تحصیل در ترکیه | شرایط تحصیل در دانشگاه های ترکیه

تحصیل در ترکیه با پیشرفت سطح کیفیت آموزشی و افزایش دانشگاه های معتبر و بین المللی در ترکیه، این کشور با استقبال بی سابقه دانشجویان خارجی مواجه شده است. یکی از مزایای تحصیل در ترکیه اعتبار بالای دانشگاههای ترکیه است که با وجود آن، دانشجویان می توانند با خاطری آسوده برای ادامه تحصیل یا کار در سایر کشورها اقدام نمایند.

بر اساس آخرین آمار اداره مهاجرت ترکیه، در سال 2020 تعداد دانشجویان "ایرانی" که از طریق اقامت تحصیلی در ترکیه اقامت دارند 5046 نفر و تعداد ایرانی هایی که از طریق اقامت کوتاه مدت در ترکیه اقامت دارند 32339 نفر می باشد.

ما در موسسه متروپل ونک دوره های آمادگی ورود به دانشگاه های ترکیه رو برای شما برگزار می کنیم تا بتونید با گذروندن یک دوره ی کامل با اساتید عالی و پرسنل مجرب به هدفی که توی زندگی تون دارید و از بهترین دانشگاه در رشته ی مورد علاقه تون قبول بشوید. ما علاوه بر دانشگاه های دولتی در گرفتن پذیرش از دانشگاه های خصوصی ترکیه هم همراه تون هستیم و مشاورین ما همه ی اطلاعات راجب این دانشگاه ها رو بهتون می دهند و بیشترین تخفیف رو موقع ثبت نام تون، براتون میگیرند. برگزاری کلاس های ریاضی، هوش، هندسه، آموزش زبان ترکی استانبولی و دادن سیزده جلد کتاب اورجینال متروپل آنکارا و بیست و پنج کنکور آزمایشی و ... تنها بخشی از خدمات موسسه متروپل ونک به دانش پذیران عزیز هست

کشور ترکیه

کشور ترکیه کشوری با مساحت 780،580 کیلومتر مربع (301،382 مایل مربع) با خط ساحلی 8،430 کیلومتر (5238 مایل) و جمعیت حدود 80,810,525 می باشد. مذهب رسمی این کشور اسلام بوده و پایتخت آن شهر آنکارا است.

کشور ترکیه با نام رسمی جمهوری ترکیه کشوری اروپایی و هم آسیایی بوده و  از شمال غربی با بلغارستان از غرب با یونان، ارمنستان، از شرق با آذربایجان و ایران، از شمال شرقی با گرجستان، از  جنوب با سوریه و از جنوب شرقی با عراق همسایه است.

آب و هوا در ترکیه با توجه به منطقه متفاوت می باشدو به طور کلی دارای  آب و هوای کشور معتدل است. منطقه دریای سیاه معتدل و بارانی، منطقه جنوب و اژه دارای آب و هوای مدیترانه ای و مناطق مرکزی، شرقی و جنوب شرقی دارای آب و هوای قاره ای هستند.

کشور ترکیه در منطقه زمانی اروپای شرقی قرار دارد. ساعت استاندارد اروپای شرقی EET دو ساعت جلوتر از زمان گرینویچ (GMT + 2) و مانند اکثر ایالت های اروپا، تابستان زمان یک ساعت به جلو منتقل می شود و سه ساعت جلوتر از زمان گرینویچ (GMT + 3). پس از ماه های تابستان، زمان در ترکیه یک ساعت به زمان اروپای شرقی (EET) یا (GMT + 2) تغییر می کند.

 

تحصیل در ترکیه در مقطع مدارس

برای تحصیل در ترکیه در مقطع مدارس سه راه وجود دارد، که بسته به شرایط، دانش آموز می تواند اقدام به ثبت نام و ادامه تحصیل در یکی از انواع این مدارس نماید.

 1. مدارس ایرانی

 2. مدارس ترکی

 3. مدارس بین المللی

برای متقاضیان تحصیل در مقطع مدارس سه مسیر وجود دارد. اولین مسیر تحصیل در ترکیه در مدارس ایرانی  می باشد در این مدارس دروس مدارس داخل کشور تدریس شده و زبان تدریس نیز فارسی می باشد. فرد پس از فارغ التحصیلی تفاوتی با افراد فارغ التحصیل از داخل ایران ندارد و در صورت تقاضا برای ورود به دانشگاه باز هم دانشجوی خارجی محسوب می شود. از جمله این مدارس می توان به مدارس 22 بهمن در شهر های استانبول و آنکارا اشاره کرد. مسیر دوم برای این دانش آموزان تحصیل در مدارس بین المللی می باشد که اکثر این مدارس در شهر استانبول واقع شده اند و زبان تدریس در آنها انگلیسی است. در ادامه اسامی این مدارس را ذکر می کنیم. مسیر آخر نیز تحصیل در مدارس دولتی و یا خصوصی خود ترکیه است، در این مدارس دروس دولت ترکیه تدریس شده و در مدارس خصوصی دولت ترکیه معمولا امکان تحصیل به زبان انگلیسی می باشد اما در مدارس دولتی تحصیل به زبان ترکی است و دانش آموز باید به زبان ترکی آشنایی کامل داشته باشد. در ادامه ی این مطلب، شرایط، آدرس سایت و نحوه ی ثبت نام در هریک از این مدارس بصورت جداگانه توضیح داده شده است.

شهریه مدارس و شرایط و چگونگی ثبت نام در هر یک از آنها:

 

شرایط مدارس ایرانی جهت تحصیل در ترکیه:

مدارس ایرانی در دو شهر آنکارا و استانبول وجود دارند، که زیر نظر وزارت آموزش ‌و پرورش ایران فعالیت می کنند.

مدارک لازم جهت ثبت نام:

 اصل کپی شناسنامه

کارت اقامت معتبر

اصل پاسپورت معتبر

پرداخت هزینه ثبت نام

کارنامه تحصیلی سال قبل

کد دانش آموزی از مدرسه قبل

دفترچه سلامت

تکمیل فرم های ثبت نام و تعهد های انضباطی

هزینه ثبت نام تحصیل در ترکیه در مقاطع مختلف در مدرسه 22 بهمن آنکارا:

ابتدایی 400 یورو

متوسطه اول 500 یورو

متوسطه دوم 700 یورو

آدرس مدرسه ی 22 بهمن ایرانیان در آنکارا:

آنکارا، چانکایا، قاضی عثمان پاشا-خیابان رشید غالب-کوچه شاعرلر-پلاک 15

NO15.SAIERLER SOKAK.RESIT GALIP CAD.CANKAYA.ANKARA

 شماره تلفن:

03124478350

03124461384

لینک وب سایت مدرسه 22 بهمن در آنکارا:

http://ankara22bahman.studentnetwork.ir/#/page/

آدرس ایمیل:

[email protected]

هزینه ثبت نام تحصیل در ترکیه در مقاطع مختلف در مدرسه فجر استانبول:

ابتدایی: 550 دلار

متوسطه اول: 650 دلار

متوسطه دوم: 850 دلار

آدرس مدرسه‌ی فجر ایرانیان در استانبول:

خیابان دیوان یولو، سلطان احمد، فرعی عمران اوکتم، عدلیه سرای، کوچه ی ترزی حانه، پلاک 7

شماره تلفن:

02125166416

02125178225

لینک وب سایت مدرسه فجر ایرانیان:

http://fajristanbul.studentnetwork.ir/#/page/

آدرس ایمیل:

[email protected]

 ثبت نام دانش آموزان همه ساله از تیرماه با مراجعه حضوری آغاز می شود و دانش آموز از مهرماه می بایست اقامت رسمی ترکیه را داشته باشد.

 

شرایط تحصیل در ترکیه مدارس ترکی:

زبان تحصیل در این مدارس به زبان ترکی و هزینه تحصیل در مدارس دولتی ترکیه رایگان می باشد، هزینه مدارس غیر انتفاعی نیز بسته به مقطع تحصیلی و امکانات به طور میانگین حدود 15000  لیر می باشد.

