X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
23/09/2019 |  11:35 ⇒ 16:34 | Izvor: RTRS

Kotor Varoš: Položen kamen temeljac za izgradnju nove zgrade opštinske uprave

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan položili su kamen temeljac za izgradnju nove zgrade opštinske uprave koja će koštati oko 3,1 milion KM.

Višković je rekao da je Vlada od 2006. godine do danas u ovu lokalnu zajednicu uložila 92 miliona maraka.

- Izgradnjom novog objekta opštinske uprave sve službe će biti pristupačnije u pogledu pružanja usluga i investicionih potencijala, dostupnosti informacija i proaktivnosti u rješavanju zahtjeva privrednika. Iskreno se nadam da će građani Kotor Varoša dobiti reprezentativan objekat koji će biti simbol grada - poručio je Višković

Istakao je da je Vlada uložila značajna sredstva u mnoge projekte, a jedan od njih je regionalni put koji je povezao Kotor Varoš i Kneževo, a koji je nedavno završen.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zenko Sakan je istakao je da je riječ o mjestu koje je zalog za budućnost, jer će omogućiti da sva opštinska odjeljenja budu pod jednim krovom što će omogućiti veću efikasnost opštinske uprave.

- Za tačno godinu dana biće otvorena vrata na novoj zgradi opštinske uprave, što će omogućiti veću pristupačnost i proaktivnost u rješavanju potreba privrednika - rekao je Sakan.

Ovo je, kaže, zgrada koja će biti simbol opštine i omogućiće bolju komunikaciju sa građanima.

Novac za izgradnju nove zgrade u kojoj će biti smještena opštinska administracija obezbijeđen je zaduženjem opštine Kotor Varoš putem emisije obveznica.

Vrijednost radova je 2,67 miliona KM, a izvođač je kotorvaroška firma "Građus".

Površina objekta biće 2.358 metara kvadratnih, a rok za izgradnju po principu "ključ u ruke" je 360 dana, dok u slučaju lošeg vremena može biti produžen.

Povezane vijesti: 

Višković u Kotor Varošu sa načelnikom opštine