Home   Profiel   Tarieven   Contact/Route   Links    Informatie                                                   
Juridisch Adviesbureau 
Van der Velde
Ruimtelijk bestuursrecht
JAV

Juridisch Advies

Kantoor is gevestigd aan: Ulftseweg 24 - 7064 BD  Silvolde - Achterhoek - Tel: 0315 - 239910 -  info@vanderveldeadvies.nl - Algemene Voorwaarden Voorwaarden

 

Ruimtelijk bestuursrecht

Juridisch Adviesbureau Van der Velde (JAV) staat voor nuchtere en deskundige advisering op het gebied van ruimtelijke ordening, bestuursrecht en het bouwrecht. JAV staat voor een no nonsens aanpak.

 

Uw leef- en werkomgeving

Overheden, bedrijven en particulieren zijn het niet altijd met elkaar eens over hoe de beperkte grond in hun eigen leef- en werkomgeving moet worden bebouwd en gebruikt. JAV geeft daarom juridisch advies op het gebied van de ruimtelijke ordening en het bouwrecht.

 

Voorbeelden zijn: het bouwen van een stal, kas, woning, een dakkapel, uitbouw of bijgebouw of het veranderen van een bestemming. U kunt daarnaast ook denken aan advisering op het gebied van handhaving en dwangsommen.

Begeleiden procedure
Bezwaar en beroep

JAV kan u bijstaan in het voeren van bezwaar en beroepsprocedure's tegen een wel of niet verleende vergunning. Hierbij kunt u denken aan: bouwvergunningen, bestemmingsplannen, aanleg- vergunningen en andere ruimtelijke vergunningen. Bij de meeste gemeenten wordt gesproken van een zogenaamde omgevingsvergunning.

 

Het doorlopen van ruimtelijke procedures kan veel tijd in beslag nemen en soms veel specialistische kennis vragen. Het is handig om u eerst goed te laten adviseren. Ook bestaat de mogelijkheid om een gehele procedure aan JAV uit te besteden.