Lækkede Thornings person-nummer: Anklager kræver hård dom

'Hash-Lars', den tidligere politibetjent og friheds-aktivist Lars Kragh Andersen på pinebænken. Dom udsat

Eks-betjenten og 'frihedsaktivisten' Lars Kragh Andersen må vente en måned på dommen. Han er tiltalt for bagvaskelse mod tidligere kolleger og for at have lækket ministres personnumre. (Foto: Gregers Tycho/Polfoto)
Eks-betjenten og 'frihedsaktivisten' Lars Kragh Andersen må vente en måned på dommen. Han er tiltalt for bagvaskelse mod tidligere kolleger og for at have lækket ministres personnumre. (Foto: Gregers Tycho/Polfoto)

Dommer Michael Toftager i Københavns Byret har sat den tidligere politibetjent Lars Kragh Andersen, 34, på pinebænken i næsten en måned, før eks-betjenten får besked på, om han skal i fængsel for at have tilsvinet sine tidligere politi-kolleger, som han kalder 'penis-belurere', 'forbrydere' og 'plante-røvere'.

Han er også tiltalt for at have lækket daværende statsminister Helle Thorning-Schmidts og forsvarsminister Nicolai Wammens person-numre på sin hjemmeside Frihedsaktivisten.

Dommeren og de to domsmænd skulle have afgjort retssagen i dag, men ved 16.30-tiden oplyste retsformanden, at retten ikke kunne blive færdig med voteringen af de 13 forhold, som eks-betjenten er tiltalt for.

Så dommen er nu udsat til den 1. oktober.

Se også: Eks-politimand om kolleger: Forbrydere

Senioranklager Elisabeth Boserup krævede i byretten, at den tidligere politibetjent skal idømmes tre måneders ubetinget fængsel for blandt andet æreskrænkelse og bagvaskelse af en række politibetjente, der arbejder i Task Force Pusherstreet, som bekæmper hashhandlen på Christiania.

Lars Kragh Andersen går ind for fri hash og mener, at politiet spilder sin tid på at bekæmpe hashen.

Krænkende visitationer
Han mener også, at mange der færdes omkring Christianshavn udsættes for grundløse og ydmygende visitationer på løse mistanker om besiddelse af hash. De må klæde sig af i offentlighed og bliver undersøgt omkring penis, forhuden og pungen for skjult hash.

- Jeg har selv gjort det i de knapt fire år, jeg var politibetjent. Jeg er en forbryder, der har forbedret mig, sagde Lars Kragh Andersen i retten.

- Så når jeg skriver, at betjentene er penis-belurere er det en objektiv kendsgerning, hævdede eks-betjenten i retten.

- De blufærdighedskrænker mennesker dagligt for at lede efter planterester i folks lommer, sagde han.

- Ingen mennesker skal bestemme, hvilke planter man ryger, sagde 'frihedsaktivisten' i retten. Han har nu stoppet alle sine aktiviteter på internettet, fordi hans aktivisme gik ud over hans familie og privatliv, forklarede han.

Hævder sig udsat for politivold
Lars Kragh Andersen er også tiltalt for at have tilsvinet to politibetjente, som anholdt ham  i maj sidste år, hvor han skulle flyttes fra et venterum på Station City til Vestre Fængsel. Han nægtede at fjerne et tæppe fra sin celle, og det fik - ifølge Lars Kragh Andersen - den ene af betjentene til at begå vold mod ham.

Han anmeldte episoden til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, men Statsadvokaten stoppede efterforskningen, fordi han mente, der ikke var nogen beviser mod betjenten, der blev støttet af sin kollega.

Det fik Lars Kragh Andersen til at skrive på sin hjemmeside: 'Så tillykke S. Du kan pga M´s falske forklaring beholde uniformen på, selv om du har udøvet vold imod en borger'.

I retten i dag fastholdt Lars Kragh Andersen, at han blev udsat for vold og ulovlig tvang på Station City - men anklageren mener, det er bagvaskelse af de to betjente.

Se også: Solgte hash fra Morten Bødskovs Facebook-side

Lars Kragh Andersen nægter sig skyldig i alle 13 forhold, selvom han erkender, at han står bag teksterne og lækagen af politikernes personnumre.

Dusør for navne på betjente
På sin hjemmeside udlovede han en dusør i bitcoins for at få identificeret flere politibetjente, der var fotograferet under aktioner mod hash-handlen:

- Hvem kan identificere denne mand? Den pågældende betjent er intet andet end en forbryder i uniform, og frihedsaktivisten beder derfor om hjælp til at identificere vedkommende - gerne med navn og adresse, skrev han.

Flere politifolk blev 'hængt ud' med deres privatadresser, blandt andet en politikommissær fra drabs-sektionen, som var efterforskningsleder på sagen mod Lars Kragh Andersen. Han fik offentliggjort et foto, hvor han kysser en kvinde sammen med sin privatadresse og to private telefonnumre med opfordringer til at kontakte politikommissæren privat.

Lækagen af Helle Thorning-Schmidts og Nicolai Wammens samt en folketings-politikers cpr-numre forklarede eks-betjenten med, at politikerne krænker og misbruger befolkningen blandt andet ved massiv overvågning, og at de skulle prøve, hvordan det er selv at blive overvåget.

Eks-betjenten er også tiltalt for at have krænket navneforbuddet på den mand, der sigtes og eftersøges for drabsforsøget på debattøren Lars Hedegaard. Lars Kragh Andersen offentliggjorde navnet på den nu forsvundne mand på sin hjemmeside, selvom den sigtede havde navneforbud.

Se også: Tidl. københavnsk betjent anholdt for læk af Thornings cpr-nr.

Eks-betjentens forsvarer, advokat Rasmus Paludan kræver Lars Kragh Andersen frifundet i alle 13 forhold. Han mener, at Lars Kragh Andersen blot har brugt sin ytringsfrihed og fortalt, hvordan politiet arbejder blandt andet omkring Christiania:

- Det har almen interesse, at man risikerer at blive udsat for krænkende visitationer blot fordi man færdes omkring Christianshavn, sagde forsvareren.

- Hvis man mener, at politiet er dårlige til deres arbejde, har man al ret i verden til at sige det, sagde advokaten.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere