کوچ سرفینگ چیه یا چگونه میزبان توریستهای شهرمون باشیم

with 41 دیدگاه 8,430 مشاهده

couchsurfing-کوچسرفینگ-maazi-(bamaazi.com)

میزبان توریست‌ها باشید

اگر دوست دارید میزبان توریست‌های شهرتون باشید و یا با اون‌‌ها توی شهر خودتون قرار بگذارید و از شهر و کشورتون برای توریست‌ها بگید، و یا وقتی به سفر میرید، با یه فرد محلی آشنا بشید و یا چند شب رو رایگان مهمون خونه‌شون باشید، پس بهتره بیشتر با کوچ سرفینگ آشنا بشید.

«کوچ سرفینگ» چیه؟

کوچ سرفینگ یه شبکه اجتماعی شبیه فیسبوکه، اما با هدف اختصاصیِ گردشگری، و ارتباط توریست‌ها و مردم محلی باهم. به عبارتی توی این سایت، افراد علاقه‌مند به ماجراجویی، پروفایل می‌سازند، باهم آشنا میشن، برای هم پیغام میفرستن، توی شهر‌‌های مختلف باهم قرار میذارن و به خونه‌ی همدیگه میرن، و به این ترتیب سفرشون رو از یه حالت  معمولی، به یه حالت هیجان‌انگیز تبدیل میکنن. بعضی ها کوچ سرفینگ رو «کاناپه‌گردی» و برخی هم اون رو «مهمان‌نوازی رایگان» اسم‌گذاری کردن.

داستان جذاب پیدایش «کاناپه گردی»

داستان ازین قرار بود که در سال ۱۹۹۹، پایه گذار کوچ سرفینگ «کیسی فنتون» ، یه پرواز ارزون قیمت از شهر خودش به شهر دیگه‌ای میخره، اما هرچی میگرده، یه مکان خواب مناسب و ارزون تو شهر مقصد پیدا نمیکنه و البته هیچ دلش نمیخواسته که تنهایی توی شهر مقصد بمونه. بنابراین تصمیم میگیره که دیتابیس یکی از دانشگاه‌های مقصد رو هک کنه و با دسترسی به ایمیل دانشجو‌‌ها، به صورت رندوم به ۱۵۰۰ تا از دانشجو‌‌ها، ایمیل بزنه. نتیجه شگفت انگیز بوده، حدود ۵۰ تا ۱۰۰ نفر بهش جواب میدن و اون رو به خونه‌شون دعوت میکنن. بعد از این سفر هیجان انگیز، کیسی تصمیم میگیره تا دامینی (آدرس وبسایت) با نام couchsurfing.com ثبت کنه. اما حدودا پنج سال طول میکشه تا وبسایت به صورت رسمی معرفی بشه. به عبارتی ۱۳ سال پیش در سال ۲۰۰۴ وبسایت کوچ سرفینگ توسط «کیسی» با هدف ارتباط بهتر و بیشتر مسافران و محلی ها باهم لانچ شد. سایت از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۱ با هزینه و کمک‌‌های مردمی، به روز رسانی میشده، تا اینکه بالاخره در سال ۲۰۱۲، افرادی در حوزه سرمایه، بر روی وبسایت سرمایه گذاری می‌کنند و سایت گسترش بیشتری پیدا میکنه و بخشی از سرویس‌هاش هم در ازای دریافت پول، در اختیار مشترکان قرار میگیره.

کوچ سرفری رو از کجا شروع کنیم؟

برای شروع کافیه به وبسایت Couchsurfing.com برید، و مثل همه شبکه‌های اجتماعی، به صورت مجانی در اون عضو بشید، اگر پروفایل فیسبوک هم دارید، به راحتی میتونید با اتصال فیسبوک، مراحل عضویت رو آسون کنید.

