Elkészült - és a napokban papír alapon is a háztartásokba kerül - Tamási város 2019. évi rendezvénynaptára. Számos hagyományos és újszerű programmal várják a szervezők a városban élőket és az ide látogatókat az egész év során. Találkozzunk Tamásiban a rendezvényeken!

Tisztelt Tamási Lakosok!
 
Örömmel tudatjuk, hogy elkészült Tamási Város új logója, melyet Tamási város jól ismert címere mellett használni kívánunk.

Tisztelt Látogatók!
Tekintsék meg Tamási Városról készült imázs videót!

Fotók Tamási életéből

AKTUALITÁSOK
 • Tájékoztató járdafelújítási és kerékpárút építési munkálatokról

  Tájékoztató járdafelújítási és kerékpárút építési munkálatokról

  Tisztelt Lakosok!

  Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2018. őszén már közzétett járdafelújítási és kerékpárút építési munkálatok folyamatosan zajlanak.

  Tovább

 • Felhívás civil szervezetek vezetőinek 2019

  Felhívás civil szervezetek vezetőinek 2019

  Felhívom a tamási városi civil szervezetek vezetőinek figyelmét, hogy az önkormányzati támogatásról szóló 14/2008. (V. 5.) számú önkormányzati rendelet 4. § (1) bekezdése alapján a 2019. évi támogatási kérelem (1. vagy 2. számú melléklet) benyújtási határideje 2019. március 31.

  Tovább

 • Meghívó a 2019. február 27-ei testületi ülésre

  Meghívó a 2019. február 27-ei testületi ülésre

  Tamási Város Önkormányzati Képviselő-testülete 2019. február 27. (szerda) napján 16.00 órai munkaterv szerinti rendes ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.
  Az ülés helye: a Városháza díszterme (7090 Tamási, Szabadság u. 46-48.).

  Tovább

 • Tájékoztatás lakossági adatgyűjtésekről

  Tájékoztatás lakossági adatgyűjtésekről

  Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Tamási településen a hivatal elnöke által 2019-re engedélyezett, önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint.

  Tovább

 • Meghívó Foglalkoztatási Fórumra

  Meghívó Foglalkoztatási Fórumra

  Tisztelt Lakosok!

  Tamási Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önöket a TOP-5.1.2-15-TL1-2016-00002 kódszámú „Foglalkoztatási paktum létrehozása Tamási és Dombóvár városok környezetében” című projekt keretében megrendezésre kerülő Foglalkoztatási Fórumra.

  Tovább

 • Állást keres? Változtatna?

  Állást keres? Változtatna?

  Jöjjön el tájékoztatónkra Tamásiba!

  Tovább

 • Átadták az ökoturisztikai projekt munkaterületeit

  Átadták az ökoturisztikai projekt munkaterületeit

  Már a kivitelezőkhöz került az egyaránt az ökoturisztikai projektben fejlesztendő Túrapont és Látogatóközpont munkaterülete.

  Tovább

 • Hirdetmény óvodai, bölcsődei beiratkozásra a 2019/2020. nevelési évre vonatkozóan

  Hirdetmény óvodai, bölcsődei beiratkozásra a 2019/2020. nevelési évre vonatkozóan

  Tamási Város Önkormányzata, mint a Tamási Aranyerdő Óvoda és Bölcsőde fenntartója a 2019/2020. nevelési évre vonatkozó óvodai, bölcsődei beiratkozás időpontját és módját az alábbiak szerint határozza meg.

  Tovább

 • Új állampapír értékesítési pontot nyitott Tamásiban a Magyar Államkincstár

  Új állampapír értékesítési pontot nyitott Tamásiban a Magyar Államkincstár

  A Magyar Államkincstár 2019. február 7–én, csütörtökön új állampapír értékesítési pontot nyitott a Tolna megyei Tamásiban. Az értékesítési pont minden csütörtökön 9:00 és 15:00 óra között várja az ügyfeleket. Ezzel a lépéssel 74-re bővül a Kincstár azon állampapír forgalmazó helyeinek száma, ahol személyes ügyintézésre nyílik lehetőség az állampapírokkal kapcsolatban.

  Tovább

 • Képviselői fogadóórák 2019. februárjában és márciusában

  Képviselői fogadóórák 2019. februárjában és márciusában

  Tamási Város Önkormányzata tájékoztatja Önöket, hogy a Tamási Város Önkormányzati képviselő - testületének képviselői 2019. február és március hónapokban az alábbiak szerint tartanak ügyfélfogadást a Tamási Közös Önkormányzati Hivatal kis tanácskozótermében (7090 Tamási, Szabadság u. 46-48.).

  Tovább

 • Elkészült Tamási város 2019. évi rendezvénynaptára

  Elkészült Tamási város 2019. évi rendezvénynaptára

  Elkészült - és a napokban papír alapon is a háztartásokba kerül - Tamási város 2019. évi rendezvénynaptára. Számos hagyományos és újszerű programmal várják a szervezők a városban élőket és az ide látogatókat az egész év során. Találkozzunk Tamásiban a rendezvényeken!

