UFO over Skovlundehallen

Af Jørgen H.

Jeg kan godt se at min viden er baseret på løse rygter. Min erindring ! Thøøøø, pfffff ! Og nej jeg var der ikke. Jeg er født i 54 og hørte derfor til i fortroppens bagtrop. Da jeg læste udplukket fra din bog var jeg ved at drysse ned af stolen. Du nævner Helene Ree. Jeg har ofte spekuleret over hvad der mon var blevet af hende,og jeg anede ikke at hun havde været kæreste med Jan P.  Jeg gik i skole med hende, dvs. jeg gik i 6 da hun gik i 3g , men jeg var et fremmeligt barn, så der var forbindelse.  Hun var VIRKELIG en type, og fileme også om jeg så ikke sidder her, 100 år efter, og læser at hun har været kæreste med Jan P. Sjovt !

Omend jeg kun var en knægt var jeg med fra Fredensgårdens start til slut. Jeg mener dog at  have mødt største delen af rosset fra 1001, 27 og Fravergade. Mit første trip blev købt i Fravergade i 69 og indtaget i 10 frikvarteret. Nuser ( iøvrigt ham som gav navn til Snoopy fra Radiserne ) og jeg var lidt på skideren fordi vi ikke havde noget gallar til en formiddags fed, så vi delte denne hersens kæmpe pille han havde købt i farvergade. Vi vidste godt at det var et et trip, men fandt senere ud af at den indeholdt selesubin, mescalin og LSD og iøvrigt var firdobbelt.

Da vi havde ædt det kom R i skole. Han havde Libanon : Pris pr. gram kr. 2,50, så det røg vi noget af og gik til time. Da den var overstået syntes jeg godt nok at den fede hang længe ved, og da panelerne, i sanglokalet næste time, som ellers plejede at være grå blev lilla, fik jeg en mistanke om at noget ikke var som det plejede at være. Vi forlod skolen i spisefrikvarteret, på tom mave og fyldt hoved i retning mod Fredensgården. Nuser døde i 70 af en overdosis. Alder : 16 år. Fra jeg var 16 til jeg var 18 skred der 5 - 6 venner og bekendte i svinget. Jeg har efterfølgende betragtet mine børn, og senere børnebørn i 14 -16 års alderen og tænkt : Herre jemeni ! ER MAN IKKE ÆLDRE I DEN ALDER !!!

Der hvor jeg er nu i mit liv, har jeg lagt låg på fortid og fremtid, og sjovt nok er det ikke mere end ca. en måned siden at jeg tog en princip beslutning om at være her & nu. Slut med fortiden. SLUT. Fortiden er meget smærtefuld. Og så lukker jeg, igår, op for radioen og ud kommer du og provo Knud. ( Du sku` ha` set ham danse rundt i Skovlundehallen i 70 til Musik & lys tre dages konsert, standse op mellem et af numrene og råbe : " Der skulle vel ikke være nogen som har et enkelt syretrip ". Facinerende ! )

Jeg tror ikke på tilfælde. Tilfælde er de lovmæsigheder vi ikke kan se, for ALT er en stor lovmæsighed. Det er ikke tilfældigt at jeg lige ramler ind i formiddag på 4. Jeg har ikke lukket et øje i nat. Tiden sidst i 60 erne, først i 70 erne VAR ubeskriveligt FED. København en mild og lys sommermorgen. Rendte man ind i nogle af " de langhårede " var det familie . Valgslægtsskab.Hej ! Skal vi ryge en fed ? Yes ! Ned til kanalen, frem med tjilummen. Jeg sidder her og bliver helt våd i øjnene. Det var IKKE bare fordi jeg var ung. DET VAR EN FED TID, ja det var. Det var magi. Ren magi, ren magi. København var fantastisk. ( Det er jeg nok ikke den første du hører det fra ) Men også meget smærtefuld, på efterbevilling , vel at mærke, vel at mærke.

Nu er posen så åben igen. And so be it, and so be it !

