U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws 2015 » BC Apollo grijpt titel in mannen promotiedivisie

Terug naar overzicht

BC Apollo grijpt titel in mannen promotiedivisie

5 mei 2012 18:47:36

BC Apollo mag zich kampioen van de promotiedivisie noemen. De Amsterdamse basketballers wonnen zaterdagavond tijdens de Final Four in Almere met 52-64 van Binnenland. Matthijs Hak was met 17 punten en 10 rebounds goed voor een double-double bij de kampioen.

BC Apollo nam al snel een voorsprong en leidde na het eerste kwart met 12-21, waarna Binnenland het tweede kwart benutte om daar wat van af te knabbelen, resulterend in een 21-26 ruststand. Vroeg in het derde kwart kwam de Barendrechtse club zelfs terug tot 25-28. Door onder meer een driepunter van Hans Logtenberg liep Apollo vervolgens weer uit naar een voorsprong van negen punten (33-42 een het einde van het derde kwart) en die werd niet meer uit handen gegeven.

De marge werd zelfs 11 punten in het vierde kwart, waarna Binnenland met een press over het hele veld nog probeerde het duel een andere wending te geven. Kevin Karam verkleinde met twee rake vrije worpen het verschil naar zeven punten met nog één minuut te gaan. Binnenland pakte daarna zelfs nog een steal, maar een lijnfout betekende meteen weer balverlies. BC Apollo maakte het karwei vervolgens af vanaf de vrije worplijn.

Behalve Hak scoorde ook Logtenberg in de dubbele cijfers bij Apollo. Door vijf rake driepunters kwam hij uit op 15 punten, Aron Roije (12 en 6 assists). Sander Trommelen (10) en Sjoerd van Vlisteren (11) waren de topscorers bij Binnenland.