Sunt un target care nu există…

Frustrare. Asta simt când mi se termină lista canalelor tv și sunt convins că de-aș lua zapp-ul de la capăt, cercul vicios în care mă scald… va rămâne vicios. Sânge, sex și umor trist. Se pare că fac parte dinr-un “public țintă” care nu reprezintă nimic. Zero. Nada. Nul. Așteptările mele sunt concepute parcă special ca să fie înșelate iar viziunea mea asupra a ceea ce ar trebui, este doar o inutilă himeră. SUNT UN TARGET CARE NU EXISTĂ!

Oare sunt singurul care gândește asta? Oare cât mai avem până la primul post tv care va difuza încontinuu “porno cu karate”, necodat, la liber, fără bulină?

Croazieră – partea 1- Vasul – MSC SPLENDIDA

Aşadar m-am întors, sau mai bine spus NE-am întors, pentru că, evident, nu îmi lăsam fiica şi soţia acolo! :) Per total a fost o excursie de vis, pe care aş reedita-o oricând! Cu plecare din Barcelona, pe data de 11 aprilie şi întoarcere pe 19 în acelaşi loc, am vizitat 9 oraşe a 6 ţări: Spania (Barcelona), Tunisia (Tunis), Malta (Valletta), Italia (Messina si Taormina din Sicilia, Roma şi Genoa), Vatican şi Franţa (Marseille). În postările viitoare voi detalia activităţile din fiecare ţară.


Îmbarcarea a durat foarte puţin ca şi timp, în portul din Barcelona, unde am primit un card de identitate ce era unealta folosită pe vas pentru cumpărături, îmbarcare, debarcare sau alte activităţi ce necesitau identificare. Camera în care am locuit nu era foarte spaţioasă dar de un mare bun simţ. Situată la etajul 11 (deck 11) din 18, şi având numărul 11055, dispunea de toate facilităţile unui hotel de 5 stele.

Ca şi date tehnice, vasul are 137.936 tone, o suprafaţă utilă de 450.000 metri pătraţi, 1637 de cabine ce pot găzdui 3274 de pasageri, iar echipajul are 1332 de oameni. Cu o lungime de 333,3 m, lăţime 37,92 m şi 66,8 metri înălţime, are 25 de lifturi în care încap câte 15 oameni o dată şi poate atinge viteza de 22,55 noduri (40,59 km/h).

Noi, în prima zi, am reuşit să vizităm în cca 2 ore aproape jumătate din ceea ce oferea ca şi spaţiu public care înseamnă 27.000 de metri pătraţi. Ca şi facilităţi, este foarte greu de enumerat dar o să încerc: pistă de jogging, teren de squash, teren de tenis de câmp, de baschet, 3 mese de ping-pong, sală de cinema 4XD, simulator de Formula1, sală de jocuri electronice, sală de spectacole cu peste 3000 de locuri, 5 piscine, 12 Jacuzzi de cel puţin 5-6 persoane, tobogan acvatic, 6 restaurante cu specific (Texas, degustări de vinuri, Italia, etc…), 10 baruri indoor cu specific (Jazz, chillout, lounge, afterhours…), 3 baruri outdoor, 10 Duty-Free shop-uri, 2 spaţii de joacă pentru copii, cazino, discoteci… şi câte şi mai câte, căci deja am obosit…


Cred că este inutil să mai spun că serviciile sunt excelente având în vedere că este vorba despre un vas de 6 stele. Camera ca prin magie devenea curată de cum ieşeam din ea, de parcă Zâna cea Bună venea şi punea totul în ordine, la fiecare intrare în restaurant aveai sterilizator de mâini iar absolut tot echipajul era zâmbitor şi îţi vorbea cu “sir”.

