Webnode – Οδηγός για δωρεάν ιστοσελίδα στην webnode

Webnode – Οδηγός για δωρεάν ιστοσελίδα στην webnode

Η WebNode προσφέρει υπηρεσίες δωρεάν online κατασκευής και φιλοξενίας ιστοσελίδων, μέσα σε ελάχιστα λεπτά δίχως να έχετε γνώσεις προγραμματισμού ή web design!

 

Η κατασκευή της δωρεάν ιστοσελίδας σας γίνεται εύκολα και γρήγορα χάρη στον καινοτόμο, online, sitebuilder της εταιρείας.

 

Η webnode παρέχει υπηρεσίες σε περισσότερους από 30.000.000 webmasters, ενώ μερικά από τα μεγαλύτερα websites είναι κατασκευασμένα πάνω στην πλατφόρμα της!

 

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες – αν όχι η μεγαλύτερη – εταιρεία στο χώρο της με καινοτόμα προϊόντα που σκοπό έχουν την εύκολη και γρήγορη δημιουργία ιστοσελίδας ακόμα και από κάποιον που δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις!

ξεκινήστε-στην-webnode

Η όλη ιδέα βασίζεται πάνω στο online κομμάτι – δηλαδή δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποιο πρόγραμμα στον υπολογιστή σας , όλα ελέγχονται online!

 

Αυτό σημαίνει ότι έχετε πρόσβαση στο διαχειριστικό της ιστοσελίδας σας από οπουδήποτε στον κόσμο και με οποιαδήποτε συσκευή!

 

Webnode Τιμή

 

Οι υπηρεσίες της webnode ξεκινάνε από μηδενικό κόστος – εντελώς δωρεάν. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να φτιάξετε μια ιστοσελίδα δίχως να ξοδέψετε κάποια χρήματα!

 

Όμως αν θέλετε να «απογειώσετε» την ιστοσελίδα σας και να ξεκλειδώσετε όλα τα features, τότε μπορείτε να μελετήσετε τα πακέτα επί πληρωμή που διαθέτει η webnode.

τιμές webnode

Αυτά τα πακέτα ξεκινάνε από μόλις 2.95€ όπου σας δίνει την δυνατότητα να συνδέσετε ένα domain με το πακέτο σας.

 

Με μόλις 4.95€ / μήνα λαμβάνετε όλα όσα χρειάζεται μια ιστοσελίδα για να είναι εντυπωσιακή!

 

Επίσης, για μόλις 4.95€ / έτος η webnode σας προσφέρει και ένα δωρεάν domain της επιλογής σας!

 

Το πιο μεγάλο πακέτο, το professional, με τιμή 16.95€ / μήνα σας προσφέρει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την επαγγελματική σας ιστοσελίδα.

 

Δωρεάν domain, αρκετός χώρος για τα αρχεία σας, απεριόριστο traffic, δικό σας e-mail της μορφής onoma@domain.gr και πολλά ακόμα.

Στα 2 μεγαλύτερα πακέτα (professional, standard) δεν υπάρχουν διαφημίσεις και έχετε τον πλήρη έλεγχο της ιστοσελίδας σας.

 

Επίσης μπορείτε να έχετε άπειρες(professional) ή 2 γλώσσες(πακέτο standard) και επίσης από 5 έως άπειρες ανακτήσεις backups!

 

Το πακέτο standard είναι το πιο δημοφιλές και αυτό που επιλέγουν οι περισσότεροι χρήστες. Θα σας καλύψει 100% και με κόστος λιγότερο από 10€ / μήνα, θα έχετε μια επαγγελματική ιστοσελίδα που θα την αλλάζετε όποτε θέλετε, δωρεάν domain και emails και ασυναγώνιστο web hosting με την υπογραφή της webnode!

 

Πάμε να δούμε όμως πόσο εύκολα φτιάχνεται μια ιστοσελίδα στην webnode:

 

Αρχικά θα πρέπει να κάνετε εγγραφή στην ιστοσελίδα Webnode.gr

 

apoktiste-twra-istoselida-webnode

Με την εγγραφή σας και μετά τα απαραίτητα στοιχεία, θα κληθείτε να επιλέξετε τον τύπο ιστοσελίδας(e-shop ή ιστοσελίδα) το template που σας αρέσει για την ιστοσελίδα σας.

epilogi-tipou-istoselidas-webnode

Η webnode έχει μια καταπληκτική συλλογή από έτοιμα πρότυπα-templates που πραγματικά θα σας συναρπάσουν.