بعد باید یک سری اطلاعات در مورد خودتون بدید:

  • اسم، سن، ملیت، میزان تحصیلات و شغلتون
  • توضیحی کوتاه در مورد خودتون که برای مخاطب جذاب باشه
  • چرا کوچ سرفینگ رو انتخاب کردید؟
  • چه جا‌‌هایی از دنیا رو دیدید؟
  • الان کجا زندگی میکنید؟

توی مرحله بعدی باید مشخص کنید که حاضرید چه خدماتی رو به افراد دیگه بدید:

  • کوچ (کاناپه): محل خوابی که برای مهمانان در خونتون در نظر می‌گیرید
  • سرفینگ (گشت و گذار): امکان قرار ملاقات با گردشگران خارجی در شهرتون
  • هر دوی موارد بالا
  • فعلا هیچکدوم! نه وقت دارم، نه جا! یا اصلا خودمم تو مسافرتم!

تمامی این مشخصات و توضیحات میتونه بعدا توی پروفایلتون تغییر کنه و به این ترتیب مخاطب، وضعیت شما رو بهتر بدونه.

چطور به میزبان ها و میهمان‌های «کوچ سرفینگ» اطمینان کنیم؟

وبسایت کوچ سرفینگ از همون ابتدا با هدف ایجاد یک محیط امن برای ارتباط مسافرین و میزبانان ایجاد شده و به تدریج افرادی که از نظر شخصی، رفتاری و محیطی مشکل دارن، گزارش شدن. مسلما بعضی کشور‌‌ها نسبت به کشور‌های دیگه از امنیت بیشتری برخوردارن و کم‌کم با کار کردن در وبسایت متوجه این تفاوت‌ها میشید، و از فاز عدم اطمینان به غریبه‌ها و ترس از ناشناخته‌ها در میایید. اما چند راه هم برای شناسایی بیشتر افراد و مکان‌های امن وجود داره:

  • افراد حقیقی و قابل اطمینان، پولی رو به صورت سالانه به وبسایت کوچ سرفینگ پرداخت میکنن و بر اساس اون یک «تیک سبز» یا «Verified» رو از سایت بر روی پروفایلشون دریافت می‌کنند. به این صورت که این افراد آدرس محل زندگی، شماره تلفن و کارت شناسایی ملی‌شون رو برای وبسایت می‌فرستن و وبسایت هم کدی رو به همون آدرس ‌می‌فرسته، تا توی سایت ثبت کنند. این یعنی مکان و هویت فرد verified شده، حقیقیه و میتونین بهش اطمینان کنین. شما هم می‌تونین همین پرداخت رو انجام بدین تا آدمهای بیشتری بهتون اطمینان کنن.
  • یه قسمتی توی وبسایت قرار داره به اسم Testemonial که در اونجا، افراد مختلفی که تجربه‌ی مشترک با صاحب پروفایل دارن، نظرشون رو راجع به اون شخص مینویسن و یا به عبارت دیگه، ازش تعریف میکنند. معمولا افرادی که testimonial بیشتر و بهتری دارن، افراد قابل اعتمادتری هستن.
  • یه قسمت دیگه هم در سایت هست که شما میتونید افراد مشکوک، افرادی که پیامهای نامربوط برای شما میفرستن و یا اون‌هایی که قوانین رو نقض کردن ریپورت کنید تا مسئولین وبسایت، اون‌ها رو مورد بررسی قرار بدن.

خلاصه که اگه به مقصد، مطالبی که در پروفایل هر فرد نوشته شده، عبارت verified، و همینطور testemonial‌های موجود در پروفایل افراد دقت کنید، به راحتی میتونید خیالتون رو از بابت فرد مورد نظر راحت کنید.

چه نکته‌هایی رو باید در «مهمان‌نوازی رایگان» رعایت کنیم؟

برای میزبانی و قرار گذاشتن و یا حتی بالعکس، حتما قوانین وبسایت رو بخونید، اما چند تا نکته‌ست که باید حتما بهش دقت داشته باشید تا مفهوم کوچ سرفینگ رو با چیزای دیگه اشتباه نگیرید.

