logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Profesorica iz Vareša gola pozira u razredu

Javnost u Varešu zgrožena je provokativnim fotografijama koje na društvenim mrežama duže vrijeme objavljuje Berina Fatić, inače prosvjetna radnica i profesorica bosanskog jezika u Mješovitoj srednjoj školi "Nordbat 2".

Roditelji zabrinuti

Osim što se ne ustručava objaviti provokativne fotografije na društvenim mrežama, na kojima u prvi plan stavlja stražnjicu ili poprsje, internetom kruže i fotografije nage profesorice, zbog čega su Varešani, posebno roditelji učenika škole u kojoj radi, dodatno zabrinuti.

Kako nam pričaju mještani, uprkos činjenici da je Fatić udata i ima maloljetno dijete, ali i radi na odgovornoj funkciji, to je ne sprečava da se fotografira bez odjeće ili u izazovnim odjevnim kombinacijama.

- Navodno je svoje nage fotografije slala nekom mladiću, a koji ih je kasnije prosljeđivao na Facebooku, Viberu, Instagramu i ostalim društvenim mrežama. Tako su dospjele u javnosti i to je prava sramota – tvrde mještani.

Dodaju da nije poznato je li profesorica takve fotografije razmjenjivala i sa svojim učenicima i jesu li i oni, u moru grupa na internetu gdje su obznanjene fotografije, došle i do očiju njenih učenika kojima predaje.

Zabrinjavajuće je i to da je provokativna profesorica mnoštvo izazovnih fotografija gdje pokazuje svoje tjelesne atribute napravila upravo u školi te koristila školski inventar za potrebe slikanja.

Tako je njen profil na Facebooku, ali i Instagramu preplavljen brojnim neprikladnim fotografijama iz zbornice, učionice, ispred table, gdje se potrudila i čak donijela selfi štap, hola škole... Nerijetko na fotografijama plazi i jezik.

Školski sto

Za potrebe "dobre" fotografije, Fatić se nije libila ni popeti na školski sto, gdje se istovremeno nalaze i dnevnici, a mještani su u čudu da niko od nadležnih u školi do sada nije reagirao i sugerirao profesorici da su fotografije koje objavljuje neprikladne, ali i da škola nije mjesto gdje bi trebala obavljati takve fotošutinge.

Bez odgovora

U namjeri da dobijemo komentar od profesorice Berine Fatić, za koju, kada se spomene njeno ime, u Varešu svi znaju i odmah govore o nagim fotografijama, kontaktirali smo je. Do zaključenja ovog teksta nije odgovorila na naše poruke iako je očigledno da je opsjednuta društvenim mrežama i maksimalno prisutna na njima.

Pokušali smo dobiti i Mirnesa Hrvata, direktora škole u kojoj radi profesorica, ali nije odgovarao na naše pozive. 

Themes
ICO