loader_50x90
logo
Rubrika: Sarajevo
Vogošća dobija moderno polazno autobusko stajalište
još 25 min. čitanja
utorak
19. Mart 2019.

Vogošća dobija moderno polazno autobusko stajalište

Stajalište će se graditi u Ulici Braće Kršo, na mjestu otvorenog parkinga i zelene površine, a vrijednost projekta je 591.134,07 KM
Projekt Općine Vogošća i Ministarstva saobraćaja

Nakon četiri godine intenzivnih priprema i dvije godine obezbjeđivanja potrebnih sredstava i provođenja procedura danas je u Općini Vogošća potpisan ugovor o gradnji polaznog autobuskog stajališta u Vogošći.

Polazno autobusko stajalište će se graditi u Ulici Braće Kršo, na mjestu otvorenog parkinga i zelene površine. Vrijednost ovog projekta je 591.134,07 KM, od čega je Ministarstvo saobraćaja KS-a obezbjedilo 450.000 KM, a ostatak Općina Vogošća.

Govoreći o značaju ovog projekta načelnik Općine Vogošća Edin Smajić je podsjetio kako se radi o projektu koji je u razvojne planove uvršten još prije više decenija, ali da su tek sada stvoreni uslovi da se ovaj projekat i realizuje.

Istakao je kako je odavno uočeno da je za Vogošću neophodno da ima jednu takvu polaznu stanicu kako bi se izbjeglo da dugotrajno zadržavanje autobusa na prolaznim stanicama dodatno zaguši ionako gust saobraćaj u Vogošće.

Pomenuo je i kako su neke procedure dobijanja saglasnosti dodatno usporile realizaciju ovog projekta, te kako je izvođač izabran tek nakon ponovljenog javnog poziva. Iskazao je, međutim, uvjerenje kako će izabrana firma radove realizovati u roku i kvalitetno, što je potkrijepio dosadašnjim iskustvima sa firmom Termo Beton iz Breze.

Radovi će početi čim se imenuje nadzor nad izvođenjem radova, a rok za izvođenje radova je 90 radnih dana od dana uvođenja u posao.

Oslobodjenje banner STOP govoru mrznje

loader_50x90
loader_50x90
loader_50x90