  • اگر میزبان هستید:
    • لازم نیست حتما اتاق خواب مجزا تو خونه‌تون داشته باشید. داشتنِ یه کوچ یا همون کاناپه یا به قول خودمون یه رختخواب اضافه کافیه و باور کنین کسی انتظاری از شما نداره. خونه شما هتل یا مسافرخونه نیست
    • قرار نیست شما وعده‌های غذاییِ مهمانتون رو متقبل بشید. خونه شما رستوران نیست. معمولا خیلی افراد یه صبحونه مختصری رو برای مهمان درنظر میگیرن و روی میز میذارن، ولی نه اینکه مهمان به کل محتویات یخچال شما دسترسی داشته باشه و هر روز برای صرف وعده‌های غذایی به خونه بیاد.
    • اگر قراره فرد در خونه شما باشه، قوانین خونه‌تون رو بی رودروایسی در بدو ورود براش شرح بدید، تا اگه خلافش رو عمل کرد، از دستش ناراحت نشید.
    • گاهی میزبان یه غذای محلی برای مهمان در یک وعده آماده میکنه و مهمان هم در ازاش بهتره یه وعده غذایی از کشورش رو تو خونه شما درست کنه و دور هم بخورید. همه چیز کاملا توافقیه، پس لطفا تعارف رو کنار بذارید.
    • اگه خدمات بیشتری به مهمان میدید، میتونید ازش بخواید که کاری رو برای شما انجام بده، مثلا بعضی‌ها دوست دارن یه زبان جدید یاد بگیرن و از مهمونشون برای اینکار کمک میخوان.
    • همین مطالب بالا رو در زمانی که فقط سرف میکنید یا به عبارتی با مهمان قرار میذارید، در نظر بگیرید، قرار نیست شما هزینه‌های جانبی قرار یا سفر مهمان رو در شهر خودتون متقبل بشید. مثلا قرار نیست شما با ماشینتون فرد رو به شهر دیگه‌ای ببرید و هیچ پولی ازش نگیرید. تعارف رو کنار بذارید.
    • اگه فرد در خونه‌ی شما برای چند روز مستقر شده، اگه بهش اطمینان دارید، یه کلید یدک در اختیارش قرار بدید. و اگر نه که مجبور میشید زمان ورود و خروجتون رو باهم تنظیم کنید. چون گاهی میزبان مجبوره بره سر کار و زودتر از مهمان از خونه خارج بشه که معمولا توی اروپا افراد به هم اطمینان میکنن.
  • اگر مهمان هستید:
    • خونه‌ی میزبان، هتل و مسافرخونه نیست، قطعا میزبان برای استفاده از خونه قوانینی رو در نظر داره که باید رعایت کنید، قوانین شامل استفاده از وسایل شخصی و خوراکی‌های اون خونه هم میتونه باشه، سعی کنید ادب رو رعایت کنید و به نکاتی که میگه به دقت گوش بدید.
    • هر شهر و کشوری فرهنگ مربوط به خودش رو داره، وقتی شما مهمان فردی هستید، بهتره که به فرهنگ میزبان احترام بذارید و بر خلاف اون عمل نکنید، این کار هم شما رو با فرهنگ‌های مختلف آشنا میکنه و هم نشون دهنده‌ی فرهنگ خود شماست.

گردشگری با «کوچ سرفینگ» چه فایده‌ای داره؟

قطعا اولین سوالی که هر فردی میتونه بپرسه اینه که این کار چه منفعتی برای آدم داره، اینجا به چند مورد اشاره میکنم:

  • اگر میزبان هستید:
    • ملاقات با یه توریست از یه کشور دیگه، میتونه یه عالمه به اطلاعات و طرز تفکر شما اضافه کنه. فرض کنید هنوز فرصت نکردید یا شرایطش رو ندارید که صد تا از کشور‌های دنیا رو ببینید، اما با صد نفر از صد ملیت متفاوت، آشنا شدید. چی از این هیجان انگیزتر؟
    • اگه توی شهری غریب و تنها هستید، کوچ سرفینگ بهتون کمک میکنه که روز‌های هفته رو با معاشرت‌های جذاب بگذرونید، دوست پیدا کنید و اسیر افسردگی نشید.
    • اگه با فردی در شهر خودتون آشنا شدید، امکانش هست که اون آدم دوست صمیمی شما بشه و بعد‌ها در سفری به دیدنش برید. خیلی دلگرم کننده‌ست که آدم فرسنگ‌ها دورتر، یه دوست یا آدم شناخته شده داشته باشه که درِ خونه‌ی دلش به روی شما بازه.
  • اگر مهمان هستید:
    • اگه آدم حساس و سختگیری در مورد جا نباشید، کوچ سرفینگ گزینه مناسبی برای کاهش هزینه‌های سفر شماست. البته یادتون باشه که کوچ سرفر‌ها معمولا بیشتر از یکی دو شب به شما جای خواب نمیدن و در مواردی باید جاتون رو عوض کنید، مگه اینکه مرام کشتون کنن.
    • اگه دنبال جا نیستید و فقط میخواهید تو سفر تنها نباشید و یا از یه آدم محلی برای اطلاعات بیشتر استفاده کنید، چی از امکانات این وبسایت بهتر؟