(در سال مبلغی در حدود 500 تا 1000 لیر به عنوان کمک به مدرسه بصورت «اختیاری» از والدین دریافت میگردد)

مدارک لازم جهت ثبت نام:

1. کارت کیملیک (اجازه اقامت)

2. کیملیک یا پاسپورت یکی از والدین و یا وکیل رسمی آنها در ترکیه

3. ارائه آدرس محل زندگی در ترکیه (اجاره نامه و یا سند خانه)

4. معادل سازی مدرک (Denklik Belgesi) در صورتی که دانش آموز در مقطعی بالاتر از اول ابتدایی بوده و این مقاطع را در ایران سپری کرده بایستی مدارک وی معادل سازی گردد‌.

 

شرایط تحصیل در ترکیه مدارس بین المللی:

تحصیل در این مدارس به زبان های انگلیسی یا آلمانی، فرانسوی، ایتالیایی و ... می باشد و زبان ترکی نیز به صورت فوق برنامه آموزش داده می شود، هزینه تحصیل در این مدارس سالانه به طور میانگین حدود 25000 تا 130000 لیر می باشد.

در انتهای سال مدرک بین المللی برای دانش آموزان اعطا می گردد.

(شهریه های اعلام شده طبق آخرین شهریه های اعلام شده از طرف سایت های مختلف مدارس می باشد و هر سال امکان تغییر در این مبالغ وجود دارد)

 

سایر مدارس بین المللی در شهر استانبول جهت تحصیل در ترکیه

Elite academy

ENKA international school

Eyuboglu schools

LWIS Istanbul international school

The british international school Istanbul

The private elementary school

Brights international school of Istanbul

Uskudar American academy

keystone international schools

steps international school

harvest international school

alkev school

AKA school

Gökkuşağı International School

alfayez International School

safir International School

lycee francais pierre loti

MEF International School istanbu

Istanbul American school

Jasmine International School

ihsan International School

deutsche schule istanbul

tarabya british school

Aljazari International Schools of Science and Technology

Istanbul international community school

Istanbul international school

ENKA school Istanbul

Liceo italiano

 

تحصیل در دانشگاه های ترکیه

ترکیه حدود 120دانشگاه دولتی و 90 دانشگاه خصوصی دارد. این دانشگاه ها در شهر های مختلف کشور ترکیه قرار دارند همچنین دانشگاه های ترکیه از رتبه های علمی بخصوصی برخور دارند و با دانشگاه های اروپایی از طریق برنامه اراسموس به تبادل دانشجو نیز می پردازند.

می توان گفت تمامی دانشگاه های ترکیه هر ساله دانشجویان بین المللی را در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا و در رشته های مختلف پذیرش می کنند. همچنین امکان تحصیل در مقطع تخصص و پست دکترا هم در این دانشگاه ها برای دانشجویان خارجی فراهم است.

 

شرایط تحصیل در دانشگاه های ترکیه

مسیر پذیرش برای دانشگاه های دولتی و خصوصی تقریبا یکسان است به این ترتیب که در مقطع کارشناسی دانشگاه ها یا از طریق برگزاری آزمون YOS یا از طریق کارنامه آزمون SAT و یا معدل دیپلم پذیرش می کنند. البته به این نکته باید اشاره کرد که برای دانشجویان خارجی قبولی در  دانشگاه های خصوصی معمولا راحت تر از دانشگاه های دولتی است. به طوری که در اکثر این دانشگاه فقط با مدرک دیپلم نیز می توان در رشته های مختلف حتی پزشکی و علوم پزشکی پذیرفته شد ولی در دانشگاه های دولتی متقاضی برای تضمین قبولی خود نیاز به شرکت در آزمون یوس یا سَت دارد.

در مورد تحصیل در مقاطع ارشد و دکترا مدارک مورد نیاز مدرک زبان ترکی یا انگلیسی (بستگی به زبان تحصیل دارد) و کارنامه آزمون آلس یا جی آر ای می باشد.

 

تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی

هر ساله دانشگاه های دولتی و خصوصی کشور ترکیه برای پذیرش دانشجویان خارجی از انواع کشور های مختلف، ظرفیت هایی را در رشته های متنوع می گشایند. پذیرش در این ظرفیت ها فقط یکبار در سال انجام می شود و برای دانشگاه های دولتی معمولا یا از طریق آزمون YOS (ریاضی،هوش و هندسه) که توسط خود دانشگاه ها برگزار می گردد و یا از طریق کارنامه آزمون SAT (زبان انگلیسی، ریاضی و هندسه) که برگزار کننده ی آن  موسسه کالج برد آمریکا می باشد، صورت می گیرد. در دانشگاه های خصوصی علاوه بر این آزمون ها از طریق معدل دیپلم نیز می توان پذیرش گرفت.

زبان تحصیل در دانشگاه های ترکیه ترکی و انگلیسی بوده و در صورتی که متقاضی به هیچ کدام از این دو زبان آشنایی نداشته باشد ابتدا باید در کلاس های آمادگی زبان شرکت کرده سپس وارد واحد های اصلی رشته خود شود.

 

تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه در صورت داشتن مدرک زبان ترکی یا انگلیسی (بستگی به زبان تحصیل دارد) کارنامه آزمون آلس یا جی آر ای میسر است همچنین در صورت مورد قبول بودن مدارک متقاضیان در مصاحبه نیز شرکت خواهند کرد. در ادامه در ارتباط با هرکدام از این مدارک و آزمون ها توضیح خواهیم داد.

مدرک زبان ترکی: این مدرک با شرکت در آزمون تومر یکی از دانشگاه های معتبر ترکیه مانند دانشگاه آنکارا یا قاضی باشد گرفته می شود و برای مقطع کارشناسی ارشد قبولی در سطح c1 الزامی می باشد.

مدرک زبان انگلیسی: این مدرک می تواند تافل، آیلتس و یا YDS باشد البته در سال های اخیر بیشتر به سمت مدرک تافل و YDS سوق پیدا کرده است.

آزمون GRE: این آزمون از دو بخش ریاضیات و زبان ادبیات انگلیسی تشکیل شده است و یک آزمون بین المللی برای ورود به مقاطع بالاتر از کارشناسی می باشد.

آزمون آلس: آزمون آلس معادل آزمون GRE در ترکیه می باشد و از دو بخش ریاضیات و زبان ادبیات انگلیسی تشکیل شده است.

دانشگاه ها برای مقطع کارشناسی ارشد دوبار در سال می توانند پذیرش داشته باشند، اولین پذیرش برای ترم اکتبر  و دومی برای ترم دسامبر می باشد. شهریه دانشگاه های ترکیه برای مقطع کارشناسی ارشد بسیار پایین و حتی در برخی دانشگاه ها زیر 100 لیر است.

برای شرکت در بورسیه کارشناسی ارشد دو مسیر وجود دارد. اولی ثبت نام در بورسیه دولت ترکیه و دومی همکاری با اساتید در زمینه انجام پروژه های علمی است.

 

تحصیل در ترکیه در مقطع دکترا

تحصیل در مقطع دکترا در کشور ترکیه مشابه مقطع کارشناسی ارشد می باشد با این تفاوت که معمولا نمرات مورد نیاز از آزمون های YDS ،GRE و آلس نسبت به مقطع کارشناسی ارشد بیشتر بوده و ظرفیت هایی که دانشگاه های به دانشجویان خارجی اختصاص می دهند در مقطع دکترا معمولا کمتر از مقطع کارشناسی ارشد می باشد. به زبان ساده تر پذیرش در مقطع دکترا اندکی دشوارتر از مقطع کارشناسی ارشد می باشد.