 

Μπορείτε να φτιάξετε από μια προσωπική έως μια επαγγελματική ιστοσελίδα μέσα σε μόλις μερικά λεπτά.

epilogi-template-webnode

Μόλις επιλέξετε το επιθυμητό template σας, τότε αυτόματα μεταφέρεστε στην online διαχείριση της ιστοσελίδα σας.

 

Εδώ μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις όπως :

 

  • Να δημιουργήσετε νέες υπό-σελίδες
  • Να αλλάξετε τα ονόματα στις υπό-σελίδες
  • Να επεξεργαστείτε τα SEO στοιχεία όπως τίτλο σελίδας, περιγραφή,κτλ
  • Να αλλάξετε την σειρά των σελίδων όπως αυτές εμφανίζονται στο μενού (δηλαδή Αρχική-Υπηρεσίες-Προϊόντα-Επικοινωνία,κτλ)

ruthmiseis-selidas-webnode

Αφού τελειώσετε με τις βασικές ρυθμίσεις και εισάγετε τις σελίδες που θέλετε να έχετε στο site σας, τότε μπορείτε να προχωρήσετε στην επεξεργασία κάθε σελίδας.

 

Ξεκινάμε με την αρχική σελίδα όπως θα δείτε και στο παράδειγμά μας.

 

Μπορείτε να επεξεργαστείτε κάθε κείμενο που περιέχει το template που επιλέξατε, εύκολα απλά πατώντας διπλό κλικ στο πλαίσιο κειμένου.

epexergasia-keimenou-webnode

Προσθήκη ενοτήτων – κουμπιών – κ.α.

 

Πατώντας στο κουμπάκι + μπορείτε να προσθέσετε εξτρά ενότητες στην ιστοσελίδα όπως απλό κείμενο, κείμενο με φωτογραφία, κείμενο σε 2 columns, πινακάκι τιμοκαταλόγου, κουμπί για παραγγελίες , περιγραφή υπηρεσιών, Gallery με φωτογραφίες, κ.α.

 

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το + (όπως φαίνεται και στην παραπάνω φωτογραφία) και να εισάγετε την ενότητα εκεί ακριβώς που την χρειάζεστε!

 

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε μια ενότητα που δημιουργήσαμε και περιλαμβάνει 2 ξεχωριστά κείμενα χωρισμένα σε 2 ενότητες μαζί με φωτογραφία, λεζάντα και κουμπί παραπομπής!

enotita-webnode

 

ξεκινήστε-στην-webnode

 

Προσθήκη testimonials – ενότητα πελατών

 

Σε κάθε template υπάρχει η ειδική ενότητα όπου μπορεί να συμπεριλάβετε κριτικές από τους πελάτες σας. Αυτό θα αυξήσει την εμπιστοσύνη της εταιρείας σας προς τους μελλοντικούς πελάτες και θα προσθέσει ένα κύρος στο website σας.

 

Μέσα από την webnode και το δωρεάν πρόγραμμα κατασκευής ιστοσελίδων είναι πολύ εύκολο να προσθέσετε μια ενότητα σαν την παρακάτω!

euxaristimenoi-pelates-webnode

 

 

Ευκολία στην επεξεργασία κειμένου και φωτογραφιών

 επεξεργασία-κειμένου-webnode

Συνήθως το πιο δύσκολο κομμάτι στην διαχείριση μιας ιστοσελίδας είναι η μετέπειτα συντήρηση. Πως θα ανεβάζετε φωτογραφίες, πως θα αλλάζετε το περιεχόμενο, κτλ.

 

Στην webnode δεν έχετε να ανησυχείτε για αυτές τις δυσκολίες!

 

Με ένα απλό κλικ μπορείτε να αλλάξετε τόσο την φωτογραφία που επιθυμείτε όσο και το περιεχόμενο ενός κειμένου.

apoktiste-twra-istoselida-webnode

Για να αλλάξετε μια φωτογραφία πατάτε πάνω στην φωτογραφία και έπειτα επιλέγετε «αλλαγή φωτογραφίας». Από εκεί διαλέγετε είτε μια έτοιμη εικόνα από μια μεγάλη συλλογή, είτε κάποιο clip art είτε ανεβάζετε τη δική σς φωτογραφία!

allagi-eikonas-webnode

Κάνατε κάποιο λάθος; Κανένα πρόβλημα!

 

Αν κάνατε κάποιο λάθος στην επεξεργασία της ιστοσελίδας σας ή έγινε κάποια ενέργεια που δεν σας άρεσε, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!

 

Με την λειτουργία αναίρεσης της webnode μπορείτε να πάτε μερικά βήματα πίσω και έτσι να απαλείψετε το λάθος που κάνατε!