Per total, nota 10 a fost inventată special pentru a exprima ceea ce înseamnă o croazieră cu vasul MSC SPLENDIDA

Odiseea celor 10 lei

Au fost o dată 10 lei. Ei au ajuns în mâna unui om, reprezentând un rest al salariului său. Fuseseră impozitați și tocmai din cauza asta mai rămăseseră doar 10. Fuseseră înainte mult mai mulți, dar frații au fost luați de către STAT. 10,4% asigurări de sănătate (angajator + angajat), 31,3 % asigurări sociale (angajator + angajat), 1% șomaj (angajator + angajat), 0,25% creanțe salariale (angajator), 0,15% contribuții clasă risc (angajator)… și tot așa, până undeva aproape de 88%.

Cei 10 lei, au ajuns după multă trudă, la alimentară de unde a fost cumpărată o bucată de salam ce costa 8,40 lei + TVA. Adică ceilalți frați ai lui în valoare de 1,6 lei au plecat și ei… tot la STAT. Cei 8,40 lei pe care firma cu alimentara i-a încasat sunt impozitați cu 16% impozit pe venit și mai rămân 7,06 lei. Frații lui, în valoare de 1,34 lei unde credeți că s-au dus?? Ați ghicit! Tot la STAT. Cei 7, 06 lei ajung profit la sfârșitul anului (deși nu este chiar așa, căci o parte din ei merge la furnizori, dar și ei vor plăti aceleași taxe așa că rămânem în logica poveștii). Ajungând profit la sfârșitul anului ce credeți că se întâmplă? Ajung dividende. Dar nu oricum! 16% ca impozit pe dividende se vor duce la… STAT. Și mai rămân 5,93. Acționarul căruia îi revin banii se hotărăște să-și cumpere un bun care… surpriză! Conține TVA. Adică 19% merg tot la STAT. Și cei 5,93 lei se transformă în 4,98. Ajunși la furnizorul bunului, aceștia sunt impozitați pe profit (sau venit, după caz) cu 16% și mai rămân 4,29 care întotdeauna, într-un final, vor cumpăra un bun purtător de TVA și vor ajunge profit sau venit și vor fi impozitați cu 16% și tot așa… Excepție făcând cazul în care ei vor ajunge salariu, căci atunci vor fi decimați cu cei 88 de procente.

Care este toată ideea acestei odisee pe care o am în cap de foarte mult timp (mai exact de 3 ani de când mi-am făcut firmă…)? Indiferent de conjunctură, până la urmă TOȚI banii ajung ai STATULUI prin taxele repetate la care sunt supuși incontrolabil. Nu în același timp (căci altfel s-ar bloca “mustăria”) dar cu siguranță, până la urmă. Mai simplu spus, atât timp cât banii circulă (adică în permanență) ei vor fi mereu comisionați de STAT (tranzacții financiare între persoane fizice și (sau) juridice). Având în vedere că, în mod firesc, banii survin în urma vânzărilor de bunuri sau al prestărilor de servicii rezultă un alt lucru foarte interesant: din moment ce TOȚI BANII ajung la STAT, DECI PRACTIC STATUL este cel care produce și vinde bunurile și prestează serviciile! Ceea ce este TOTAL FALS. Din păcate ne dăm seama că trăim într-un sofism financiar dar cea mai interesantă parte este alta: cine nu are niciodată bani? Ați ghicit din nou, pezevenghilor: STATUL, LOGIC!

Moș Nimeni

Simțea deformarea plastică a totului. În refugiul din Sine, speranța încearca cu disperare să găsească soluția chimică prin care procesul putea deveni reversibil, însă palpabilul se opuse frustrant de prezent. Copilul închide ochii încercând să se mintă pe sine. “E doar o iluzie!” își spuse. “E doar o iluzie!…” Deschise ochii brusc. O frică ciudată începu să-și facă loc în inima lui remarcând prezentul pe care încerca să-l refuze din răsputeri. Era bătrân. Atât de bătrân încât gândurile ce făceau referire la sieși, începeau cu “Moș”. “Moș Nimeni”. Era clar: oglinda mințea! Nerușinat, nedrept și meschin.