 

تحصیل در ترکیه به همراه بورسیه تحصیلی

در کشور ترکیه راه های مختلفی جهت اخذ بورسیه تحصیلی وجود دارد که اصلی ترین آن بورسیه دولت ترکیه می باشد. این بورسیه از طرف دولت ترکیه و برای تمامی مقاطع تحصیلات عالیه در نظر گرفته می شود. متقاضیان می توانند با ثبت نام در سایت و ارائه مدارک تحصیلی و همچنین سوابق ورزشی، علمی، فرهنگی و ... در بورسیه دولت ترکیه ثبت نام کنند و پذیرفته شدگان مرحله اول به مرحله دوم که مصاحبه حضوری است راه میابند. چنانچه از مرحله مصاحبه حضوری نیز با موفقیت عبور کنند هزینه های تحصیل و اقامت آنها رایگان و ماهانه مبلغی به عنوان کمک هزینه و یک سری امکانات دیگر نیز دریافت می کنند.

دومین نوع بورسیه، بورسیه دانشگاه های خصوصی است که بعد از پذیرفته شدن در دانشگاه به دانشجویانی که نمرات برتر را کسب می کنند تعلق می گیرد.

 

حدود شهریه رشته پزشکی و رشته های دیگر دانشجویان بین المللی

در دانشگاه های دولتی شهریه دانشگاه ها به لیر محاسبه می گردد اما در دانشگاه ها خصوصی شهریه ها به دلار در نظر گرفته می شود که بعضا امکان پرداخت معادل لیر آن نیز وجود دارد. دانشگاه های دولتی ترکیه از محدوده واحدی برای شهریه پیروی نمی کنند بطوری که ممکن است شهریه رشته ای در یک دانشگاه 2000 لیر و در دانشگاهی دیگر شهریه همان رشته 20000 لیر در سال باشد. ولی دانشگاه های خصوصی عمدتا شهریه ای مشابه یکدیگر دارند. در ادامه به میانگین  شهریه برخی از رشته ها در دانشگاه های خصوصی و دولتی اشاره می کنیم:

 

هزینه تحصیل و زندگی در ترکیه

هزینه ­های تحصیل در ترکیه در مقایسه با بسیاری از دانشگاه ­های کشورهای اروپایی و حتی دانشگاه­ های بین ­المللی ایران مناسب ­تر بوده و کیفیت تحصیل در بسیاری از این دانشگاه­ها با دانشگاه­های اروپایی برابری می کند.

هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاه­های دولتی ترکیه از 1000 لیر تا 45000 لیر، نسبت به دانشگاه و رشته تحصیلی متغیر است. همچنین لازم به ذکر است در کشور ترکیه هزینه تحصیل به زبان انگلیسی نسبت به هزینه تحصیل به زبان ترکی کمی بیشتر است.

هزینه تحصیل در برخی رشته­ ها و دانشکده­ های مهم دانشگاه­های دولتی به شرح زیر است:

پزشکی در ترکیه:
هزینه حداقل سالیانه 4000 لیر

هزینه حداکثر سالیانه 50000 لیر

 
دندانپزشکی در ترکیه:

هزینه حداقل سالیانه 4000 لیر

هزینه حداکثر سالیانه 25000 لیر

 

دامپزشکی:

هزینه حداقل سالیانه 3000 لیر

هزینه حداکثر سالیانه 25000 لیر

 

مهندسی:

هزینه حداقل سالیانه 1000 لیر

هزینه حداکثر سالیانه 25000 لیر


معماری:

هزینه حداقل سالیانه 1000 لیر

هزینه حداکثر سالیانه 15000 لیر

 

هنرهای زیبا:

هزینه حداقل سالیانه 1000 لیر

هزینه حداکثر سالیانه 15000 لیر

همچنین حداقل هزینه تحصیل در دانشگاه­های خصوصی در کشور ترکیه 3000 دلار است.

در مورد مقطع کارشناسی ارشد و دکتری هزینه تحصیل در این کشور به صورت ترمیک بوده و حداقل آن 1000 لیر برای دانشگاه­های دولتی و 2000 دلار برای دانشگاه­های خصوصی است.

گرچه هزینه­ های زندگی با توجه به هر فرد و سبک زندگی وی متفاوت است اما برای روشن شدن متوسط هزینه ­های روزانه زندگی در کشور ترکیه، دانشگاه خاورمیانه در سال 2020 مواردی اعلام کرده است که به شرح زیر است:

 

کتاب و لوازم تحریر:

کتاب درسی برای کلاس­های پیش نیاز زبان انگلیسی        80 لیر

کپی سیاه سفید برای 100 صفحه                               20-15 لیر

دفتر                                                                       20-10 لیر

 

سوپرمارکت:

نان (200 گرم)                                                     1 لیر

پنیر سفید (1 کیلوگرم)                                           15-25 لیر

آب آشامیدنی (1 لیتر)                                           3-4 لیر

شکر سفید (1 کیلوگرم)                                          5 لیر

یک پاکت ماکارونی (500 گرم)                               2-4 لیر

یک مرغ کامل (1 کیلوگرم)                                    10-15 لیر

یک شانه تخم­مرغ                                                10 لیر

گوشت گوساله (1 کیلوگرم)                                    45-60 لیر

روغن زیتون (1 لیتر)                                             25-40 لیر

نوشابه (250 میلی لیتر)                                        2 لیر

سیب (1 کیلوگرم)                                                 5 لیر

 

کافه و رستوران:

یک فنجان قهوه                                                   10-5 لیر

همبرگر                                                                20 لیر

متوسط هزینه غذا در یک رستوران                           25-20 لیر

ناهار در سلف دانشگاه با منوی مشخص                    2.25 لیر

یک سیمیت در بوفه دانشگاه                                   1.5 لیر

یک چای در بوفه دانشگاه                                       1.5 تا 2 لیر

یک ساندویچ در بوفه دانشگاه                                 5 لیر

یک وعده ناهار در بوفه دانشگاه                              10-7 لیر

 

اقامت:

خوابگاه­ های دانشجویی (دولتی)                              215-340 لیر

خوابگاه­ های دانشجویی (خصوصی)                          700 تا 2500 لیر 

متوسط قیمت کرایه یک خانه سه نفره                       1600-1400 لیر

هزینه اتاق دو نفره در مسافرخانه (یک شبه)               165 لیر

 

حمل و نقل:

بلیط دانشجویی اتوبوس و مترو                              1.75 لیر

ون (مینی بوس)                                                   3.75 لیر (در آنکارا) و 3.5 لیر (در استانبول)

تاکسی (هر 5 کیلومتر)                                          20 لیر

بلیط اتوبوس آنکارا – استانبول (یک طرفه)                75 لیر

بلیط قطار سیر و سفر آنکارا- استانبول                       80 لیر

بلیط هواپیما آنکارا- آنتالیا                                      200-150 لیر

 

زندگی اجتماعی

بلیط سینما دانشجویی                                       20-15 لیر

بلیط تئاتر دانشجویی (تئاتر دولتی)                      9 لیر

کنسرت گروه های داخلی                                    30 لیر

بلیط کنسرت یک گروه مشهور                             100-50 لیر

بلیط مسابقه فوتبال در آنکارا                               20 لیر

 

بقیه موارد:   

بنزین (1 لیتر)                                                 7 لیر

قبض تلفن                                                      100-25 لیر

بیمه سلامتی دولتی (سالیانه)                             1400 لیر

بیمه سلامتی خصوصی (سالیانه)                         300-1000 لیر

متوسط شارژ آپارتمان 82 متری                          300 لیر

 

تحصیل در ترکیه و کار دانشجویی

یکی از مسائل مهمی که اغلب دانشجویان در خصوص ادامه تحصیل در ترکیه با آن مواجه هستند، امکان داشتن کار همزمان با تحصیل می باشد، در ادامه به سوالاتی از قبیل اینکه آیا دانشجویان اجازه کار در ترکیه دارند یا خیر، و اینکه شرایط کار و نرخ بیکاری در ترکیه به چه صورت است پاسخ داده خواهد شد.

پاسخی که برای این سوال در سایت اداره مهاجرت داده شده به این صورت است که دانشجویان مقطع کاردانی، لیسانس، فوق لیسانس و دکتری، در صورت دریافت اجازه کار می توانند در ترکیه کار کنند (دانشجویان مقطع کاردانی و لیسانس پس از گذشت حداقل یک سال از دوره تحصیل امکان دریافت اجازه کار را دارند)

برای دانشجویان با شرط دریافت اجازه کار محدودیتی به صورت کار پاره وقت یا تمام وقت وجود ندارد.

