest Foal-arvonimi saavutettu 2011
PP MVA-arvonimi saavutettu 2013
VIP MVA-arvonimi saavutettu 2014
Kantakirjattu II-palkinnolla vuonna 2012

» Historia

Ansi saapui meille oikeastaan heräteostoksena. Olin juuri päättänyt vakaasti, että hevoskantani on täysi, eikä uusia tule. No... Jotain kautta päädyin vierailulle Ketunpolkuun ja sen omistaja Elisa sattui mainitsemaan, että hänellä olisi kaksi myytävää tammaa. Äiti ja tytär. Emätamma ei suuria tunteita minussa herättänyt ja Ansillekin sanoin kohteliaasti Ei, vaikka kiinnostukseni ehkä jo vähän heräsi. Kuitenkin tuo kiero nainen osasi sanoa ne maagiset sanat - " Käy nyt ees koittamassa tuolla kentällä..". Niinpä sitten löysin itseni istumasta tamman selässä ja lähestymässä ensimmäistä pientä estettä. Alkuverkka oli mennyt hienosti. Tamma oli aavistuksen kankea, mutta kuitenkin sen hienot liikkeet paistoivat alkujännityksenkin läpi. Mutta kun viimein tuli eteen Se hyppy.. Voi luoja.. Tamma leiskautti epäröimättä kummalisen pinkiksi maalatun härvelin ylitse. Hyppytekniikka 10, rohkeus 10, ajoitus 10! Ja kun vielä testasin pari suurempaa estettä saatoin vain ottaa loppukäynnit, liukua alas selästä ja sanoa posket innosta punoittaen - "Miä otan tämän!".

» Luonnekuvaus

Perusluonteeltaan Ansi on kuin suoraan hevoskasvatuksen oppikirjoista. Tamma ei hyöri, eikä pyöri. Karsina on pysynyt ehjänä ja neiti on myös niin siisti, että boksi on ruokailunkin jälkeen kuin imuroitu! Kuitenkin tammasta löytyy myös omaa persoonallisuutta. Sen kumea hörinä kuuluu aina ensimmäisten joukossa aamuisin tallin perukoilta ja kun sen luo pääsee saa hevosmaisen märän kuolapusu poskelleen. Ansilla on myös hassu tapa kerjätä. Kun se huomaa kädessä jotain herkkuja se taivuttaa niskaansa ja nostaa toista koipeaan ylös. Myös herkut ylipäätänsä haistetaan jo kilometrin säteeltä ja jossei niitä ole näkyvillä se hamuaa kyllä vierailijansa taskut läpikotaisin.

Hoitotoimenpiteet Ansin kanssa ovat silkkaa harmoniaa. Tamma seistä kököttää paikallaan ja välillä laiskasti vilkaisee mitä siellä kupeella tapahtuu. Ei kitise, eikä kutise missään vaiheessa. Ainoa huono tapa on, että satulan nähdessään Ansi muuttuu ilmapalloksi. Se pinnistää ja pullistaa mahansa äärimmilleen ja yleensä onnistuu myös saaman sen yli satulanvyön kantavuuden. Mutta jos satuloija on tarpeeksi velmu, hän kiristää vyön tamman ollessa liikkeellä, jolloin se unohtaa vetää pötsinsä täyteen ilmaa.

Ratsuna Ansi on kuuliainen, nöyrä ja miellyttämishaluinen hevonen. Omaa hienot ja helposti istuttavat samettiset askeleet. Osaavan tamman uskaltaa laskea lähes kenen tahansa pehmeäkätisen ratsastajan tykö, mutta kovakätiset saavat varmasti hurjan rodeon pystyyn. Suustaan tavattoman herkkä tamma kun ei kestä minkäänlaista reuhtomista, vaan muuttuu hetkessä unelma hevosesta jäykäksi ja poukkoilevaksi kumipalloksi. Myös jos ratsastaja jää vähänkään roikkumaan ohjiin tamma alkaa viskoa päätään vimmatusti. Herkät otteet ja pehmeät, mutta selkeät avut ovat salaisuus Ansin kanssa työskenneltäessä.