În Sine, imaginea unei stânci abrupte prindea contur. La poalele ei, un teren arid, cu ciulini ici-colo aștepta bolovanul ce tocmai părăsea vârful stâncii. O clipă de liniște învălui tot peisajul ce înscria căderea masivei roci. Se auzi o bufnitură grandioasă iar un nor de praf încerca din răsputeri să simuleze o dispersată ciupercă nucleară. Resimțea căzătura în stomac ce precedea liniștea tămăduitoare.

Se lumină la față. În fapt, contradicția pe care o simțea, putea fi un lucru bun. Poate că tocmai asta îl făcea să fie atât de viu. Hotărât în cele din urmă să accepte realitatea, bătrânul începu să-și miște căruciorul pe holul aziulului în care ultima sa rudă îl abandonase cu ani în urmă. “Sunt doar un copil”, își spuse, “sunt doar un copil…”.

Vacanță… by sea.

AMR 7 zile până o-ntind pe mare. Abia aștept! 8 zile pe Mediterană ce includ Spania, Franța, Italia, Malta și Tunisia. MSC Splendida, un vas superb, după cum spune și numele, sper că ne va purta pe o mare lină, în aventura pe care i-am promis-o fiicei mele încă de anul trecut. Mi-e groază că trebuie să merg cu avionul până la Barcelona, dar altă variantă nu avem. Încă nu s-a inventat teleportarea! :) Vă țin la curent!

P.S. Pentru detalii despre navă, click pe poză.

Ce s-a mai întâmplat pe 1 aprilie

exceptând nașterea mea!… :) )

  • 1578
  • - S-a născut medicul britanic William Harvey, descoperitorul circulaţiei sanguine (m.03.06.1657).

  • 1697
  • - S-a născut scriitorul francez Antoine François Prevost d’Exile(romanul “Manon Lescaut”) (m.25.11.1763).

  • 1753
  • - S-a născut Joseph de Maistre, scriitor şi filosof francez (m.26.02.1821).

  • 1784
  • - Audienţa lui Horea la împăratul Iosif al II-lea, în cadrul căreia îi prezintă situaţia ţărănimii din Transilvania.

  • 1815
  • - S-a născut Otto von Bismarck, cancelar al Reichului german, în timpul împăratului Wilhelm I (m.30.07.1898).

  • 1819
  • - S-a născut Theodor Codrescu, traducător şi prozator. El a înfiinţat tipografia “Buciumul român”, prin intermediul căreia a sprijinit Unirea. A fost redactor la multe ziare, tipărind, în ziarul “Buciumul român”, pentru prima oară, epopeea “Ţiganiada” de Ion Budai-Deleanu (m.23.03.1894).

  • 1854
  • - S-a născut poetul Ioan S. Neniţescu, membru corespondent al Academiei Române (m.23.02.1901).

  • 1859
  • - Franţa, Marea Britanie, Rusia, Prusia şi Regatul Sardiniei recunosc, în cadrul Conferinţei reprezentanţilor puterilor garante, dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Munteniei şi Moldovei.

  • 1866
  • - S-a înfiinţat “Societatea Literară Română”, organism care, din 1879, a devenit Academia Română, cel mai înalt for de cultură din România.

  • 1866
  • - S-a născut Ferruccio Benvenuto Busoni, compozitor, pianist, teoretician şi pedagog italian, stabilit în Germania (opera „Doktor Faustus”) (m.27.07.1924).

  • 1868
  • - S-a născut dramaturgul francez Edmond Rostand (“Romanţioşii”, “Prinţesa îndepărtată”, “Cyrano de Bergerac”) (m.02.12.1918).

  • 1873
  • - S-a născut Serghei Rahmaninov, compozitor, pianist şi dirijor rus (m.28.03.1943).

