|

Crnadak: Nakon ogromne usluge Hrvatskoj, sada je sva politička odgovornost na Dodiku

Crnadak: Nakon ogromne usluge Hrvatskoj, sada je sva politička odgovornost na Dodiku
57
F
FENA
prije 1d
60
komentara
57

dijeljenja
Crnadak: Nakon ogromne usluge Hrvatskoj, sada je sva politička odgovornost na Dodiku Igor Crnadak (Foto: M.D./Klix.ba)
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak ocijenio je danas da je veliki teret sada na članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, jer će sva politička odgovornost biti na njemu u slučaju lošeg razvoja događaja s Trgovskom Gorom, mostom kod Gradiške, granicom i drugim pitanjima vezanim za Hrvatsku, nakon što joj je Republika Srpska, kako kaže, učinila ogromnu uslugu.
Što se tiče posebne sjednice Narodne skupštine RS-a i podrške Dodikovom vetu, radi se, kaže Crnadak, o jednom od najvažnijih zaštitnih ustavnih mehanizama koji Republika Srpska ima, i koji joj u okviru BiH daje ogromnu snagu.

Ostaje da se vidi, dodaje, da li se tu zaista radilo o vitalnom interesu RS.

"Da li je iskorišten na pravi način, da li se zaista radilo o vitalnom interesu Republike Srpske, vidjet ćemo. Samo da ne bude kao u onoj priči kada je dječak u selu tri puta uzvikivao 'požar' iako ga nije bilo, a onda četvrti put kad je stvarno bio, niko od mještana nije izašao i selo je izgorjelo", dodao je Crnadak.

Uputio je čestitke novom ministru vanjskih i evropskih poslova Hrvatske Gordanu Grliću-Radmanu i nada se da će se uskoro sresti i ostvariti dobru saradnju s ciljem što boljih međusobnih odnosa i što snažnije podrške BiH na evropskom putu.

Narodna skupština Republike Srpske je 18. jula na Petoj posebnoj sjednici dvotrećinskom većinom potvrdila izjavu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske, po kojoj je Zaključak o prihvatanju Zvaničnog stava Bosne i Hercegovine u vezi sa nastavkom izgradnje mosta Komarna – Pelješac, a koji je donesen bez konsenzusa na 4. redovnoj sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine održanoj 16. jula 2019. godine, veoma štetan po vitalne interese Republike Srpske.
Prijavi grešku


Komentari (60)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...