اینها فقط بخشی از منافعی بود که این شبکه اجتماعی میتونه برای شما داشته باشه، اما اتفاقات خیلی خوب و بهتری هم برای آدمها افتاده که افراد فکرش رو هم نمیکردن، مثل ازدواج، دوستی‌های طولانی مدت، اقامت و دعوتنامه یه کشور و خیلی اطلاعات و شرایط بهتر. من خودم از سال ۲۰۱۱ در این وبسایت عضو شدم و ازش استفاده کردم و باید بگم امروزه این وبسایت خیلی پیشرفته‌تر شده که مطمئنا از عضویت در اون پشیمون نمیشین.

اگه تجربه های خوبی دارین یا بعدها کسب کردید و گذرتون به اینجا افتاد، از تجربیات خودتون برام بنویسین.

 

نظرتون چیه؟ کامنت بگذارید

به من اطلاع بده وقتی
avatar
1000
مرتب‌سازی بر اساس:   جدیدترین | قدیمی‌ترین
سعید
مهمان

واقعا برام جالب بود.عجب ایده خوبی.ولی متاسفانه وقتی خواستم سایت رو باز کنم فهمیدم این سایت تو ایران فیلتره.واقعا ما کجای دنیا وایسادیم.چرا اینقد عقب مونده هستیم.آخه سایت چه چیز غیر اخلاقی میتونه داشته باشه که فیل.ترش کردن.

ranginkamooon
مهمان

قبلا فی..لتر نبود، تازگی فیل.ترش کردن، اما بازم همینطور که مازی گفت، همه می دونن چجوری فیلتر رو دور بزنن 🙂

Tahere
مهمان

میشه یه طور دیگه به این موضوع نگاه کرد… ما ایرانیها با فرهنگ ۲۵۰۰ ساله چه سابقهِ درخشانی از برخورد با توریستها از خودمون به جا گذاشتیم که برای امنیت اونها این سایت رو برای ما بسته اند

ranginkamooon
مهمان

مرسی مازی، حساب کاربری خودت رو هم میذاشتی لینکشو ما بتونیم بیام اونجا خونتون 🙂
لینک اکانتم: https://www.couchsurfing.com/people/mapman23

__Susia__
مهمان

چقدر جالب بود من همیشه توریستای خارجی و میدیدم دوست داشتم باهاشون حرف بزنم و همیشه بِروبِر از دور نگاشون میکردم راستی مازی جان اگه زبان انگلیسیمون زیاد خوب نباشه هم میشه ثبت نام کرد آخه برای برقراری ارتباط به مشکل نمیخوریم

مهسا
مهمان

خيلي جالب بود،ممنون بابت اطلاعات مفيدت مازي جون?? تو بي نظيري❤️❤️

زینب راهداری
مهمان

خیلی خیلی جالب بود، ممنون از شما برای نوشته های خوبتون
ایده ی وسوسه انگیز و جالبیه
کاش منم تو یه شهری زندگی می کردم که می تونستم این امکان رو برای بقیه فراهم کنم

بشرا
مهمان

ممنون خیلی عالی بو من عاشق اینم میزبان توریست های شهرم بشم

بشرا
مهمان

من عاشق اینم میزبان توریست های شهرم بشم .خیلی خیلی ممنون .دمتون گرم

مهرنوش
مهمان

احتمالاً در آينده وقتى خودمون باز دو تايى شديم و بچه ها رفتن دنبال زندگيشون، ما هم اين كار رو مى كنيم ??