Koulua tamma menee Vaativa A - tasolla. Osaava tamma tekee aina parhaansa ja sen kanssa tähdätään koko ajan ylemmäs. Herkkä ja kuuliainen tamma on kouluradoila kuin kotonaan, eikä sen tarvitse turhia kiukutella. Omaa hienot liikkeet ja hyvän eteenpäin pyrkivyyden. Miinuksiakin toki löytyy joka hevosesta ja Ansi on joskus hiukan kärsimätön vääntämään kaikkia liikkeitä loppuun asti ja saattaa kiukutella vastaan. Myös joskus pieni yleinen laiskottelu on tammalle ominaista.

Esteillä Ansi on petrannut huimasti ja se on nykyään oikein hyvin lapasessa pysyvä kilpuri, joka kuuntelee ratsastajaansa ja keskittyy itse suoritukseen. Omaa hyvin ilmavan hyppytyylin ja vauhtiakaan ei puutu. On myös hyvin ketterä ja selviää tiukemmistakin kaarteista hyvällä tasapainolla.

Maastossa Ansi on varma ja vakaa hevonen. Kasvattaja on totuttanut sen hienosti kaikkeen epämääräiseen, eikä tammaa pelota edes tarktorit. Maastoesteille päästessään tammalle syttyy kuitenkin se tietty pilke silmään, eikä se malttaisi millään odottaa vauhtiin pääsyä. Kisoissakin se yleensä seisoo lähtöviivalla mieluummin kahdella jalalla. Vauhtiin päästyään on kuitenkin rohkea ja nopea hevonen, joka ei tunnu pelkäävän mitään. Siis lähes täydellinen kenttäratsastukseen!

» Sukutaulu ja sukuselvitys

i. Stalag Luft
Zweibrücker, trn, 166cm
Fn-arvonimi
YLA 3
ii. Wahrer Freund evm
zweibrücker, trn, 165cm
iii. Glücklich Kämpfer evm
zweibrücker, rn, 165cm
iie. Achtzehnte Kuss evm
zweibrücker, rn, 163cm
ie. Wunderbar Hoffnung evm
zweibrücker, m, 164cm
iei. Regenbogenlicht Hay evm
zweibrücker, m, 163cm
iee. How Harmony GER evm
zweibrücker, trn, 164cm
e.Riwall ZION
Zweibrücker, rn, 164cm
ei. Hertzlein A.R. Windspeel evm
zweibrücker, prn, 166cm
eii. Back Ammo GAD evm
zweibrücker, trn, 170cm
eie. Riton du Gite evm
zweibrücker, rn, 165cm
ee. Harviestound's Raven evm
zweibrücker, rn, 162cm
eei. Bergastor Of Trobyevm
zweibrücker, m, 165cm
eee. Silberlinde Boulonnais evm
zweibrücker, rn, 163cmi. Ansin isä on komea tummanruunikko ori Stalag Luft, joka on malliesimerkki zweibrückerin monipuolisuudesta. Ori on kilpaillut niin kouluradoilla, rataesteillä kuin kenttäratsastuksenkin parissa. Ori on koulutettu Vaativa A-tasolle ja esteitäkin se hyppää 120cm tasolla. Lucas on myös saanut Fn-palkinnon ja yleislaatuarvostelussa se on palkittu YLA-III palkinnolla 93 pisteellä.

ii. Wahrer Freund on hieno tummanruunikko ori, jolta säkäkorkeutta löytyy 165cm verran. Ori on Saksalaisen Washler siittolan kärkituloksia jalostusnäytöistään., joka pienenä siittolana on saanut nimeä tämän oriin myötä. Ori periytyy hyvästä suvusta ja luonteeltaan se on hyvin vahempiensa kaltainen, kiltti ja yhteistyöhaluinen, ei turhan määräilevä. Aloittanut kilpailu-uransa viiden vuoden iässä hyvän koulutuksen pohjalta, joka näkyi tuloksissa heti. Kilpaillut aktiivisesti kenttä- ja osakseen myös yleispainotteisesti tasolla Vaativa B, re/me 110-120cm. Ori on palkittu Saksassa kantakirjassa II palkinnolla. Kovan kilpailun ohella oria on käytetty erittäin vähän siitokseen ja siltä on jäänyt vain neljä jälkeläistä.

