Košarkarska vročica z Janom in Petrom

Čas branja: 3 min
02.09.2013  22:30
Med Eurobasketom bo potekala tudi nagradna igra Financ, ki jo je na lastno pobudo nadgradil dijak Jan Sušnik

Temperatura pred začetkom evropskega prvenstva v košarki v Sloveniji je zrasla do vrelišča, za popestritev napetih dvobojev med 4. in 22. septembrom bodo poskrbele tudi Finance z nagradno igro Košarka 2013. Zasluge ima tudi 18-letni srednješolec Jan Sušnik, ki je nadgradil igro programerja Financ Petra Kuzme.

Na Financah bo med košarkarskim prvenstvom potekala nagradna igra Košarka 2013, najboljšim igralcem bomo podelili 71 nagrad. Zanje se lahko poteguje vsak, udeleženci v igri napovedujejo zmagovalca posamezne tekme ter tudi razliko v koših med obema ekipama, kar je novost. Podrobnosti o sodelovanju in igranju si preberite v okvirju spodaj.

susnik-kuzma-sb.1378145986.jpg.o.600px.jpg
»Po sestanku z Janom nam je bilo jasno, da bo ta 18-letnik v igro Financ Košarka 2013 in ekipo Finance.si vnesel svežino in ideje. To v podjetju spodbujamo in potrebujemo. Stran igre, katere avtor je tokrat prav Jan, je dobro zasnovana, lepa in odzivna. Igralci bomo lahko oddajali napovedi na tablici, računalniku in pametnem telefonu,« meni vodja razvoja spletnih strani pri Časniku Finance Peter Kuzma, ki se je z Janom Sušnikom (levo) v košarki preizkusil tudi v živo.

Kdo je Jan Sušnik

Redkokdaj se pri Časniku Finance zgodi, da z nami naveže stik mlad nadobuden srednješolec, ki želi sodelovati z nami. In pri tem daje vtis, da je pogovor nekaj običajnega zanj, hkrati pa razume, da se bo podjetje za sodelovanje odločilo le, če mu bo ponudil projekt z dodano vrednostjo. Zato vam z veseljem predstavljamo 18-letnega Jana Sušnika, ki obiskuje četrti letnik Šolskega centra Kranj. Zase pravi, da je samouk, da ga zanima podjetništvo, vendar bo pred vstopom v svet start-upov najprej končal šolanje. Namerava se namreč vpisati na Fakulteto za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani.

Kje ste dobili zamisel?

Idejo sem dobil pred letom dni, ko se je začelo več govoriti o Eurobasketu 2013. Tekmovanje sem videl kot odlično priložnost za kakšen svoj projekt, predvsem z vidika reference. Tako sem športni dogodek videl kot priložnost za raziskovalno nalogo, s katero se nameravam potegovati na tekmovanju srednješolcev.

In ste poskušali najti sponzorja?

Res je. Ker sem se odločil, da bo temelj moje raziskovalne naloge omenjena spletna igra, sem iskal večje podjetje, ki bi mi pomagalo pri nagradah za zmagovalce. Želel sem namreč privabiti čim več ljudi.

Pa vas ni bilo nič strah, ko ste se pogovarjali z »velikimi« podjetji? Vaši sovrstniki večinoma ne upajo niti dvigniti telefona in koga poklicati ...

Ne. Ne vem, zakaj bi me bilo strah. Pogovarjati se ni težko. Ne vem, zakaj ne bi izkoristil priložnosti, kot je Eurobasket.

Ni malo čudno, da 18-letnik razmišlja o referencah za službo? Še na fakulteto se niste vpisali ...

Menim, da je danes težko dobiti službo, sploh dobro, predvsem če nimaš referenc.

Pa podobno razmišljajo vaši sošolci in sovrstniki?

Ja. Eden.

Kdo vas je napeljal na to, da ste že pri 17 letih začeli razmišljati o službi in referencah zanjo?

Na internetu sem bral zgodbe o ljudeh, ki so delali v dobrih podjetjih in so razvijali dobre stvari. Ker bi nekega dne tudi sam rad imel oboje, me je zanimalo, kako so prišli do tega v življenju.

Zanima vas tudi podjetništvo?

Res je. Zanimajo me start-upi.

Zakaj?

Ker lahko razvijaš svoje ideje in zraven tudi kaj zaslužiš.

Kaj pa starši pravijo o tem projektu?

Navdušeni so in me podpirajo.

Kako sodelovati in zmagati v Košarki 2013?

V nagradni igri Financ lahko sodeluje vsak, ki se prijavi za igro. Udeleženci napovedujejo zmagovalca posamezne tekme ter tudi razliko v koših med obema ekipama. Pravilne napovedi se točkujejo, tako igralec za pravilno napoved zmagovalca prejme šest točk, ocenjuje pa se tudi napoved razlike doseženih košev med obema ekipama, in sicer glede na razliko od dane napovedi. Če je napoved zgrešena od pet do osem košev, igralec prejme dve točki. Če je napoved zgrešena od dveh do štirih košev, igralec prejme pet točk. Če je napoved zgrešena za en koš, uporabnik prejme 10 točk. Če je napoved pravilna, igralec prejme 12 točk, največje število točk pa je 1.404. Zmagovalec igre je igralec z največjim številom točk, za nagrado pa prejme vikend paket v hotelu Kempinski Palace. Rezultate bomo na Financah objavili 23. septembra, v igro pa se lahko vključite kadarkoli med prvenstvom.

[kosigra.finance.si]

Preberite tudi:

03.09.2013
04.09.2013
05.09.2013
06.09.2013

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Kam s prihranki v letu 2019? 3

Nasveti za konservativne in ambiciozne vlagatelje

DRAŽBE
Članki
Članki Ne spreglejte teh dražb v januarju! Naprodaj so stanovanja, hiše, zemljišča in apartmaji ...

Izklicne cene se začnejo pri 70.900 evrih in segajo vse do 467 tisoč evrov

AVTO
Novice
Novice Najdražji avtomobili Slovencev v letu 2018

S katerimi jeklenimi igračami so si življenje letos začinili premožni Slovenci?

AVTO
Novice
Novice Novoletno darilo: cenejša bosta tako bencin kot dizel

Cena bencina je bila nazadnje tako nizka sredi avgusta 2016, dizel pa je najcenejši po 12. septembru leta 2017.

FINANCE
Leto, ko se ni splačalo imeti delnic

Vlagatelje, ki so v letu 2009 kupovali evropske delnice, so morda spraševali po zdravju, a do danes se je kljub letošnjim upadom njihov...

PRO
Članki
Članki Kaj lahko v podjetju storite za upravljanje kibernetskih tveganj?

Popolne zaščite ni. A tveganja lahko obvladujete. 

AVTO
Novice
Novice Larry Ellison imenovan v upravni odbor Tesle: bo vodenje zdaj boljše? 6

Tesla je morala zaradi Muskovega tvitanja v upravni odbor imenovati neodvisna direktorja.