Domeniu: Literatură română -> Beletristică
Literatură română -> Fantasy & SF
Literatură română -> Romance
Literatură română -> Urbană
Colecție: TOP 10+
Număr pagini: 240
ISBN: 978-973-46-8596-7
Tip ediție: broșată
Format: 106x180
An apariție: 2021
Eugen Cadaru;
Cișmigienii
(ediție de buzunar)
În stoc

„Marea ciudăţenie a Cişmigienilor e că, pe măsură ce pătrunzi în această lume care nu există, în loc să faci un pas înapoi, ca omul care ştie cum stau lucrurile, te afunzi în ea ca într-un vis despre care ştii că e vis, dar ţi se pare atît de frumos, încît îţi doreşti să ţină cît mai mult.” (Cristian Teodorescu)

„În Cişmigienii, Eugen Cadaru îşi asumă riscul de a duce originalitatea către ultimul grad, nu mai vorbim de formă, de expresie, de incertul stil, ci de curajul alegerii unui punct de plecare ideatic nemaifolosit de alţii ori de hotărîrea de a da un conţinut literar unei nebuloase ideologice din ce în ce mai risca(n)te.” (Cătălin Badea-Gheracostea)

„Combinaţie subtilă între genul SF şi fantasticul convenţional, romanul lui Eugen Cadaru e o poveste originală şi bine închegată estetic, amintind discret de omoloagele unor Eliade şi Culianu.” (Adrian G. Romila)

„Cişmigienii de Eugen Cadaru este o carte mare, un roman care va fi citit cu interes, curiozitate şi plăcere de toţi cei interesaţi de alternativele mitului şi ale istoriei.” (Ana Dobre)

24.95 RON;
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Eugen Cadaru (autor)

Eugen Cadaru (n. 1973, Bucureşti) a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti. În 2009 a obţinut doctoratul în Cinematografie şi Media la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti, cu o teză intitulată „Realismul magic în arta cinematografică”. Este prezent cu povestiri în antologiile: Ferestrele timpului (2013), Lumi stranii (2014), Argos Trei (2017), Ficţiuni centenare (2018), Antologia prozei româneşti science‑fiction (2018). A mai publicat A opta zi e‑n fiecare noapte (2014) şi Misterioasa scrisoare a domnului Tesla (2017). Povestirile sale au fost recompensate cu numeroase premii naţionale (Premiul Convenţiei Naţionale RomCon 2015; Premiul Convenţiei Naţionale RomCon 2017; Premiul „Ion Hobana“ 2018), precum şi cu Premiul de încurajare al Societăţii Europene de Science‑Fiction, acordat în cadrul Convenţiei Eurocon 2014 Dublin.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in