iii. Glücklich Kämpfer on 165cm korkea ruunikko ori. Toisaalta Saksaa Washler siittolaan 2-vuotiaana muuttanut ori periytyy hyvästä suvusta (i. Erdbeben 04, KTK-II / e. Frühlich GER, KTK-III) ja pääosin ori oli lähinnä siitoskäyttöön ostettu. Kilpailut ori aloitti hyvissä ajoin koulupainotteisesti vaativissa luokissa. Orista povattiin kenttäratojen kuningasta, mutta siron rakenteensa ja aran luonteensa vuoksi se ei siihen lopulta soveltunut. Kouluradoilla ori kuitenkin pärjäsi hyvin napsien useita voittoja ja sijoituksia.

iie. Achtzehnte Kuss on niin ikään ruunikko, kaunisrakenteinen tamma, jolta säkää löytyy 163cm verran. Sirorakenteinen tamma kilpaili yleispainotuksella, mutta kallistunut ehkä aavituksen verran enemmän koulupuolelle. Kouluradoilla kilpaillut enimmäkseen helpolla tasolla varsin hyvällä menestyksellä. Tamma on myös kantakirjattu III palkinnolla.

ie. Wunderbar Hoffnung on musta, hyvin sirorakenteinen 164cm korkuinen tamma. Tamma periytyy hieman tuntemattomammasta zweibrücker-suvusta, jossa molemmat vanhemmat olivat kenttäpainotteisia. Mitään huippumenestystä eivät vanhemmat ole tehneet, mutta kuitenkin sijoittuneet usein kärkipäähän. Wunderbar Hoffnung on vanhemmistaan huolimatta kilpaillut hyvällä menestyksellä kenttäpainotteisesti helpoissa luokissa. Tamma on myös pääosin viettänyt elämänsä siitoskäytössä.

iei. Regenbogenlicht Hay on komea musta ori. Säkää herralta löytyy 163cm ja se on painottunut kenttäpuolelle.Sukunsa puolesta rämäpäinen ori olisi sopinut kaiketi parhaiten kouluradoille, mutta rohkean ja kiivaan luonteensa vuoksi sen kanssa päädyttiin juuri kenttäradoille. Ori on kilpaillut kohtalaisella menestyksellä keskivaativissa luokissa. Orin kilpailuaikana rotu oli vielä kovin tuntematon, joten jälkeläisiä orille ei ole kertynyt kuin muutama.

iee. How Harmony GER on 164cm korkea tummanruunikko sirohkorakenteinen tamma, joka on kilpaillut koulu- ja yleispainotteisesti. Näyttönä kilpailumenestyksestä on keskivaativista luokista satunnaisia sijoituksia ja muutama voitto. Toiminut pääosin siitoskäytössä, mutta silti varsoja tammalta on vain kuusi, joista kaksi oli tammaa ja neljä oria. Oreista kumminkin puolet on ruunattu ilman jälkeläisnäyttöä.


» Jälkeläiset


o. KK Royal Supernova, i. Reeve's Way
o. Rägbys Vociferous, i. Dead Silence WH
o. Redfall R05, i. Halo of Blood Zei
o. Mortal's Halberd R05, i. Halo of Blood Zei