دانشجویی که موفق به دریافت اجازه کار شود نیازی به دریافت اقامت از طریق دانشجویی نخواهد داشت، و نوع اقامتش اقامت کاری خواهد بود‌.

در صورتیکه دانشجو به عنوان کارآموز، در قبال دریافت دستمزد و یا بدون دریافت دستمزد، در شرکتی کار کند، نیازی به دریافت اجازه کار نیست‌.

اما با توجه به نرخ بیکاری در ترکیه در سال 2020 که 13.4 درصد می باشد که نشان دهنده وضع نامناسب اقتصاد ترکیه می باشد،

با این حال پیدا کردن کار و دریافت اجازه کار به میزان زیادی به قابلیت ها و شرایط افراد جویای کار بستگی دارد، هر چه قابلیت های افراد از قبیل مهارت ها، تسلط به زبان های خارجی و ... بیشتر باشد شانس آنها برای کسب موقعیت های بهتر بیشتر می شود، لازم به ذکر است که تسلط به زبان ترکی از ضروری ترین عوامل کاریابی در ترکیه می باشد.

 

تحصیل در ترکیه و بررسی ویزای همراه

مدت ویزای تحصیلی بسته به طول مدت تحصیل تنظیم می گردد و مدت ویزای تحصیلی نمی تواند بیشتر از  طول مدت تحصیل باشد،

همراه و یا همراهان شخصی که برای اقامت دانشجویی اقدام می کنند نیز می توانند جهت اخذ اقامت کوتاه مدت اقدام نمایند، تنها همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال شخص دانشجو، به عنوان همراه شناخته می شوند‌، سایر نزدیکان نمی توانند همراه دانشجو حساب شوند‌.

 

تحصیل در ترکیه و معرفی دانشگاه های برتر ترکیه

در ترکیه دانشگاه ها به دو مورد دانشگاه های دولتی و دانشگاه های خصوصی تقسیم می شوند تفاوت اصلی این دانشگاه ها از نظر شهریه ای است که از دانشجویان خارجی دریافت می کنند. نحوه پذیرش دانشجوی خارجی و دانشجویان ترک در دانشگاه های ترکیه متفاوت بوده و این دانشگاه ها از سه روش دانشجوی خارجی می پذیرند: آزمون YOS، کارنامه آزمون SAT و مدرک دیپلم البته پذیرش از طریق مدرک دیپلم اکثرا توسط دانشگاه های خصوصی صورت می گیرد.

آزمون YOS:

آزمون Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı که به اختصار آن را YOS می نامند به عنوان کنکور ترکیه در نظر گرفته می شود. این آزمون تا قبل از سال 2010 توسط  ÖSYM (مرکز انتخاب دانشجویان) برگزار شده بود اما از آن سال به بعد توسط دانشگاه ها برگزار می گردد ... این آزمون سالانه یک بار اکثرا در اردیبهشت ماه بوده و موارد درسی که شرکت کنندگان در این آزمون باید به آنها پاسخ دهند دروس ریاضیات، هوش و هندسه می باشد به این صورت که معمولا 60% سولات از درس هوش و 40% از دروس ریاضیات و هندسه است. در ارتباط با سطح سوالات این آزمون می توان گفت دروس ریاضیات و هندسه آن در حد دبیرستان ایران بوده و سولات هوش این آزمون نیز پایه ریاضیات دارند. دفترچه سوالات آزمون YOS به دو زبان ترکی و انگلیسی قابل انتخاب بوده و حتی بعضی از دانشگاه ها آزمون را به زبان هایی مانند فارسی، عربی، فرانسه و ... نیز برگزار می کنند. نکته حائز اهمیت درباره آزمون YOS این است که آزمون YOS یک آزمون مستقل می باشد یعنی هر دانشگاه می تواند آزمون YOS خود را برگزار نماید و متقاضیان می توانند هر چند بار که در نظر داشته باشند در آزمون های دانشگاه های مختلف شرکت کنند. نمره کامل در این آزمون 100 می باشد و دانشگاه ها معمولا به نمره های بالای 50 اجازه انتخاب رشته می دهند.

 

آزمون SAT:

آزمون SAT برای اولین بار در سال 1926 توسط ارتش آلفا ابداء شد. در ابتدا این آزمون تست ضریب هوشی متقاضیان استخدام در ارتش ایالت متحده بوده است ولی امروزه پس از تغییرات بخصوص به صورت SAT برای پذیرش در دانشگاه های کشور ترکیه و کشورهای اروپایی انجام می پذیرد. آزمون SAT مخفف SCHOLASTIK APITUT TEST  است که توسط موسسه college board هر ساله 4 مرتبه در کشور ترکیه برگزار می گردد. این آزمون به دو مورد GENERAL  و SUBJECT تقسیم می شود که برای دانشگاه های ترکیه GENERAL  SAT قابل استفاده است. آزمون SAT GENERAL از دروس زبان انگلیسی، ریاضیات و هندسه تشکیل شده و نمره کامل آن 1600 نمره می باشد که 800 نمره به زبان انگلیسی و 800 نمره به ریاضیات و هندسه اختصاص داده می شود. معمولا نمره مورد نظر برای انتخاب رشته در دانشگاه های ترکیه نمره 1100 می باشد.

*در ادامه به معرفی 10 دانشگاه برتر کشور ترکیه جهت تحصیل در ترکیه در رده بندی 2020 می پردازیم

1. دانشگاه آنادولو (رتبه جهانی 210)

آکادمی علوم اقتصادی و بازرگانی اسکی شهیر، که در سال 1958 تاسیس شد، اساس دانشگاه آنادولو را تشکیل داد. در سال 1982 دانشگاه آنادولو جایگزین آکادمی شد که به عنوان یک موسسه مدرن، پویا و مبتکرانه نه تنها در ترکیه، بلکه در جهان نیز جایگاه شایسته ای را کسب کرده است. این دانشگاه در مرکز اسکی شهیر، که به عنوان شهر علم، فرهنگ و جوانان شناخته شده است.

دانشگاه آنادولو 12 دانشکده (دانشکده های آموزش از راه دور، داروسازی، ادبیات، آموزش، هنرهای زیبا، حقوق، علوم اقتصادی و اداری، اقتصاد، ارتباطات، مدیریت، علوم سلامت و توریسم) را در خود جای داده است که سه مورد از آنها آموزش از راه دور می باشند. سه آموزشگاه علمی -کاربردی  یکی از آنها موسیقی و درام، دو مورد دیگر آموزشگاه حرفه ای (در سطح کاردانی) است همچنین شش انستیتو تحصیلات تکمیلی و سی مرکز تحقیقاتی دارا می باشد. دانشگاه آنادولو در بسیاری از جبهه ها یک موسسه پیشگام بوده است. مهمترین آنها موفقیت در اجرای سیستم آموزش از راه دور است. امروز، تعداد کل دانشجویان سه دانشکده آموزش از راه دور بیش از 2 میلیون نفر است. موفقیت در توسعه این سیستم توسط بسیاری از نهادها در کشورهای مختلف به عنوان یک الگو در نظر گرفته شده است. در محوطه امن و مدرن خود ، دانشجو تقریباً به کلیه امکاناتی که ممکن است نیاز داشته باشند دسترسی دارد. کتابخانه اصلی، جایی که دانشجویان می توانند به بیش از 315.000 منبع چاپی و همچنین بسیاری از منابع الکترونیکی دسترسی داشته باشند، برای 24/7، از جمله تعطیلات باز است. پذیرش دانشجویان خارجی در این دانشگاه از طریق آزمون های yos و  sat  انجام می شود.

2. دانشگاه استانبول (رتبه جهانی 446)

واقعه ی مهمی که با فتح استانبول توسط مهمت فاتح در سال 1453 آغاز شد، ریختن پایه های دانشگاه استانبول بود. دانشگاه استانبول با افتخار تمایز این را دارد که یکی از 10 دانشگاه اول تاسیس شده در اروپا است. طی قرن های گذشته، دانشگاه استانبول تغییرات زیادی را نسبت به قبل تجربه کرده است. تنها پدیده تغییر ناپذیر رهبری آن در زمینه علمی است.

