De Hengel

 

pat de sprong 16 maart 011

De hengel is een interessante en leuke site van een fervent visser, waarbij de karper ook wel the carp genoemd tot zijn favorieten behoort. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om te hengelen.

Zelfs je onderarm kun je als hengel gebruiken bv vissend vanaf een brug.. De Hengel kan ook simpelweg een tak van een boom zijn voorzien van een lijn, haak en aas en voilà je hengelt naar vis. Hoe en waar van ik vis? Velen geven de voorkeur aan een bepaalde manier van vissen bv met een werphengel of vaste stok (pole fishing). Daarnaast kan men ook specifiek op een bepaalde vissoort uit zijn bv de snoek – karper – voorn of brasem e.a. Als je een geaasde haak in viswater dropt dan ben je voor mij een visser. Zo zijn er veel, heel veel vissers die ieder op hun eigen manier aan het jagen zijn naar het onbekende onder het wateroppervlak. De een als beroepsvisser de ander competitief, recreatief of professioneel. Vissen kun je ‘simpel’ of ‘professioneel’ en je kunt het zo gek en duur maken als je zelf wilt.
Mijn naam is Pat Gayet en ik ben helemaal weg van de hengelsport. Mijn vrouw Anita kan dan ook soms met recht zeggen: “HELP MIJN MAN IS VISSER “. Ik slijt dan ook behoorlijk veel vrije tijd ?? aan de waterkant. Via deze site De Hengel wil ik dan ook mijn viservaringen, belevingen, verhalen, anekdotes en tips uit de doeken doen. Mijn slimheid vastberadenheid en creativiteit dragen dan ook bij aan de vele goeie vangsten die ik behaal tijdens mijn vissessies. Natuurlijk heb ik ook wel eens een dag dat het me absoluut niet lukt om de vis aan het azen te krijgen en dat is toch waar het bij het vissen om draait. Gevangen, samen aan de waterkant.