Helsingin Suomalainen Klubi                                                                                 

Helsingin Suomalainen Klubi on kulttuuriklubi, jossa suomalaisuuden aatteelliseen pohjaan sitoutuneet eri-ikäiset miehet tapaavat toisiaan. Klubi on yleishyödyllinen yhteisö, jonka laaja sähköinen julkaisutoiminta kohdistuu myös kansainväliseen yhteisöön. Klubi on keskusteluyhteisö, jossa on mahdollista saada uusia vaikutteita ja virikkeitä erilaisen työ- ja elämänkokemuksen omaavilta. Klubilla pääsee osalliseksi sellaisista yhteiskunnallisista ajatus- ja toimintamaailmoista, jotka muutoin ehkä jäisivät tavoittamatta.

Klubi tarjoaa jäsenilleen monipuolista ohjelmaa lukuisilta kulttuurin ja harrastusten aloilta, kuorotoiminnasta kirjallisuuteen, historiasta ulkopolitiikkaan, biljardista golfiin jne., jotka kiinnostavat aktiivisia kansalaisia.

Klubi on viihtyisä tukikohta pääkaupungin sydämessä. Siellä voi rentoutua pakottoman seurustelun ilmapiirissä tai viettää aikaansa monenlaisten harrastusten parissa. Klubi on myös paikka, jossa voi luoda yhteyksiä eri alojen sekä yhteiskunnan ja talouselämän toimijoihin.

Klubilaiset muualla

-

Suomalainen kirjoituskilpailu

Suomalainen kirjoituskilpailu 2018 innostaa lukiolaiset pohtimaan Suomen moninaisuutta

Millä tavalla kansainvälistyminen ja globalisaatio näkyvät suomalaisessa kulttuurissa? Millä tavoin Suomi on aina ollut moninainen?  Mikä suomalaisuudessa on perittyä, mikä taas lainattua? Miten historian tapahtumat Suomessa ja maailmalla ovat vaikuttaneet suomalaisen identiteetin ja kulttuurin kehitykseen? Mitä tarkoittaa suomalaisuus nykyaikana ja millainen on sen tulevaisuus?

Nyt 11. kerralla Suomalaisen kirjoituskilpailun teemana on Suomen moninaisuus. Kilpailuaiheet innostavat lukiolaisia pohtimaan Suomen kulttuurista moninaisuutta ja sen eri ilmenemismuotoja.

  Lue lisää   
 

Klubin julkaisusarja jäsenille

Klubin johtokunta perusti Klubin 140-vuotisuuden kunniaksi
Helsingin Suomalaisen Klubin julkaisusarjan,
jossa julkaistaan Klubin omia ja sen jäsenten kirjoittamia teoksia.
Kulttuuritoimikunnan aloitteesta perustetun julkaisusarjan tarkoitus on
aktivoida klubilaisten kirjaharrastusta ja nostaa esiin Klubimme arvomaailmaa tukevia kirjahankkeita.

JULKAISUIHIN

________________

 

Ravintola Helsingin Suomalainen Klubi

 

Perinteinen ja idyllinen klubiravintola Helsingin ydinkeskustassa houkuttelee nauttimaan kiireettömästä sekä aidosti maukkaasta ateriasta historiallisessa ympäristössä. Klubin ravintolassa ovat aterioineet monet Suomen historian sekä tämän päivän merkkihenkilöt, joista muutamien mukaan on nimetty myös kabinetteja.
 


Helsingin Suomalaisen Klubin ravintola sai
6. helmikuuta 2018 merkittävän tunnustuksen, kun
Paistinkääntäjien veljeskunta myönsi sille
Rôtisseurs-kilven.
Kilven otti vastaan A'la Carhu Oy:n ravintoloitsijapariskunta
Petri Karhu ja Miia Makkonen.
He ovat toimineet Klubin ravintoloitsijoina
vuodesta 2009.
KUVIA TILAISUUDESTA

     
Rôtisseurs-kilpi on merkki ravintolan laadusta ja sen ruoka- ja palvelutuotteen korkeasta tasosta.
Kilpikriteereistä ensimmäisenä mainitaan kansallisen keittiön vaaliminen, gastronomian kehittäminen, alueellisten ja kulinaaristen perinteiden säilyttäminen sekä kehittäminen.

-----------------------------
Päivän lounas

Tilavaraukset

Tapahtumat
(myös Klubin jäsenille)

 

 

Yhteystiedot

 

Kansakoulukuja 3 A,
5. kerros, 00100 Helsinki
Tila -ja pöytävaraukset
ravintolamyynti@klubi.fi

tai soitttamalla puh.050-5721531

Suomen Kansan Sähköinen Muisti

suomen kansan sähköinen muisti

Helsingin Suomalainen Klubi on yleishyödyllinen yhteisö, jonka toiminta hyödyttää koko yhteiskuntaa. Klubi on rekisteröinyt vuonna 2000 tavaramerkikseen ilmaisun" Suomen kansan sähköinen muisti".

 

Se luo puitteet sähköisen sisällön tuottamiseksi Internetiin kaikille suomalaisille ja maailmanlaajuisesti. Sisältö on pääosin monikielinen. Muistiin tallennetaan suomalaisen kulttuurin ja elämänmuodon perusasioita.

 

 Lue lisää SKSM:stä...

 

Itsenäisyys100
Mannerheim
Sibelius
Ylppö
Talvisota

Karjalaiset sankarivainajat

Sotavangit

Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -sivusto