  Tovább

 • A Tamási Fürdő ajánlata osztálykirándulások megszervezéséhez

  A Tamási Fürdő ajánlata osztálykirándulások megszervezéséhez

  Nem tudja hová vigye tanulóit osztálykirándulásra?
  Különleges élményt nyújtana diákjainak?
  Válassza a Tamási Fürdőt!

  Tovább

 • Ismét elismeréssel fogadta el a Képviselő-testület a Tamási Kulturális Központ beszámolóját

  Ismét elismeréssel fogadta el a Képviselő-testület a Tamási Kulturális Központ beszámolóját

  Tamási Város Önkormányzati Képviselő-testülete 2019. január 30-ai ülésén - hasonlóan az előző évhez - elismeréssel fogadta el a Tamási Kulturális Központ 2018. évi tevékenységéről szóló beszámolóját, amelynek előadója az intézmény igazgatója.

  Tovább

 • Közvilágítás működésével kapcsolatos hibabejelentési lehetőségek

  Közvilágítás működésével kapcsolatos hibabejelentési lehetőségek

  Tisztelt Lakosság!

  Ismételten tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy a közvilágítási hálózat működésével kapcsolatos hibabejelentést az üzemeltetéssel megbízott Építő és Városüzemeltető Kft-nek tehetik meg az alábbi csatornák valamelyikén:

  Tovább

 • Felhívás sportegyesületek vezetőinek 2019

  Felhívás sportegyesületek vezetőinek 2019

  Felhívom a tamási városi sportegyesületek vezetőinek figyelmét, hogy az önkormányzat helyi sporttevékenységgel kapcsolatos feladatairól és kötelezettségeiről, valamint a sport helyi pénzügyi támogatási rendszeréről szóló 11/2009. (IV. 27.) számú önkormányzati rendelet 5/D. § (1) bekezdése alapján a 2019. évi támogatási kérelem (1. számú melléklet) benyújtási határideje 2019. február 28.

  Tovább

 • Tájékoztató a Falugazdász iroda ügyfélfogadásáról

  Tájékoztató a Falugazdász iroda ügyfélfogadásáról

  Tisztelt Lakosok!

  Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2019. február 4-től Tamásiban a Falugazdász iroda ügyfélfogadási rendje az alábbiak szerint alakul:

  Tovább

 • Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye

  Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye

  Az elmúlt évben 24 kéménytűzhöz vonultak Tolna megye tűzoltói, ezek többségét a karbantartás, azaz a kéményseprés elmaradása okozta.

  Tovább

 • Elindult a QB-SuliWEB ebédrendelési program

  Elindult a QB-SuliWEB ebédrendelési program

  Tisztelt Szülők, Gyerekek!

  A Tamási Város Önkormányzata 2019. januártól elindítja a QB-SuliWEB webes ebédrendelési programját. A rendszer bevezetése után az étkezések lemondása, valamint a térítési díjak kiegyenlítése a weboldalon keresztül, internetes bankkártyás fizetéssel lesz megoldható. Természetesen az eddig megszokott önkormányzati pénztárban történő befizetés lehetősége is megmarad, a térítési díj fizetési napokon az intézményben is, akár bankkártyás fizetéssel, azonban a weboldalon keresztül a fizetés sorbanállás nélkül, bármely időpontban megtehető, természetesen a határidők betartása mellett.

  Tovább

 • Előzetes tájékoztatás a hulladékszállítás 2019. évi rendjéről

  Előzetes tájékoztatás a hulladékszállítás 2019. évi rendjéről

  Tisztelt Lakosság!

  A kommunális hulladékszállítást végző Vertikál Nonprofit Zrt. hamarosan eljuttatja Önökhöz is a 2019. évre vonatkozó begyűjtési programját. Előzetesen az alábbi tájékoztatást kapta önkormányzatunk:

  Tovább

 • Tájékoztató téli rezsicsökkentéssel érintett háztartások részére

  Tájékoztató téli rezsicsökkentéssel érintett háztartások részére

  A Kormány 1602/2018. (XI. 27.) Korm. határozata értelmében a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült háztartások egyszeri támogatásra jogosultak, mely tekintetben önkormányzatunkkal a támogatói okirat aláírásra került.

  Tovább

 • Minden, amit a kéményseprésről tudni kell

  Minden, amit a kéményseprésről tudni kell

  Megyénk teljes területén, minden településén a lakossági tulajdonú ingatlanok és a társasházak égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálatát a katasztrófavédelem szakemberei végzik el. Érdemes megtervezni és ütemezni a karbantartással, ellenőrzéssel kapcsolatos feladatokat. Célszerű ugyanis nem a fűtési szezonra vagy a szezon előtti utolsó napokra halasztani ezeket a teendőket. Tekintettel az elmúlt időszakban a kéményseprés területén végbement változásokra, a katasztrófavédelem az alábbi rövid útmutatóval igyekszik segíteni a lakosságot, ami tartalmazza a kéménysepréssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat:

