E-bog
Hippie 1 E-bog
af Peter Øvig Knudsen
 
E-bog
Hippie 2 E-bog
af Peter Øvig Knudsen

På en sandet og forblæst mark i Thy forsøgte tusindvis af unge hippier i sommeren 1970 at skabe et nyt samfund med totalt demokrati og fri lystudfoldelse. Eksperimentet, der varede i 74 dage, blev kulminationen på tre års bevidsthedsudvidende oprør indledt over hele den vestlige verden med Summer of Love med love-ins, beat, hash og lsd.

Dag for dag fortæller Peter Øvig  Knudsen i Hippie 1 og 2 historien om det store eksperiment. For de fleste deltagere blev de tre år og 74 dage et euforisk højdepunkt i deres liv. For andre endte det i nedtur med druk, junk og sindssyge.

Hippie 1 er ’den hvide bog’, som især beretter om visionerne og den euforiserende optur. Mens Hippie 2 er ’den sorte bog’, som også beretter om de mere ubehagelige konsekvenser af frihedsoprøret. Bagsiden af de vilde eksperimenter med sex, stoffer og religiøs magi bliver tydelig, da stadig flere kommer ud over vanviddets kant og ender i narkomani, selvmord og drab.

I Hippie 2 når Thylejren samtidig sit vendepunkt med besættelsen af Hjardemål Kirke. Manden bag er den karismatiske kunstner Peter Louis-Jensen, der har dannet et broderskab med Per Kirkeby og Bjørn Nørgaard. Snart ligger besætterne i blodig kamp mod lokale bønder og fiskere og politistyrker fra hele Jylland.

Bind 1 og 2 bindes sammen af yin-yang-tegnet, som hippierne tog til sig: I det hvide er altid en plet af det sorte, og i det mørke også et element af lys.

E-bogen indeholder samme tekst, smukke billeder og collager, som også findes i bogen. Den er "E-pub" formateret, hvilket betyder, at den kan anvendes på langt de fleste e-bogslæsere, f.eks. iBooks, som anvendes på Apple iPhone eller iPad. Eller på Sonys Reader. Den kan også læses på en computer, hvis du f.eks. installerer Adobe Digital Editions.

Køb ebøgerne hos saxo.dk:

Kommentarer

Man hygger sig

En af Leo Karis træskulpturer. Steen Møller Rasmussen

© 2011-2012 Hippieselskabet  All rights reserved
Log ind