 

Την αναίρεση θα την βρείτε στο επάνω αριστερό μέρος της ιστοσελίδας, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Αγορά domain και χρήση email

 

Σε όλα τα premium πακέτα υπάρχει η δυνατότητα να συνδέσετε ένα domain της αρεσκείας σας με την ιστοσελίδα σας.

 

Έτσι αντί το website σας να φορτώνει στο μη φιλικό και μη επαγγελματικό url του στυλ xxx.webnode.gr , θα φορτώνει μέσα από το δικό σας domain του στυλ onoma.gr .

 

Η ιστοσελίδα σας αποκτάει κύρος και περισσότερη εμπιστοσύνη προς τους επισκέπτες.

 

Τέλος, στα premium πακέτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και domain based emails – δηλαδή emails με βάση το domain σας όπως onoma@domain.gr

Περισσότεροι συντάκτες – αρθρογράφοι

 

Αν για κάποιον λόγο εσείς θα λείπετε ή απλά θέλετε να προσθέσετε κάποιον που θα γράφει στην ιστοσελίδα σας, μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα!

 

Στις «Ρυθμίσεις» και έπειτα στην επιλογή «Συντάκτες ιστοσελίδας» μπορείτε να προσθέσετε χρήστες όπου θα έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα σας και θα μπορούν να προσθέτουν και να τροποποιούν περιεχόμενο.

 

Ρυθμίσεις ιστοσελίδας

ruthmiseis-istoselidas-webnode

Οι ρυθμίσεις ιστοσελίδας, που βρίσκονται στο ίδιο μενού με τους «συντάκτες» που είδαμε πιο πάνω, σας δίνουν την δυνατότητα να κάνετε βασικές ρυθμίσεις στο site σας όπως το όνομα της ιστοσελίδας σας , αν θα είναι ορατή από τις μηχανές αναζήτησης, να συνδέσετε έναν λογαριασμό google analytics, αν θέλετε ή όχι να εμφανίζεται η μπάρα cookies στους επισκέπτες σας, καθώς και να επεξεργαστείτε την κεφαλίδα και το υποσέλιδο του site σας.

Επίσης, σ’αυτές τις ρυθμίσεις μπορείτε να συνδέσετε το domain σας ή να αγοράσετε ένα καινούργιο μέσα από την webnode όπως επίσης και να ρυθμίσετε τα emails σας!

Τέλος, μια πολύ σημαντική επιλογή-ρύθμιση είναι η δυνατότητα για πολύγλωσσο website. Στις ρυθμίσεις και στην τελευταία επιλογή «Γλώσσες» μπορείτε να προσθέσετε παραπάνω γλώσσες στην ιστοσελίδα σας έτσι ώστε να έχετε μια πολύγλωσση ιστοσελίδα και να εξυπηρετείτε επισκέπτες από διάφορες χώρες.

 

Δημοσίευση ιστοσελίδας

 

Το τελευταίο πράγμα που έχετε να κάνετε για να είναι έτοιμη η ιστοσελίδα σας, είναι η δημοσίευσή της.

 

Αφού είστε έτοιμοι και έχετε προσθέσει περιεχόμενο, φωτογραφίες, στοιχεία επικοινωνίας,κ.α. τότε μπορείτε να πατήσετε το κουμπί «Δημοσίευση» που βρίσκεται στο επάνω δεξί μέρος της σελίδας.

 

ΥΓ: Μετά την δημοσίευση μπορείτε να κάνετε όσες αλλαγές θέλετε, με τον ίδιο τρόπο. Απλά κάθε φορά, θα πρέπει να κάνετε «Δημοσίευση» για να είναι live η ιστοσελίδα στους επισκέπτες σας.

Webnode κριτικές

 

Το online sitebuilder και η εφαρμογή της webnode χαρίζουν άριστα και επαγγελματικά αποτελέσματα σε όλους τους χρήστες, με ελάχιστη ενασχόληση και χωρίς να προυπάρχουν καθόλου γνώσεις προγραμματισμού.

 

Η πλατφόρμα της webnode είναι κορυφαία και παρέχει ευκολία, ταχύτητα και συμβατότητα με όλες τις συσκευές.

 

Προτείνουμε την webnode και τις υπηρεσίες της σε όλους όσους αναζητάνε μια προσιτή λύση για κατασκευή ιστοσελίδας (ακόμα και δωρεάν στο αρχικό πακέτο) και δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις προγραμματισμού.

 

Κάντε εγγραφή ΕΔΩ και ξεκινήστε άμεσα την δική σας δωρεάν ιστοσελίδα μέσα από την webnode!

ξεκινήστε-στην-webnode

 

Αν σας άρεσε, κοινοποιήστε!

Leave a Reply