در دانشگاه استانبول، 4128 عضو هیأت علمی و استادان با کمال ارادت در حال کار هستند تا اطمینان حاصل کنند که دانشجویان ما به صلاحیت ترین روش آموزش می بینند. دانشجویان می توانند به راحتی مشکلاتی را که با اعضای هیئت علمی ما روبرو هستند حل کنند. یکی از مهمترین ویژگی های دانشگاه استانبول به اشتراک گذاشتن دانش و تجربیات متقابل به لطف ارتباط گرمی است که بین اعضای هیئت علمی و دانشجویان برقرار شده است.

برنامه های اجرا شده توسط دانشکده های دانشگاه استانبول توسط دانشگاه های دیگر در سراسر جهان پذیرفته می شود. وقتی دانشجویان دانشگاه استانبول می خواهند در هر دانشگاهی در اروپا و  یا آمریکا تحصیلات علمی خود را ادامه دهند، مدرک دانشگاه استانبول امتیازاتی را برای دانشجویان فراهم می کند. توافق نامه های علمی دو جانبه با دانشگاه های مختلف ایالات متحده آمریکا و اروپا منعقد شده است، مطالعات مشترک و تبادل دانشجو با موسسات مختلف انجام می شود. باشگاه اتحادیه ورزش انواع فعالیت های ورزشی دانشگاه استانبول را بین دانشکده ها و دانشگاه ها سازماندهی و مدیریت می کند. سالن های ورزشی سرپوشیده Avcılar ،Çapa و Beyazıt  شش زمین فضای باز، شش زمین بسکتبال، زمین های والیبال و فوتبال و سه زمین تنیس در باشگاه ورزشی وجود دارد. پذیرش دانشجویان خارجی در این دانشگاه از طریق آزمون yos انجام می شود.

3. دانشگاه بغازیچی (رتبه جهانی 527)

دانشگاه بغازیچی از بهترین دانشگاه های ترکیه می باشد که در شهر استانبول قرار دارد تاریخ تاسیس این دانشگاه به سال 1863 باز می گردد.

چشم انداز دانشگاه بغازیچی این است که یک نهاد پیشرو در آموزش عالی باشد، دانشگاهی که از این طریق بتواند با پیشروی در آموزش، تدریس و تحقیق، آینده را شکل می دهد همچنین مأموریت دانشگاه بغازیچی این است که افرادی را که از ارزش های نهادی استقبال می کنند، افرادی که قادر به تفکر خلاق و انتقادی، مستقل و برابری طلب هستند، ارزشهای اخلاقی را می دانند، به طبیعت احترام می گذارند و از مسائل زیست محیطی آگاه هستند، آموزش دهد. این دانشگاه دارای پنج دانشکده (دانشکده مهندسی، دانشکده علوم اقتصادی، دو دانشکده ادبیات و علوم پایه و دانشکده علوم اقتصادی) و در مجموع سی و یک رشته در مقطع کارشناسی و همچنین دارای 6 انستیتو (انستیتو علوم اجتماعی، انستیتو تاریخ انقلاب آتاتورک، انستیتو بیومدیکال، انستیتو علوم پایه، انستیتو علوم محیطی و انستیتو تحقیقات زلزله) و مجموعا پنجاه و سه رشته در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا می باشد. پذیرش دانشجویان خارجی در این دانشگاه از طریق آزمون sat انجام می شود.

4. دانشگاه آنکارا (رتبه جهانی 551)

دانشگاه آنکارا که در شهر آنکارا پایتخت ترکیه واقع می باشد در تاریخ 1946 تاسیس شده است. دانشگاه آنکارا، با آگاهی به مسئولیت اولین دانشگاه جمهوری هدف اصلی خود را پرورش افراد خلاقی قرار داده است که می توانند انتقادی بیندیشند و مشکلات را حل کنند، دائماً خود را در زمینه های شخصی و حرفه ای تجدید می کنند، به طبیعت حساس هستند، به تفاوت ها احترام می گذارند و همچنین انجام تحقیقات میان رشته ای که در سطح جهانی به علم و هنر کمک می کند، به ارزشهای اخلاقی احترام می گذارند، ارائه خدماتی که به توسعه و توسعه شهری که در آن زندگی می کنند و با آگاهی از مسئولیت اجتماعی نسبت به مشکلات کشور حساس باشد. این دانشگاه دارای هجده دانشکده (دانشکده های آموزش از راه دور، زبان، تاریخ و جغرافیا، دندان پزشکی، پزشکی، داروسازی، آموزش، علوم پایه، هنرهای زیبا، پرستاری، الهیات، حقوق ارتباطات، مهندسی، علوم سلامت، علوم سیاسی، تربیت بدنی، دامپزشکی، کشاورزی و علوم کاربردی) چهارده انستیتو (انستیتو های علوم عدالت، بیوتکنولوژی، علوم آموزشی، علوم پایه، امنیت مواد مغذی، هپاتولوژی، تکنولوژی سرعت، تحقیقات علوم سرطان، علوم سلول های بنیادی، علوم هسته ای، علوم سلامت، علوم اجتماعی، علوم آب، تاریخ انقلاب ترکیه) و یک کنسرواتوار می باشد. همچنین تعداد دانشجویان این دانشگاه به 66467 نفر می رسد. پذیرش دانشجویان خارجی در این دانشگاه از طریق آزمون های yos  و sat  انجام می شود.

5. دانشگاه فنی خاورمیانه (رتبه جهانی 565)

دانشگاه فنی خاورمیانه واقع در شهر آنکارا یکی از معروف ترین دانشگاه های ترکیه در سطح بین المللی می باشد. اولین رشته دانشگاهی برای شروع آموزش در این دانشگاه در سال 1956 و برای گروه معماری بود. سپس در ترم بهار سال 1957، گروه مهندسی مکانیک برنامه دانشگاهی خود را آغاز کرد. در آغاز سال تحصیلی 1957-1958، دانشکده معماری، دانشکده مهندسی و دانشکده علوم اداری تأسیس شدند. در سال 1959، پروژه هایی که برای تاسیس دانشکده هنر و علوم انجام می شد، به پایان رسید. دانشکده آموزش برنامه آکادمیک خود را در سال 1982 شروع کرد. امروزه در مجموع 41 برنامه کارشناسی در پنج دانشکده (دانشکده های  وجود دارد 107 برنامه تحصیلات تکمیلی و 69 دکترا در مقاطع تحصیلات تکمیلی علوم طبیعی، علوم اجتماعی، انفورماتیک، ریاضیات کاربردی و علوم دریایی موجود است. زبان تدریس در دانشگاه فنی خاورمیانه انگلیسی است. دانشکده زبانهای خارجی دانشگاه فنی خاورمیانه وظیفه آموزش زبان انگلیسی به دانش آموزان در مدرسه مقدماتی بر عهده دارد. هدف دانشگاه فنی خاورمیانه دستیابی به تعالی در تحقیقات، آموزش و خدمات عمومی برای جامعه، بشریت و طبیعت با پرورش تفکر خلاق و انتقادی، نوآوری و رهبری در چارچوب ارزشهای جهانی است. پذیرش دانشجویان خارجی در این دانشگاه از طریق آزمون sat  انجام می شود.