  Tovább

 • Felkészülés a téli időjárásra

  Felkészülés a téli időjárásra

  Rendkívüli havazás – hóviharok

  A rendkívüli téli időjárás alatt általában a hideg hőmérsékleten lehulló nagy mennyiségű csapadékot értjük, mint amilyen a havazás vagy az ónos eső. Természetesen a nagy hideg önmagában is komoly probléma lehet, de a mi éghajlatunkon kevésbé jellemző, hogy ez csapadékos idővel együtt jelenjen meg. Különösen ritka esetben az is előfordulhat, hogy felhőszakadás jellegű eső hulljon rendkívül hideg és fagyos talajra, amelyen a csapadék azonnal jéggé fagy. Ez a jelenség az ún. „jégvihar”, amely nálunk – szerencsére – ritka. A hóviharok és a rendkívüli havazás annál gyakoribb jelenség, amely a mérsékelt, kontinentális éghajlatú országokban egyáltalán nem korlátozódik csak a téli hónapokra, hanem késő ősszel és kora tavasszal is megtörténhetnek.

  Tovább

 • Tájékoztató a Helyi Esélyegyenlőségi Program módosításáról

  Tájékoztató a Helyi Esélyegyenlőségi Program módosításáról

  Tisztelt Lakosság!

  Tamási Város Önkormányzata módosította Helyi Esélyegyenlőségi Programját.

  Tovább

 • Közlemény téli rezsicsökkentéssel kapcsolatosan

  Közlemény téli rezsicsökkentéssel kapcsolatosan

  A Kormány 1602/2018. (XI. 27.) Korm. határozata értelmében a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült háztartások egyszeri támogatására mindösszesen 4 465 440 000 Ft tá-mogatási összeget különített el, mely az előzetes igénybejelentéssel érintett háztartások számára természetbeni támogatást biztosít 12 000 Ft összegben.

  Tovább

 • Tamási város fenntartható ökoturisztikai fejlesztése projekt - újabb szerződés került aláírásra

  Tamási város fenntartható ökoturisztikai fejlesztése projekt - újabb szerződés került aláírásra

  Tamásiban az elmúlt évek folyamán számos fejlesztés valósult meg, melyek elősegítették a város fejlődését. A város fejlesztési irányvonalát erősen meghatározza a turizmus, hiszen a turizmus fejlesztése, a vendégéjszakák számának emelkedése hozzájárul a foglalkoztatás növekedéséhez, bevételt teremt a városnak és a városban működő szolgáltatóknak egyaránt.

  Tovább

 • Tájékoztató a hulladékgazdálkodási díjbeszedéssel kapcsolatban

  Tájékoztató a hulladékgazdálkodási díjbeszedéssel kapcsolatban

  Tisztelt Lakosok!

  Az NHKV Zrt. a hulladékgazdálkodási díjbeszedéssel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatja Önöket.

  Tovább

 • Tájékoztatás az engedély nélkül fúrt vagy ásott kutak engedélyeztetéséről

  Tájékoztatás az engedély nélkül fúrt vagy ásott kutak engedélyeztetéséről

  A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény (a továbbiakban: Vgtv.) módosítása értelmében mentesül a vízgazdálkodási bírság megfizetése alól az a létesítő, aki 2018. január 1-jét megelőzően engedély nélkül vagy engedélytől eltérően létesített vízkivételt biztosító vízilétesítményt (ásott-, vagy fúrt kutat), ha a vízjogi fennmaradási engedélyezési eljárást 2018. december 31-ig kérelmezi és az engedély megadásának feltételei fennállnak.

  Tovább

 • Hulladékgazdálkodással kapcsolatos kárbejelentés

  Hulladékgazdálkodással kapcsolatos kárbejelentés

  A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás során a közszolgáltató által okozott károk bejelentésére a Vertikál-Alisca Konzorcium nyomtatványt rendszeresített.

  Tovább

 • Szelektív hulladékszállítással kapcsolatos tájékoztatás

  Szelektív hulladékszállítással kapcsolatos tájékoztatás

  Tisztelt Lakosság!

  Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy a lakóingatlanoknál keletkezett szelektíven gyűjthető hulladékokat az alábbi időpontokban fogja elszállítani a szolgáltató.

  Tovább

Kiadványaink

KIADVÁNYAINK

Tamási táj, Tamási Közlöny

Közérdekű adatok

KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Szervezet, tevékenység, gazdálkodás

ÜGYINTÉZÉSI KALAUZ

ÜGYINTÉZÉSI KALAUZ

Segítség ügyintézéshez

Dokumentumtár

DOKUMENTUMTÁR

Rendeletek, nyomtatványok, szabályzatok, költségvetések

ESEMÉNYEK

Túra és Kutyagolás 2019

A TSZSE meghív minden túrázni vágyót az újév első kutyagolására hagyományteremtő szándékkal.

Időpont: 2019-02-02
Helyszín: Tamási Strand parkoló - Pári

Tovább

KIEMELT TARTALOM
Élvezd Tamásit - Tamási Imázs Videó

Élvezd Tamásit - Tamási Imázs Videó

Tisztelt Látogatók! Tekintsék meg Tamási Városról készült imázs videót!

Tovább

PÁLYÁZATI SIKEREINK
EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK
Facebook
Twitter @Tamasivaros Tweetjei