Waarom alvleesklier-enzymen?

Waarom heeft u alvleesklier-enzymen nodig?

Alvleesklier-enzymen helpen u bij het opnemen van de energie die u uit uw voeding haalt. Gezonde voeding behoort onder andere vet te bevatten.

Vet is een belangrijke bron van energie. Als u het vet dat u eet niet kunt verteren, dan kan uw lichaam niet op die manier aan energie komen. Eén gram vet geeft namelijk evenveel energie als zo'n 2 gram eiwitten of koolhydraten.

Vet dat niet door het lichaam wordt opgenomen, komt met de ontlasting naar buiten. Te veel vet in de ontlasting heet steatorroe of vetontlasting, en is de oorzaak van de kenmerkende stinkende en vettige ontlasting. Het niet opnemen van vet betekent ook dat u afvalt.

De alvleesklier-enzymen die u gebruikt of gaat gebruiken, helpen u met het verteren van die vetten. Als u de juiste hoeveelheid gebruikt, dan bent u van uw vetontlasting af en zult u weer op gewicht komen.

Persoonlijke dosering

Geen twee mensen zijn hetzelfde, denk bijvoorbeeld aan uw levensstijl en de voeding waar u een voorkeur voor heeft. Een persoonlijke dosering alvleesklier-enzymen is daarom voor u van belang.