Izetbegović: Moguće je napraviti veliko gradilište od Federacije BiH

BiH

Izetbegović: Moguće je napraviti veliko gradilište od Federacije BiH

Objavljeno na dan 12.10.2016 - 11:14 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je nakon jučerašnjih sastanaka sa koalicionim partnerima kako je moguće napraviti veliko gradilište od Federacije BiH.

On je kazao da je danas prvi put nakon lokalnih izbora održao sastanak sa članovima Predsjedništva BiH Draganom Čovićem i Mladenom Ivanićem te da su razgovarali o tome kako da vrate stvari u redovne tokove.

"Mislim da su lokalni izbori izazvali previše konflikata u zemlji i da se trebamo potruditi da dobijemo uobičajeni ritam. Koalicije kakve jest ostaju, ali ih moramo učiniti još funkcionalnijim", rekao je Izetbegović.

On je dodao da je bilo govora i o izgradnji cesta i autoputeva u entitetu Federacija BiH što je potrebno ubrzati s obzirom da nije nemoguće napraviti veliko gradilište od Federacije BiH.

"Mislim da ćemo tome u 2017. i 2018. godini svjedočiti", kazao je Izetbegović.

On je prokomentarisao i Zakone o igrama na sreću u FBiH ističući kako je to pitanje vraćeno u redovnu proceduru i da je s Čovićem dogovoreno da se ovaj problem reguliše nekim od evropskih modela.

 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!