» Näyttelykalenteri

Kantakirjaus

KTK-II
30.10.2012
62+72+72+64 =67,5%
- Kaunis pää. Alalinja sopivan väljä. Lihaksettomat jalat. Hyvät kaviot. Takaosassa rasvakerrosta. Toteutus kaunis ja selkeä, pienet lihakset voisivat tulla paremmin esiin.
- Tammaleima on todella selkeä, kaunis hevonen. Jalat ovat voimattoman näköiset ja lihaksettomat, muutenkin hieman lihasköyhän oloinen. Jouhet hyvässä kunnossa, hivenen pitkärunkoinen mutta kuitenkin tammana ns. sallituissa rajoissa.
- Kevytpiirteinen pää, johon toivoisin hieman pehmeämmän ilmeen. Lihaksikas sopivan pitkä kaula, jonka kiinnitys runkoon näyttäisi mahdollistavan myös ryhdikkäämmän esiintymisen. Melko hyvä runko, jossa hyvät mittasuhteet. Pitkä hyvä säkä, suora selkä, aavistuksen köyry lanne, pystyhkö lautanen. Seisoo jalat todella auki, mikä ei ole aivan edustavin asento. Hyvä, lihaksikas etuosa. Kevytluustoiset melko hyväasentoiset etujalat, jotka saisivat olla lihaksikkaammat. Pitkähköt vuohiset, oej pitkä kavio, kavioiden asennot saisivat olla hieman paremmat. Melko hyvät lihaksikas takaosa, kinnerkulma saisi olla voimakkaampi. Kevytluustoiset takajalat, koipi saisi olla lihaksikkaampi. Väritystyö kaunista, joskin pään väritykseen jäin kaipaamaan hieman syvyyttä, samoin kuin vtj sukkaan.


PKK

(Varsa)
14.05.2011 Mêl Seren Varsat - EO-sert, tuom. Beronia
15.05.2011 Mêl Seren Varsat - LKV - EO-sert / BIS II, tuom. Anne
15.05.2011 Heathermoor Heights Varsat - HY, tuom. Nica
15.06.2011 Lutakko Varsat - LKV - EO-sert / BIS III, tuom. Aatsi

(Aikuisrakenne)
26.07.2011 Koivuvaara Tammarakenne (tietokone) - EO-Sert , tuom.Kukka
19.08.2011 Kotitalli Ketunpolku, tammat, LKV - KTK-sert tuom. nica
28.08.2011 Vecno Stud Hevostammat - SA
02.06.2013 Miian virtuaalihevoset, tammat, EO-sert tuom. Miia
06.07.2013 Newerra, hevostammat, EO-sert, tuom. nica
02.09.2013 Järnby, puoliveritammat, EO-sert tuom. Kuroibala
29.12.2013 Seppele, lämminveritammat, EO-sert tuom. Latu
31.01.2014 Latun talli, hevostammat,LKV - KTK-sert tuom. Minna

(Muu kuva)
15.06.2011 Lutakon Ratsastajat Ratsastuskuva - KP, tuom. Possiikeri
15.06.2011 Lutakon Ratsastajat Pääkuva - KP, tuom. Possiikeri
16.07.2011 Artsin ravitalli Pääkuva - LKV - KP, tuom. Chao
26.07.2011Koivuvaara Pääkuva - KM, tuom. Aatsi
21.04.2013 Järnby, vapaakuva puoliverisille, LKV-KP, tuom. Kuroibaka
"Upea kokonaisuus! Jokaiseen asiaan on kiinnitetty loistavasti huomiota kuitenkin siten, että huomio pysyy hevosessa. Esteen numero, kauempana siintävä toinen este ja etenkin roiskeet etumuksessa ovat hienoja yksityiskohtia, jotka vahvistavat tunnelmaa. Hevonen itsessään on kaunis ja ilmeikäs, ratsastajasta taas puuttuu luonnetta; muuten kuva on erinomainen! Liike on saatu melko hyvin esille ja ennen kaikkea kaikkeen on kiinnitetty huomiota. Hienoa työtä!"

MSY

02.09.2012 Rental Ring, hevostammat, PUN1 BIS4
31.01.2013 MSY, piirretyt lämminveritammat, SIN

» Kilpailukalenteri
Vain sijoitukset!