Jeg forlod Kbh. første gang i 74 til 76, næste gang 79 og er aldrig kommet tilbage. De par gange omkring 85 jeg har frekventeret Kbh. har jeg ku` konstatere at folk var bange, tillukkede, mistroiske og afmålte. Den scene jeg kendte var definitivt DØD. No hippies, spredt over Møn, Langeland/Svendborg, Djursland, Thy og Hades. 

Jeg har tit tænkt at det var trist at ingen indgående har beskrevet Hippie senen fra den gang, at det bare sku` gå i glemmebogen, men hvem filan sku` gøre det ? Os som var der kan kun huske det i småbidder. Heldigvis har vi så haft Viggo Rivad til at ta` billeder. I nat da jeg sad og tækte stod det pludselig klart : Ja, selvfølgelig ! En knægt fra 62 samler trådene. SELVFØLGELIG ! Tak Peter. Stort knus knægt.

Jeg sidder her og tænker på at du skal lige ha` en historie. Den kræver en passende introduktion : Jeg har boet her på dette sted 23 år. Jeg har et pænt hus, en pæn kone, pæne børn og børnebørn og en pæn, pæn bil. De som ikke kender mig indgående tror at jeg er normal, de som kender mig ved at jeg ikke er normal, men heller ikke tosset.

Nå ! 

Da Musik & lys afholdt koncert i Skovlundehallen hang der en UFO over hallen et par minutter. Min søster og jeg var gået udenfor og stod og kikkede op mod stjernerne. Karin ( min søster ) var på syre, men jeg var bare almindeligt stenet af gallar. Pludselig fik vi øje på en genstand på himmelen. Det er svært at vurdere afstand på en himmel, men den var langt oppe. Først troede jeg det var en fugl, så et fly, men da den stod stille ku` det ikke være nogen af delene. Den var floracerende hvid og med samme form som de indianske Thunderbirdes. Den stod stille, drejede 45 grader, gik et stykke frem, stod stille, drejede igen 45 grader, stod stille og vips ..... var den væk. Som jeg siger : Der var sgu` noget , va` ved jeg, magisk over de år. De brølende 20`ere i Berlin og Paris. Coke, opium , hashis og sprut. Sexuel frigørelse, expretionisme. Yes,yes ! Men,men,men Hippie tiden : Magi !

Nej ! Du får lige en historie til, og denne gang en af de sjove.

"Fredensgården": Herbi.

Stig Ramsing støvede rundt i Fredensgården som en anden antropolog og ledet efter stof ( læs : En god historie ) og han fandt den : Herbi. Stig R. gik så hjem og skrev  " Tillykke Herbert " som Otto Brandenburg så udførte. Herbi var en ubeskriveligt pragtfuld bums. Han ku`drikke 15 bajere uden at pisse. Når han så endelig trak ud og lod gå, ku` han pisse et par minutter eller tre. Man sad der og kikkede og tænkte : FANTASTISK ! 

Nå ! Herbi havde fået den fikse ide at han sku` ha` nye møbler, og dem sku` sjasen på Rosenvænget selvfølgelig betale. Det ville de ikke. Surt ! Hvad gør man så ? Herbi havde løsningen : Man fingere selvfølgelig et selsmordsforsøg. Så han aftalte med drengene at nu gik han ind i sin lejlighed, åbnede for gasovnen og stak hovedet ind i den, og så skulle de, heeeelt tilfældigt, komme om ti minutter. Yes ! Drengene gik ind i lejligheden ved siden af for at vente. Når man nu aligevel sad der ku` man jo ligesågodt bruge tiden på noget fornuftigt, så de fyrede en pæn fed. Mens de så sidder og stener er der pludselig en af dem som vågner op og kommer i tanke om : Gud ! Herbi, for helvede. Alle styrtede ind til Herbi, som lå pænt, ifgl. aftale, med hovedet i ovnen. Den ene træsko havde forladt hans legeme, mens den anden var på vej væk med samt Herbi`s sjæl.

 

Kommentarer
© 2011-2012 Hippieselskabet  All rights reserved
Log ind