Het boek
auteurs
bestel nú

Chromatography - beelden van energie.
Jaap Bakker Adri Bakker-Misset.

Het boek 'Chromatography - beelden van energie' is het resultaat van jarenlang onderzoek naar onder meer de bodemgesteldheid. De auteurs weten in beeld te brengen wat het effect is van genetisch gemodificeerde gewassen.

Door middel van de zogenaamde chroma's, een papieren afdruk (vingerafdruk) van grond en gewas, weten de auteurs op een heldere wijze aan te tonen welke misvormingen er ontstaan bij genetische manipulatie en vervuiling van grond en gewas. De gezondheidsgevolgen van deze manipulatie zijn door de wetenschap nog niet erkent maar de tientallen kleurrijke beelden in het boek spreken voor zichzelf.

Ruim 15 jaar woonden het echtpaar Bakker aan de Bronsweg in Lelystad, het biologisch dynamische gebied waar een verzameling van bedrijven zich op een natuur vriendelijke manier bezig houden met onder andere biologische landbouw. Jaap Bakker kwam hier in 1990 als land- en tuinbouwvoorlichter terwijl Adri Misset op dat moment land- en tuinbouw lerares was.

In Lelystad werd de mogelijkheid geboden om aan de Bronsweg een bedrijf op te zetten dat zich bezig ging houden met het ontwikkelen van Humuscompost, een gezonde vorm van compost vermengd met humus die de verbinding tussen kosmos en aarde vormt. Op hun bedrijf gaven ze lezingen, rondleidingen en verzorgden cursussen voor onder andere land- en tuinbouwers over het maken en gebruiken van gebalanceerde goede compost. In 1994 volgden ze in Oostenrijk een aantal cursussen over composteren met daarbij de techniek voor het maken van chroma's. Het leren lezen van chroma's is gebaseerd op een techniek van de Dr. Ehrenfried Pfeiffer (1899-1961). In een chroma beeld wordt duidelijk hoe de bodemgesteldheid, vochtregulatie, zuurstof en de humusvorming zich heeft ontwikkeld. Ook wordt vervuiling duidelijk zichtbaar.

Een chroma van een product van gezonde kwaliteit ziet er bijvoorbeeld uit als een doorgesneden kiwi. Een mooie harmonieuze vorm die bij een eerste aanblik er al gezond uitziet. Bij verstoring van de structuur door bijvoorbeeld vervuiling en genetische manipulatie ontstaat er een lelijk, onaantrekkelijk en verstoord beeld die tegen de menselijke natuur ingaat.

- Boekwerk:
Chromatography, Beelden van Energie
- Auteurs: Jaap Bakker - Adri Bakker-Misset
- ISBN: 978-90-814979-1-6
- Pagina's: 96 pagina's full color
- Formaat: 210x250 mm, hardcover
- Uitgeverij: Mc-Ent management & publishing

 

 

 

 


Bestellingen telefonisch 0229 202213, of per email

© Mc-Ent management & publishing