6. دانشگاه استانبول تکنیک (رتبه جهانی 690)

دانشگاه فنی استانبول که به 250 سالگی خود نزدیک می شود، یکی از قدیمی ترین دانشگاه های فنی در جهان است و با نام "Mühendishane-i Bahr-i Humayun" توسط سلطان مصطفی سوم تاسیس شد، این دانشگاه به عنوان اولین دانشگاه فنی در ترکیه، دارای تحصیلات مهندسی و معماری شناخته می شود. دانشگاه فنی استانبول موسسه ای است که نقشی برجسته در علوم، فن آوری، هنر و ورزش دارد و قصد دارد مرکز علمی باشد که با تولید پروژه هایی، آینده، گذشته و حال را به هم متصل می کند. این دانشگاه در 5 پردیس مختلف واقع در مرکز استانبول، برنامه های کارشناسی در 13 دانشکده (دانشکده های عمران، معماری، برق و الکترونیک، مکانیک، شیمی و مواد، دریانوردی، هواپیما و علوم فضا، مدیریت، معدن، تکنولوژی پارچه و طراحی، علوم کامپیوتری، مهندسی کشتی و دریا و ادبیات و علوم پایه) و برنامه های تحصیلات تکمیلی و دکترا در 7 انستیتو (انستیتو های مدیریت بحران، علوم زمینی اوراسیا، انرژی، آی تی، هوانوردی، علوم پایه و علوم اجتماعی) ارائه می شود. آموزش ​​به دو زبان ترکی و انگلیسی است. بخش هایی که 100٪ آموزش انگلیسی و یا 30٪ آموزش انگلیسی ارائه می دهند، وجود دارند. پذیرش دانشجویان خارجی در این دانشگاه از طریق آزمون sat  انجام می شود.

7. دانشگاه حاجت تپه (رتبه جهانی 914)

دانشگاه حاجت تپه یکی از معروف ترین و برجسته ترین دانشگاه های کشور ترکیه می باشد که در شهر آنکارا قرار دارد. بنای این دانشگاه در سال 1957 با موسسه و بیمارستان بهداشت کودک گذاشته شد، که فعالیت های تمرینی، آموزشی و تحقیقاتی و خدمات عمومی خود را از سال 1958 آغاز کرد. دانشکده پرستاری، دانشکده فناوری پزشکی و دانشکده فیزیوتراپی و توانبخشی در سال 1961 تأسیس شد. دانشکده علوم بهداشتی که در زمینه تغذیه و رژیم غذایی آموزش ارائه می دهد در سال 1962 تاسیس شد. دانشکده علوم پایه، دانشکده پرستاری، دانشکده فناوری پزشکی، دانشکده فیزیوتراپی-توانبخشی و دانشکده فیزیوتراپی همه تحت ساختار دانشکده پزشکی و علوم بهداشتی تغییر ساختار داده شدند. در همین حال دانشکده دندانپزشکی نیز دانشکده تأسیس شد. مرکز علمی حاجت تپه در سال 1965 به منظور امکان هماهنگی بین واحدهای دانشگاهی در دانشگاه تأسیس شد. مرکز پزشکی حاجت تپه در سال 1966 تاسیس شد. بیمارستان مرکز پزشکی حاجت تپه نیز در همان سال تاسیس شد. دانشگاه حاجت تپه با 15 دانشکده، 15 انستیتو تحصیلات تکمیلی، 2 مدرسه کاربردی، 1 هنرستان، 4 آموزشگاه حرفه ای و 98 مرکز تحقیقاتی و کاربردی فعالیت خود را ادامه می دهد. پذیرش دانشجویان خارجی در این دانشگاه از طریق آزمون sat  انجام می شود.

8. دانشگاه دوکوز ایلول (رتبه جهانی 961)

دانشگاه دوکوز ایلول در تاریخ 20 ژوئیه سال 1982 به عنوان دومین دانشگاه دولتی در ازمیر، بعد از دانشگاه اگه تاسیس شد. دانشگاه دوکوز ایلول با مجموع 24 مرکز کار خود را آغاز کرد که از دانشگاه اگه، وزارت آموزش، جوانان و ورزش و وزارت فرهنگ و جهانگردی تهیه شده بود. این دانشگاه در طی 10 سال پس از تأسیس خود در سال 1992 به 41 موسسه که در 5 شهر منطقه اگه توزیع شده است، از یک روند رشد خوب عبور کرده است. متعاقباً برخی از این موسسات به تأسیس چهار دانشگاه دیگر کمک کرده اند (دانشگاه عدنان مندرس- آیدین)، (​دانشگاه موغلا- موغلا)، (دانشگاه جلال بایار- مانیسا) و (دانشگاه پاموک کاله- دنیزلی)

از سال 2019، دانشگاه دوکوز ایلول دارای 17 دانشکده (دانشکده آموزش، دانشکده دریایی، دانشکده دندانپزشکی، دانشکده ادبیات، دانشکده علوم، دانشکده هنرهای زیبا، دانشکده پرستاری، دانشکده حقوق، دانشکده اقتصاد و علوم اداری، دانشکده الهیات، دانشکده مدیریت، دانشکده معماری، دانشکده مهندسی، دانشکده گردشگری، دانشکده علوم بهداشتی، دانشکده علوم ورزشی، دانشکده پزشکی، دانشکده دامپزشکی)، 10 انستیتو تحصیلات تکمیلی (انستیتو های اصول و انقلاب آتاتورک، مطالعات دینی، علوم تربیتی، علوم و فنون دریایی، علوم،هنرهای زیبا، پزشکی و ژنوم،  انکولوژی، علوم بهداشتی، علوم اجتماعی)، 3 مدرسه، 1 هنرستان، 6 آموزشگاه حرفه ای، 60 مرکز تحقیقاتی، 1 بیمارستان تحقیقی و کاربردی است. دانشگاه دوکوز ایلول به اهمیت آموزش، تحقیق و نوآوری در برابر افزایش رقابت جهانی اذعان دارد. مأموریت دانشگاه دوکوز ایلول پرورش و ارتقا کیفیت، تعالی نوآوری و بین المللی سازی آموزش عالی و تحقیقات از طریق افزایش همکاری بین موسسات آموزشی و مشاغل و سایر سهامداران است. بنابراین، دانشگاه دوکوز ایلول قصد دارد به بهزیستی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی جامعه کمک کند. دانشگاه دانشگاه دوکوز ایلول در مجموع 73.796 دانشجو را با 3.657 کارمند علمی و 4.824 کارمند اداری آموزش می دهد. دانشگاه دوکوز ایلول با برخورداری از کادر علمی واجد شرایط، ساختمان های پیشرفته و تجهیزات فنی و سابقه موفق در آموزش، یکی از بهترین بیمارستانها در ترکیه را دارا است.

برخی از فعالیت های برنامه ریزی شده مرکز تحقیق و توسعه انجام تحقیقات در مورد "درمان های سلولی" ، "زیست شناسی سرطان" و "زیست مولکولی اختلالات ژنتیکی" است.

این دانشگاه دارای یک کتابخانه مرکزی و 14 کتابخانه متصل به کتابخانه مرکزی با ظرفیت 2،336 خواننده در مجموع 19.637 متر مربع مساحت واقعی است.

پذیرش دانشجویان خارجی در این دانشگاه از طریق آزمون های yos  و sat  انجام می شود.

9.دانشگاه مارمارا (رتبه جهانی 1021)

دانشگاه مارمارا یکی از قدیمی ترین موسسات آموزشی در ترکیه است. دانشگاه مارمارا در 16 ژانویه 1883 با نام Hamidiye Ticaret Mekteb-i Âlisi تاسیس شد و وابسته به صنعت بازرگانی، کشاورزی، جنگلداری و معدنی بود و مسیر خود را در خانه ای در پشت دبیرستان دخترانه استانبول در کائو اوغلو آغاز کرد. اولین فارغ التحصیلان (13 نفر) در سال 1887 فارغ التحصیل شدند. در 21 سپتامبر 1889 این مدرسه به وزارت آموزش و پرورش وابسته بود. در سال 1893 مدرسه با این ایده که در آینده نزدیک اصلاح و بازگشایی می شود، تعطیل شد. در 15 اکتبر 1897، مدرسه ای که هنوز به وزارت آموزش و پرورش وابسته بود، بازگشایی شد. از این تاریخ به بعد دانشگاه تحصیلات خود را ارائه داده است. این موسسه در سال 1959 به آکادمی علوم اقتصادی و بازرگانی استانبول معروف شد. در سال 1982، با مقرراتی که به اجرا درآمد، رسماً به عنوان دانشگاه مارمارا شناخته شد و جای خود را در میان موسسات آموزش عالی ترکیه گرفت.

