Mats Kjellberg, Gustav Pärsén, Erik Nilsson och Jan Isaksson i Laholms BTK Serve.

Mats Kjellberg, Gustav Pärsén, Erik Nilsson och Jan Isaksson i Laholms BTK Serve. Foto: privat

Föryngring i Laholms BTK Serve bådar gott för framtiden

Har vunnit tre av de fyra senaste matcherna

LAHOLM/VÅXTORP.

Laholms BTK Serve har lyckats göra en liten generationsväxling. Med jämngamle kompisen Gustav Pärsén har Erik Nilsson återfått motivationen för matchspel. Med ynglingarna i laget stöttat av det äldre gardet har LBTKS hittat in på vinnarspåret i division 3 VSSV.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Laholm vann båda matcherna i årets första sammandrag i Åsa. Nilsson och Pärsén spelade ihop med Jan Isaksson och spelande lagledare Mats Kjellberg.

– Vi mötte Åsa i den inledande matchen och lyckades vinna med 8-3. Gustav vann sin första singelmatch. Jättekul! Han har tagit stora kliv framåt, säger Kjellberg.

– I den andra matchen spelade vi mot Falkenberg B. Vi vann med 8-5 efter många och långa femsetsmatcher (i alla fall för mig själv). En riktigt skön seger!

– Alla gjorde ett bra jobb. Jag noterade dock att jag och Janne blev betydligt tröttare än våra unga medspelare. Undrar varför…, skrattar Kjellberg.

Extra plus delar Kjellberg ut till Erik Nilsson.

– Han har lämnat nabben och spelar med ”vanliga” plattor nu igen. Han förlorade inte en singel- eller dubbelmatch på hela sammandraget.

I sammandraget innan spelade Laholm mot Håcksvik och Varberg. Där kom säsongens första seger då Håcksvik betvingades med 8-2. Erik Nilsson, Jan Isaksson, Istvan Moldovan, Mats Kjellberg och Peter Anderberg (dubbel) deltog. Gustav Pärsén var på tävling.

– Kul att Istvan vill vara med oss lite även den här säsongen, konstaterar Kjellberg.

I den andra matchen mot Varberg blev det förlust med 8-3. Mats Kjellberg, Erik Nilsson, Robert Nordin och Peter Anderberg spelade.

I division 3 SSÖ lyckades Våxtorps BoIS ta en poäng i Kågeröd trots decimerat manskap. Trots en vakans i uppställningen lyckades BoIS spela 7-7 mot Åstorp. Mot Kågeröd blev det förlust med 8-6.

Malcolm From, Johnny Eriksson och Niklas Rönningborn deltog för Våxtorp.

– De kämpade på bra med tanke på förutsättningarna. En av våra spelare är skadad, en var tvungen att jobba och en fick stanna hemma i sista stund på fåren började lamma. Så kan det vara ibland, säger Jan-Erik Eriksson i VBoIS.

I omgången innan blev det förlust med 8-4 mot Klippan. Även då tvingades Våxtorp spela med blott tre spelare. VBoIS är sexa i tabellen med fyra poäng.

Publicerad 14 January 2020 16:12