Troubleyn | Jan Fabre

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

#LAFS: Love at first sight-festival 2018

De kaartverkoop is gestart: ontdek het programma van LOVE AT FIRST SIGHT 2018! Een festival met voorstellingen van jonge makers op diverse plekken in de stad Antwerpen (...)

Dit najaar: 10 dagen teaching in Antwerpen

Schrijf je nu in voor de 10-daagse Jan Fabre Teaching Group in het Troubleyn/Laboratorium (...)

Een nieuwe danssolo in premiere!

Fabres nieuwste creatie, THE GENEROSITY OF DORCAS werd een intense danssolo voor Matteo Sedda. Onlangs te zien in Antwerpen en tijdens IMPULSTANZ in Wenen en op tournee vanaf dit najaar (...)

nieuws en meer!

Volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van onze laatste nieuwtjes!

meer over Belgian Rules/Belgium Rules

Snapshots, achtergrondinfo en homevideo's... Een inkijk in de creatie van Fabres grote zaalvoorstelling (...)

www.belgianrules.be <

Diario Nocturno

Deze nieuwe publicaties van Fabres NACHTBOEKEN (1978-84 & '85-'91) in het Spaans is o.a. verkrijgbaar via Agapea-books!

HeARTS = Healthcare for Artist

Troubleyn doet al enkele jaren wetenschappelijk onderzoek in het kader van haar laboratorium-research in het SPORTS-lab van UZ Antwerpen. Antwerp HeARTS is een verlengstuk hiervan. HeARTS is het multidisciplinaire expertisecentrum voor de preventie en behandeling van gezondheidsklachten. > info: +32 3 821 42 02 of via sports@uza.be

Servisch Nachtboek (1985-1991)

Fabres 'Nachtboek' werd vertaald naar het Servisch en uitgegeven bij Vulcan.

Mount Olympus in NEW YORK!

Van 10 op 11 november 2018 speelt MOUNT OLYMPUS  in de wereldstad NEW YORK!  "Mount Olympus is not a modernization of Greek tragedy. It is an investigation of the impossibility of representing that which mutilates us and makes us pure again. > info en tickets (...)

Van twerk tot Agamemnons droom en meer

De muziek die componist Dag Taeldeman schreef voor Mount Olympus is te downloaden via itunes. Herbeleef de voorstelling in 12 meeslepende tracks.  (...)

DVD BOX Mount Olympus

Herbeef Fabres Opus Magnus met deze DVD-box (13 DVD's): nu te koop bij FNAC en ander retailers. Richtprijs: 115€

Jan Fabre Teaching Group

"De hedendaagse performer verenigt performance, theater en dans. Fabre zoekt steeds naar fysieke implusen in en op het lichaam van zijn performers en stimuleert hen om vanuit die 'echte' fysieke gewaarwordingen te ageren op scène. Fabre noemt dat proces from act to acting"

Binnenkijken in het Laboratorium

Troubleyn/Laboratorium is een geïllustreerde publicatie die een inkijk biedt in het Troubleyn/Laboratorium: een vrijplaats voor de kunst, van en voor kunstenaars.

Deze uitgave van Mercatorfonds is te verkrijgen in de boekhandel (...)

Mount Olympus CD
Mount Olympus CD

De integrale soundtrack van Mount Olympus op CD. De voorstellingsmuziek van Dag Taeldeman werd uitgebracht door Butler Records.

Verkrijgbaar in de platenzaak én online via bol.com

Jan Fabre, The Box
17 x Jan Fabre op DVD

Jan Fabre, The Box verzamelt historische theatervoorstellingen en documentaires over het werk van Jan Fabre op 17 dvd’s. De dvd-box is een uitgave van Compagnie des Indes en is te verkrijgen op websites als amazon en Cdiscount, alsook bij traditionele dvd-verdelers als Fnac.

script Mount olympus
Het script van Mount Olympus!

Naast Fabres droomteksten en Olyslaegers' teksten over de waanzin van Dionysos, de tragiek van Agamemnon, het verzet van Antigone en de verscheurdheid van Medea, bevat dit boek scriptaanwijzingen over hoe 28 performers deze monumentale opvoering tot een confronterend en sprankelend einde brachten. Dramaturgische teksten van Luk Van Den Dries, Freddy Decreus en Hans-Thies Lehmann maken het geheel compleet.

De schriftelijke weergave van de 24-uursvoorstelling Mount Olympus werd uitgegeven door De Bezige Bij.

close