ERJ
30.08.2012 Mêl Seren, ERJ 140cm, sija; 1/14
01.09.2012 Mêl Seren, ERJ 140cm, sija; 3/11
01.09.2012 Mêl Seren, ERJ 140cm, sija; 3/14

KRJ
15.08.2011 Fiktio KRJ Vaativa B, sija; 7/50
02.09.2012 Mêl Seren, KRJ Vaativa A, sija; 3/13

KERJ
30.11.2011 Taikakuun Kartano, KERJ CCI/CIC*** VaB/125/120, sija; 2/40
27.08.2012 Satulinna, KERJ CCI/CIC4 VaB/130/125, sija; 4/30
11.09.2012 Heartvilla, KERJ CCI/CIC4 VaB/130/125cm, sija: 5/39
18.04.2013 Suprant, KERJ CIC4, sija; 2/28
23.04.2013 Suprant, KERJ CIC4, sija; 1/28
01.03.2014 VSPY, KERJ CIC4, sija; 6/40
19.02.2014 Kilpailukeskus Ginger, KERJ CIC4, sija; 4/49
22.02.2014 Kilpailukeskus Ginger, KERJ CIC4, sija; 6/49
29.02.2016 Kenttäratsastusjaos, KERJ-Cup CIC4, sija; 7/74
27.02.2016 Shadow, KERJ CIC4, sija; 1/28

MEJ
14.11.2011 Bairdon, MEJ 120cm, sija; 4/73
16.12.2011 Kisakeskus Bailador, MEJ 120cm, sija; 6/47
19.11.2011 Kisakeskus Bailador, MEJ 130cm, sija; 4/40
20.12.2011 Kisakeskus Bailador, MEJ 120cm, sija; 5/47
18.11.2012 Taikakuun Kartano, MEJ 120cm, sija; 2/34
21.02.2013 Special Ring, MEJ 120cm, sija; 4/21
24.02.2013 Special Ring, MEJ 120cm, sija; 3/21
20.09.2013 KK Bailador, MEJ 120cm, sija; 5/32
29.01.2014 Virran talli, MEJ 110cm, sija; 3/12


Villit - Este
08.07.2011 Lakea, Este 100cm, sija; 5/52
26.07.2011 Satulinna, Este 110cm, sija; 2/37
27.07.2011 Satulinna Este 90cm, sija; 5/44
12.08.2011 Satulinna Este 60cm, sija; 4/39
12.08.2011 Satulinna Este 120cm, sija; 2/40

» Valmennukset

31.01.2012 VIRKE, alhippa;
- Ratsukko sai tehdä vapaan alkuverrytelyn kentällä, ennen kuin siirryimme Lumivuon maastoesteradalle. Alusta pitäen Ansi oli melkoisen vauhdikas ja Ros saikin heti tehtäväkseen tehdä napakoita puolipidätteitä ja hiljentää liikettä omalla istunnallaan. Pienen alkuhankaluuden jälkeen tamman eteneminen alkoi sujua rauhallisemmin ja Ros hieman sai selässä ottaa rennommin. Liian rennosti ei kuitenkaan voinut olla tai tamman vauhti jälleen kiihtyi. Perusetsiden hyppääminen sujui, eikä tukit ja ristuaidat olleet mitenkään ihmeellisiä Ansin mielestä. Muutaman massiivisemman esteen kanssa tamma jo hieman riemastui ja alkoi jälleen pikkuisen turhaan lisäämään tempoa. Pienen tahtojen taistelun jälkeen Ros jälleen sai tammansa kulkemaan haluamaansa tahtia ja hypyt onnistuivat sulavasti ilman kiirettä. Veden kanssa ratsukolla ei ole selkeästi ongelmaa vaikka tamma ensimmäisellä kerralla hieman hidastikin vauhtia juuri ennen veteen menoa. Ihan jo outo paikka saattoi tehdä pientä epävarmuutta, mutta on myös hyvä ottaa huomioon, että näin voi käydä myös kilpailutilanteessa jos tietyllä kilpailupaikalla ei koskaan aikaisemmin olla oltu. Loppuverryttelyn ratsukko sai tehdä vapaasti viereisellä niityllä, kun vielä viimeiset ratsukot suorittivat tehtäviään.

» Sivuista
Ansi on virtuaalihevonen!
© kuvat; Elisa P., otsikko: Elisa, tekstit: Ros., hosted by webs.com