بیتا
مهمان

سلام
واقعا جالبه.اما یه سوال.شما که ۶ سال هست که در این سایت عضو هستید و تجربه داشتین،به عنوان یک خانم واقعا میشه اعتماد کرد که از لحاظ اخلاقی امنیت آدم تضمین بشه.در هر حال صرف verified بودن یک شخص دلیل نمیشه که .شایدم من خیلی وسواسی هستم.نمیدونم

سپیده
مهمان

خیلی ممنون بابت مطلب جالبی که نوشتی

فرشته
مهمان

منم قبل از عید عضو شدم و با این که تو شهری زندگی میکنم که توریست زیاد نمیاد دونفر آلمانی رو به خونمون دعوت کردم.. تجربه ی فوق العاده ای بود.. گر چه ما زیادی ایرانی و تعارفی بودیم.. حیف باید میرفتم سرکار و نمیشد. بیشتر از این میزبانشون باشیم

نگار
مهمان

تجربه جالبیه. من دوستی داشتم که چندین سال پذیرای مهمونای خارجی تو ایران بود و آخرش هم از همین طریق با یکی از توریستهای آمریکایی آشنا شد و باهاش ازدواج کرد و الان آمریکاست

farideh
مهمان

من عضو شدم تو این سایت و میخاستم فقط برای مسافرت های توی ایران استفاده کنم ولی بازدید ایرانی ها همش برا 1 سال پیش چندماه پیشه ینی خیلی کم دیدم کسی اخیرا به سایت سر زده باشه!!

سمانه
مهمان

سلام.ممنون واقعا برای من جالب بود و استفاده کردم.موفق و پیروز باشید

kimiakh88
عضو

مازی جون واقعا ازت ممنونم که این مطالب رو قرار میدی، هرکسی میدونه که ترجمه و تایپ و ویرایش این مطالبه حداقل چند ساعتی از شما زمان میگیره
یه دنیا ممنون :*

سيما
مهمان

سلام
من قبلا راجع به اين وبسايت شنيده بودم ولي هيچوقت به فكر امتحان كردنش نيوفتاده بودم اما
الان واقعا جالب شد برام كه حتما يه سري بزنم
خيلي ممنون از اطلاعاتي كه دادين و وقتي كه براي نوشتنش گذاشتين
مفيد و جالب بود
موفق باشين?

AZIN
مهمان

برای verify گرفتن از ایران کدوم روش قابل انجام دادنه creditcard یاpay pal

fatima
مهمان

سلام عزیزم
ممنون از اطلاعات کاملی که گذاشتین. خیلی برام جالب بود. قطعا اینجور مسافرت خیلی میتونه هیجان انگیز باشه به شرط اینکه احساس امنیت داشته باشی.

الهام م
عضو

باید خیلی جالب و هیجان انگیز باشه
ممنونم مازی جان مطلب عالی و جالبی بود

مریم
مهمان

سلام مازی عزیز، ممنون بابت به تهیه این مطلب مفید و جالب توجه، موفق باشی

Faezeh
مهمان

سلام
مازي جان از كوچسرفينگ خيلي خوشم اومد
قصد سفر به گرجستان دارم
لطفا راهنماييم كنين چطور از اين روش استفاده كنم
و چقدر قابل اطمينانه
ممنونم

Zohreh Hanifeh
عضو

مازی جان، هاست های ایرانی فقط میزبان توریست های خارجی میشن یا مسافرای شهرهای داخلی رو هم می‌پذیرن؟
چون اکثرا تو اهداف کوچسرفر شدنشون آشنایی با فرهنگ و ملت کشورهای دیگه رو عنوان کردن.

زهرا
مهمان

سلام
میخواستم بدونم از نظر کوچسرفینگ اشکال نداره به توریست ها پیشنهاد تور باهزینه داده بشه؟
یا مثلا لینکش توی پروفایل کوچسرفینگ گذاشته بشه؟

زهرا
مهمان

سلام ازنظر کوچسرفینگ فروختن تور اشکال نداره؟و اینکه میشه به سایتی که فروش تور داره لینک داد؟

Farzaneh Hozoori
عضو

سلام.وقت بخیر.
کردیت کارت ندارم.و میخوام بعنوان میزبان تو این سایت فعالیت کنم.
هزینه ،برای verify کردن اکانتمو چجوری باید پرداخت کنم؟

شراره
مهمان

درود وـممنونم از اطلاعات کامل و دقیق ..ولی حتی با فیلتر شکن هم نتونستم وارد سایت بشم ….😔😔

wpDiscuz