در سال تحصیلی 1982 - 1983، تحصیلات در دانشگاه مارمارا که شامل 9 دانشکده، 1 مدرسه، 1 موسسه بود، آغاز شد. امروزه تعداد دانشکده ها 16 دانشکده (دانشکده اقتصاد، دانشکده تجارت، دانشکده هنرهای زیبا، دانشکده علوم سیاسی، دانشکده مهندسی، دانشکده پزشکی، دانشکده دندانپزشکی و دانشکده الهیات، دانشکده آموزش، دانشکده علوم هنری، دانشکده  علوم سلامت، دانشکده  آموزش فنی، دانشکده  معماری و طراحی، دانشکده تکنولوژی، دانشکده  داروسازی، دانشکده  حقوق، دانشکده  ارتباطات، دانشکده علوم ورزشی) 11 انستیتو (انستیتو  تحقیقات اروپا، انستیتو علوم فنی، انستیتو  اقتصاد اسلامی، انستیتو  علوم سلامت، انستیتو  باکداری و بیمه، انستیتو  گاسترونترولوژی، انستیتو علوم نورولوژیک، انستیتو  علوم اجتماعی، انستیتو علوم آموزشی، انستیتو هنرهای زیبا، انستیتو تحقیقات کشورهای خاورمیانه و اسلامی، انستیتو  تحقیقات کشور ترکیه) و 9 مدرسه است. تعداد دوره های کاردانی و کارشناسی در حال حاضر در دانشگاه مارمارا 199 رشته است. نزدیک به 3،000 هیات علمی و بیش از 70،000 دانشجو امروز در فعالیت های دانشگاهی دانشگاه مارمارا مشارکت دارند و این دانشگاه را به یکی از مهمترین موسسات آموزش عالی در ترکیه تبدیل کرده است. در دانشکده های مختلف آموزش به پنج زبان، ترکی، انگلیسی، فرانسوی، آلمانی و عربی انجام می شود که این ویژگی ها مارمارا را به تنها دانشگاه چند زبانه در ترکیه تبدیل کرده است. پذیرش دانشجویان خارجی در این دانشگاه از طریق آزمون های yos  و sat  انجام می شود.

10. دانشگاه آتاتورک (رتبه جهانی 1082)

دانشگاه آتاتورک که در شهر ارزروم قرار دارد به علت نزدیکی به کشورمان یکی از دانشگاه های قابل توجه برای متقاضیان تحصیل در ترکیه بوده است این دانشگاه که در سال 1957  تائسیس شده است دارای 23 دانشکده (دانشکده کشاورزی ،دانشکده علوم کاربردی، دانشکده معماری و طراحی ،دانشکده ارتباطات ،دانشکده دندانپزشکی، دانشکده اقتصاد و علوم اداری، دانشکده مهندسی، دانشکده هنرهای زیبا، دانشکده شیلات، دانشکده علوم بهداشتی، دانشکده حقوق، دانشکده ادبیات، دانشکده پزشکی، دانشکده پرستاری، دانشکده آموزش آزاد، دانشکده داروسازی، دانشکده علوم، دانشکده علوم ورزشی، دانشکده الهیات، دانشکده جهانگردی، دانشکده دامپزشکی، دانشکده آموزش، دانشکده علوم انسانی و علوم اجتماعی اول)، 8 انستیتو (انستیتو اصول آتاتورک و تاریخ انقلاب، انستیتو علوم تربیتی، انستیتو هنرهای زیبا، انستیتو علوم بهداشتی، انستیتو علوم طبیعی و کاربردی، انستیتو علوم اجتماعی، انستیتو تحقیقات ترکیه، انستیتو ورزشهای زمستانی و علوم ورزشی)، 12 مدرسه فنی حرفه ای برای مقطع کاردانی،1 کالج زبان های خارجی و 1 کنسرواتوار است. دانشگاه آتاتورک در سال 1971؛ با نقش مهمی که در تأسیس دانشگاه هایی مانند آدانا چوکورووا، کارس کافکاس، سامسون 19 می، ارزینجان، بایبورت و آری ابراهیم چچن داشت عنوان "دانشگاهی که دانشگاه تأسیس کرد" بدست آورد. پذیرش دانشجویان خارجی در این دانشگاه از طریق آزمون yos انجام می شود.

 

تحصیل در ترکیه و مدارک مورد نیاز اخذ ویزای تحصیلی در ترکیه

برای تحصیل در ترکیه شخص نیاز به اخذ ویزای تحصیلی از ترکیه است. بسته به نوع دوره تحصیلی، انواع مختلفی از ویزا توسط سفارت ترکیه ارائه می شود. انواع ویزای تحصیلی ترکیه به شرح زیر است:

· ویزای کارآموزی

· ویزای آموزش زبان ترکی

· ویزا برای تحصیل در دوره های آموزشی

· ویزای تحصیلی در مقطع دانشگاهی

· ویزای تحصیل در جمهوری قبرس شمالی

همه دانشجویان خارجی برای ادامه تحصیل در ترکیه باید ویزای تحصیلی ترکیه را اخذ نمایند. در غیر اینصورت مجاز به ثبت نام در دانشگاه نخواهند بود. با توجه به اینکه ممکن است صدور ویزا یک الی دو ماه زمان نیاز داشته باشد، متقاضیان باید در زمان مناسب اقدام به اخذ ویزا نمایند. برای اقدام جهت اخذ ویزا فرد متقاضی باید با مدارک زیر به کنسولگری کشور ترکیه در محل زندگی خود مراجعه کند.

مدارک لازم برای ویزای تحصیلی برای افرادی که در موسسات تحصیلات عالی پذیرش گرفته ­اند:

· نامه پذیرش دانشگاه

· اصل و یا گواهی تایید شده مدرک دیپلم

· پاسپورت

· شناسنامه

· دو عدد عکس 4*3

· مدرک تمکن مالی خانواده (فیش حقوقی یا گردش مالی بانک)

· افراد زیر 18 سال باید رضایت نامه داشته باشند.

مدارک لازم برای ویزای تحصیلی برای افرادی که در دانشگاه ­های خصوصی پذیرش گرفته­ اند:

· قراردادی که متقاضی با دانشگاه بسته است

· دعوتنامه

· دعوتنامه دانشگاه خطاب به سفیر ترکیه

· قبض پرداخت هزینه دانشگاه در صورت وجود هزینه

. اصل و کپی مدرک دیپلم

· پاسپورت

· شناسنامه

· دو عدد عکس 4*3

· مدرک تمکن مالی خانواده (فیش حقوقی یا گردش مالی بانک)

مدارک لازم برای ویزای تحصیلی برای دانشجویان پذیرفته شده در برنامه های تبادل دانشجو مطابق با پروتکل امضا شده بین دانشگاه های کشور ترکیه و کشور مبدا:

· دعوت نامه از طرف دانشگاهی که پذیرش شده ­اند خطاب به سفیر کشور ترکیه

· پروتکل ذکر شده بین دانشگاه­ها (می تواند کپی به زبان ترکی یا زبان کشور مبدا باشد)

· قبض پرداخت هزینه دانشگاه در صورت وجود هزینه

· گواهی وضعیت دانشجویی خطاب به سفیر ترکیه از طرف دانشگاه محل تحصیل

· پاسپورت

· شناسنامه

· دو عدد عکس 4*3

· مدرک تمکن مالی خانواده (فیش حقوقی یا گردش مالی بانک)

 

مدارک لازم برای ویزای تحصیلی برای افرادی که برای آموزش زبان ترکی در موسسات تومر پذیرش گرفته ­اند:

· قراردادی که متقاضی با مرکز تومر بسته است

· دعوتنامه

· قبض پرداخت هزینه دوره تومر

· اصل و کپی مدرک دیپلم

· پاسپورت

· شناسنامه

· دو عدد عکس 4*3

· مدرک تمکن مالی خانواده (فیش حقوقی یا گردش مالی بانک)

 

مدارک لازم برای ویزای تحصیلی برای افرادی که برای آموزش زبان ترکی در موسسات دیگر پذیرش گرفته­ اند:

