- Sjokktall om innvandrere på trygd

DEBATT: I Danmark foregår det nå en het innvandringsdebatt. Ferske tall viser at en større andel innvandrere enn etniske dansker går på trygd. Illustrasjonsfoto: Scanpix

DEBATT: I Danmark foregår det nå en het innvandringsdebatt. Ferske tall viser at en større andel innvandrere enn etniske dansker går på trygd. Illustrasjonsfoto: Scanpix

- Trygdesystemet er overfylt av personer med flyktning- og innvandrerbakgrunn.

11.03.16 13:32

- Man skal ikke fortelle dem at man eier noe. Gjør man det, er det et problem, sa en imam i en moské i Odense til et dansk par, da han uten å vite det ble filmet med skjult kamera.

Dansk TV2s dokumentarserie «Moskeerne bag sløret» har skapt enorm debatt i nabolandet vårt. Blant uttalelser som ryster danskene er imamer som uttaler at muslimer er i ferd med å «erobre» Europa og at det er riktig å steine kvinner som er utro.

En del av debatten dreier seg nå om muslimske parallellsamfunn som utvikles fordi de ikke ønsker å bli en del av det danske samfunnet.

Les også: Imam på skjult kamera: - Muslimer er i ferd med å «erobre» Europa

Les også: Fire av ti unge innvandrerkvinner uten jobb eller skole

- Utgjør 84 prosent

Avisen Ekstrabladet omtaler ny statistikk om sosialhjelp som sjokktall. Den aktuelle statistikken viser at det danske trygdesystemet er overfylt av personer med flyktning- og innvandrerbakgrunn.

En rapport fra det danske arbeidsdepartementet viser at det blant samtlige ektepar hvor begge går på trygd, utgjorde 84 prosent personer av ikke-vestlig opprinnelse i 2015.

Til sammenligning utgjør personer med ikke-vestlig opprinnelse kun åtte prosent av Danmarks befolkning i aldersgruppen 16-66 år.

Les også: - Helt feil å si at «muslimer erobrer Europa»

Saken fortsetter under videovinduet.

- Elleve milliarder årlig

Ifølge beregninger fra den borgerlige tankesmien Cepos har personer med ikke-vestlig bakgrunn en gjennomsnittlig negativ effekt på de offentlige finanser på elleve milliarder kroner i året.

Årsaken til regningen ifølge Cepos være at denne gruppen er mindre delaktige i arbeidslivet enn resten av befolkningen.

Les også: - Skjult kamera nødvendig for å avsløre løgnene

Les også: Dansk redaktør: - Må være lov å mene at steining er greitNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.