Uudenkaupungin Korihait

Otteluraportti: Korihait - Lahti

25. Huhtikuuta 2009

Lahti jatkaa välieriin

Korihait hävisi lauantaina taistellen Lahdelle Korisliigan neljännessä puolivälierässä lukemin 64-74 (36-30). Otteluparista Lahti jatkaa välieriin Honkaa vastaan voitoin 1-3 Korihaiden siirtyessä saunan kautta kesälomalle. Korihaiden ykkönen kauden tärkeimmässä pelissä oli kapteeni Jussi Kumpulainen (19/15), joka sai hyvän vastuksen Lahden Vesa Mäkäläisestä (16/11). Kentän ykköstykki oli kuitenkin vieraiden Ray Nixon 24 pisteellä.

Tasaisen avauspuolikkaan jälkeen kentälle tuli päättäväinen vierasjoukkue. Lahtelaiset veivät kolmannen jakson kolme ensimmäistä minuuttia 0-13 ja kuusi minuuttia 3-19 kääntäen ottelun hallinnan itselleen. Neljännellä jaksolla Korihait nousi pariin otteeseen viiden pinnan päähän, mutta Lahti kuittasi joka kerta kolmosella Korihaiden kirin. Korihait taisteli kuitenkin loppuun asti isolla sydämellä nousten kolme minuuttia ennen loppusummeria vielä 60-66 lukemiin. Seuraavan kahden minuutin aikana kotijoukkue ei kyennyt tekemään korin koria Lahden Ray Nixonin heittäessä samanaikaisesti lahtelaisille kuusi lisäpistettä ratkaisten välieräpaikan kohtalon.

"Muutimme hyökkäyspeliämme suoraviivaisemmaksi toisella puoliajalla ja se näytti tepsivän."

"Lisäksi Jason Conley osoitti kentällä todellista johtajuutta", iloitsi Lahden valmentaja Sami Toiviainen.

Korihaiden valmentaja Jyri Lehtonen oli ottelun jälkeen kypärä vinossa.

"Harmittaa ihan vietävästi. Lahti oli kuitenkin tänään parempi ja kun se pystyi hakemaan vierasvoiton täältä niin silloin se ansaitsi myös jatkopaikan."

"Ottelusarja ratkesi lopulta Lahden pelaajien pudotuspelikokemukseen. Meillä ei pudotuspelikokemusta vielä ollut riittävästi, mutta toivottavasti parin vuoden päästä ollaan siinä tilanteessa, että me olemme pudotuspeleissä se kokeneempi joukkue."

"Kokonaisuutena kausi on ollut kuitenkin hieno. Meillä ei ollut isoja alamäkiä kauden missään vaiheessa kautta, vaan suoritustasomme oli melko tasainen", summasi päättyneen kauden Korihaiden valmentajana ainakin kevääseen 2011 jatkava Jyri Lehtonen.

Kauden tärkein peli keräsi Pohitullin lehtereille vain 900 katsojaa, kun ulkona lämpömittari näytti kahtakymmentä ja veneiden sekä mökkien kunnostus oli täydessä vauhdissa. Samanaikaisesti osuneet kevätmarkkinat, ottelun televisiointi sekä televisioinnista johtunut aikainen ottelun alkamisaika söivät osaltaan katsojia. Vaikka väkeä ei ihan lehterit piukassa ollutkaan, niin tunnelma hallissa oli jälleen kerran hieno.

Nyt kun kausi on jälleen kerran pulkassa, on aika kiittää mahtavia faneja, uskollisia yhteistyökumppaneita sekä kaikkia niitä henkilöitä, jotka ovat otteluiden ja joukkueen ympärillä tehneet pitkiä tunteja talven ajan. Tavataan ensi syksynä rajusti uudistuneessa Pohitullissa!