· قراردادی که متقاضی با موسسه زبان بسته است

· دعوتنامه

· قبض پرداخت هزینه دوره

· اصل و کپی آخرین مدرک تحصیلی

· پاسپورت

· شناسنامه

· دو عدد عکس 4*3

· مدرک تمکن مالی خانواده (فیش حقوقی یا گردش مالی بانک)

 

مدارک لازم برای ویزای تحصیلی برای افرادی که برای شرکت در دوره­ های آموزشی در موسسات پذیرش گرفته­ اند:

· قراردادی که متقاضی با موسسه مربوطه بسته است

· دعوتنامه

· قبض پرداخت هزینه دوره 

· اصل و کپی آخرین مدرک تحصیلی

· پاسپورت

· شناسنامه

· دو عدد عکس 4*3

· مدرک تمکن مالی خانواده (فیش حقوقی یا گردش مالی بانک)

 

مدارک لازم برای ویزای تحصیلی برای افرادی که در دبیرستان­ های امام هاتب یا دوره ­های قرآن وابسته به وزارت امور دینی پذیرش گرفته­ اند:

· دعوتنامه دبیرستان یا کلاس قرآن مربوطه خطاب به سفیر ترکیه

· نامه تایید از دفتر مفتی مربوطه

· اصل و کپی آخرین مدرک تحصیلی

· پاسپورت

· شناسنامه

· دو عدد عکس 4*3

· مدرک تمکن مالی خانواده (فیش حقوقی یا گردش مالی بانک)

 

مدارک لازم برای ویزای تحصیلی برای دانشجویانی که در چهارچوب AIESEC (کمیته کارآموزی دانشجویان علوم تجاری و اقتصادی) دوره ­های کارآموزی خواهند داشت:

· دعوت نامه از طرف موسسه ­ای که پذیرش شده ­اند خطاب به سفیر کشور ترکیه

· گواهی مجوز شرکت یا موسسه آموزشی که وی در حال حاضر در آن مشغول به کار است، در صورت وجود

· اصل و کپی آخرین مدرک تحصیلی

· پاسپورت

· شناسنامه

· دو عدد عکس 4*3

· مدرک تمکن مالی خانواده (فیش حقوقی یا گردش مالی بانک)

 

تحصیل در ترکیه و موقعیت کار پس از تحصیل

در این بخش به شرایط مورد نیاز برای دانشجویان خارجی در ترکیه جهت اخذ اجازه کار می پردازیم.

دانشجویان خارجی برای هر گونه کار در ترکیه نیاز به دریافت اجازه کار دارند و تنها برای دانشجویانی که برای کارآموزی به ترکیه می آیند نیازی به دریافت اجازه کار نیست و داشتن اجازه اقامت کافی می باشد.

برای اینکه دانشجو بتواند درخواست اجازه کار نماید باید اجازه اقامتش تمام نشده و ادامه داشته باشد.

برای درخواست اجازه کار، سن دانشجو باید بالای 18 سال بوده و در حال تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و یا دکتری باشد.

دانشجویان کارشناسی ارشد و یا دکتری می توانند بدون محدودیتی در دانشگاهی که در آن در حال تحصیل هستند کار کنند.

درخواست اجازه کار الزاما، شخصا از جانب کارفرما و یا یک شرکت مشاوره که دارای وکالت نامه از کارفرما می باشد، انجام می شود.

مدارک مورد نیاز برای درخواست اجازه کار بسته به نوع کار و شرکتی که قصد کار در آنجا را دارد متفاوت است.

 

تحصیل در ترکیه و وضعیت اقامت و اخذ تابعیت پس از تحصیل:

یکی از راههای اخذ اقامت ترکیه، اقامت از طریق تحصیل می باشد، این نوع اقامت به تعداد سال هایی که برای تحصیل در ترکیه نیاز هست تنظیم می شود و پس از اتمام تحصیل در صورت تمایل به ماندن در ترکیه می توان نوع اقامت را از جمله به اقامت کاری، سرمایه گذاری، ازدواج و خرید ملک تغییر داد.

 

شرایط اخذ اقامت بلند مدت ترکیه پس از اتمام تحصیل:

شرایط لازم برای اخذ اقامت بلند مدت ترکیه:

1.  شخص باید حداقل هشت سال بدون وقفه در ترکیه اقامت داشته باشد، نکته قابل توجه ای که در این رابطه وجود دارد این است که اقامت از نوع تحصیلی در احتساب مدت اقامت نصف حساب می گردد.

2. طی سه سال قبل از اقدام به اخذ اقامت هیچگونه کمک اجتماعی دریافت نکرده باشد.

3. داشتن درآمد مداوم و کافی جهت تامین نیازهای مالی خود و نیز خانواده خود (در صورت وجود).

4. داشتن بیمه سلامتی

5. وجود شخص تهدیدی برای جامعه و امنیت جامعه نباشد.

سیستم آموزش عالی ترکیه

سیستم آموزش عالی در سال 1776 بنیان گذاری شده و در سال 1795 اولین دانشگاه ترکیه یعنی دانشگاه استانبول تاسیس شد. ساختار آموزشی سیستم آموزشی ترکیه به صورت زیر می باشد. در سیستم آموزشی ترکیه 12 سال تحصیل اجباری وجود دارد که شامل دوره های ابتدایی، راهنمایی و دوره متوسطه (دبیرستان) می باشد.

دوره پیش دبستانی (سن 3 تا 6 سال)

دوره ابتدایی (طول دوره 4 سال)

دوره راهنمایی (طول دوره 4 سال)

دوره متوسطه (طول دوره 4 سال)

آموزش عالی (کالج ها و دانشگاهها)

همانطور که قبلا هم به طور مفصل در مورد شرایط و چگونگی تحصیل در ترکیه صحبت کردیم در این مقاله هم اشاره مختصری به این موضوع خواهیم داشت، تحصیل در ترکیه در مقطع کاردانی و لیسانس از طریق آزمون های یوس (YOS) و ست (SAT) و یا معدل دیپلم انجام می شود، به طور خلاصه آزمون یوس، آزمونی است که شامل سه بخش هوش، هندسه و ریاضی می باشد که یک بار در  سال در دانشگاه های ترکیه برگزار می شود و آزمون ست (SAT)، آزمونی است که شامل دروس زبان انگلیسی و ریاضی می باشد که سالیانه چهار بار در ماههای اسفند، اردیبهشت، تیر و مهر برگزار می شود.

 

تقویم آموزشی ترکیه و شباھت آن با ایران

تقویم آموزشی کشور جمهوری ترکیه تقریبا مشابه ایران است و تاریخ دقیق آغاز و پایان سال تحصیلی و تعطیلی بین دو ترم هر سال از طرف وزارت آموزش و پروش ترکیه اعلام می گردد.

سال تحصیلی در ترکیه، در اوایل ماه سپتامبر (شهریور) آغاز و تا اواسط ماه ژوئن (خرداد) ادامه می یابد، سال تحصیلی آکادمیک در دانشگاههای ترکیه همانند ایران در دو ترم برگزار می شود و تعطیلی مابین دو ترم از اواخر ژانویه (بهمن) تا اوایل فوریه به مدت 10 روز می باشد.

روزهای فعالیت مدارس ترکیه 5 روز و بین روزهای دوشنبه تا جمعه می باشد و ساعات فعالیت آنها 8 ساعت در روز است یا به عبارتی 40 ساعت در هفته و همانند ایران در دو شیفت صبح و بعد از ظهر می باشد. در مدارس ترکیه طول زمان آموزشی 40 دقیقه و مدت تنفس 10 تا 15 دقیقه بین هر درس می باشد علاوه بر این دانش آموزان 30 تا 90 دقیقه (بسته به نوع مدرسه) فرصت استراحت و تغذیه دارند.

 

برای اطلاعات بیشتر:

تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم

اقامت ترکیه از طریق تحصیل

معرفی خدمات موسسه متروپل:

آموزش زبان ترکی استانبولی

آزمون تومر

راه های ارتباط با ما:

سایت:

www.turkey-study.com
تلفن تماس:
09129346652
02188664068
تا انتهای مسیر همراهتان هستیم.

متروپل ونک