  • 1875
  • - S-a născut scriitorul american Edgar Wallace (m.10.02.1932).

  • 1877
  • - S-a născut Radu R. Rosetti, general şi istoric militar, membru al Academiei Române (m.02.06.1949).

  • 1878
  • - Mihail Kogălniceanu înaintează consulului general al Rusiei la Bucureşti, D.F. Stuart, o notă de protest în legătură cu ocuparea de către trupele ţariste care participaseră la războiul ruso-româno-turc a unor localităţi din România.

  • 1881
  • - S-a născut Octavian Goga, poet, dramaturg, ministru în repetate rînduri, prim-ministru (1937-1938), unul dintre conducătorii Partidului Naţional Creştin (înfiinţat în 1935), membru al Academiei Române (m.06.05.1938).
    (more…)

    Ia țâțe neamule! …și nu numai…

    Exact acum 10 minute am venit de la spălătoria auto și iată că mi-a venit de scris…

    Ajuns acolo, îmi predau mașina cu mecanica replică “interior-exterior, te rog!”, băiatul o preia șugubăț cu deja celebrul “sssigur, boss!” iar eu merg în “cașcaraveta” de termopan destinată “boșșilor”. Mă așez inconfortabil pe unul dintre scaunele de plastic de acolo și cum la televizorul deschis pe Antena 1 erau numai știri și reportaje cu proteste și lozinci, dau să caut ceva de citit, în așteptarea la fel de celebrului “e gata, boss!”. Masa era plină de ziare și reviste. Cadrul de mai jos fiind exact de la locul faptei.

    Vin eu și mă gândesc acum: oare redactorii șefi sau mai știu eu cine are rol de decizie în gazetele respective, au vreun dram de decență în căpușorul ăla al lor? Au vreo altă preocupare în afară de sexul oral cu secretara și de “datul” cu BMW-urile seria 5? Au minimul de moralitate cât să le explice copiilor de acasă că în viață nu contează cu cine ți-o tragi ci cu cine faci echipă? Au bunul simț de a merge în coloana prin trafic fără să blocheze intersecțiile și fără să fluiere după adolescente aȚÂȚĂtoare? Au cât de cât gândul că avem nevoie mai mult decât oricând de un dram de curățenie interioară și că mărimile erecției, a țâțelor sau a portofelului nu sunt niciodată direct proporționale cu dezvoltarea personală sau caracterul? HĂ???

    Bucătărie… orală.

    Încă de pe vremea copilăriei mele (care văd că se tot îndepărtează, fir-ar ea să fie!) am fost oarecum frapat și pe alocuri fascinat de pleiada de “vorbe de duh” pe care nația noastră le-a conceput în de-a cursul istoriei. Proverbe, zicători, anecdote, bancuri și înjurături… Multe dintre cele din urmă (nu-i așa?), fiind demne de adevărate Oscaruri lingvistice. Lăsând la o parte vorbele din popor bazate pe “mamă”, care sunt cele mai vaste, și trecând fugitiv prin familie, morți, răniți, veri primari și alte rude îndepărtate, găsim unele foarte interesante, cred eu, și anume cele CULINARE. Am observat un adevărat cult, vis-a-vis de analogiile și temele “alimentare”.

    “A freca menta”, spre exempu este una dintre multele sintagme cărora, sincer, nu le înțeleg geneza. Așadar, cel care a inventat vorba asta atât de cunoscută, ce “declick” o fi avut? Și mai ales, de ce menta? Ba, mai mult de atât, de ce SĂ O FRECI? Oare, plictisindu-se atât de tare, nu a găsit altă activitate mai “dezplictisantă”? Iei niscai frunze de mentă și le freci între degete sau, mă rog, între ele să… ce? E clar, omul era dus! La fel ca și cel care a inventat “a freca ridichea” sau cel cu “frecatul icrelor”. “Mă freci la icre”, a.k.a “mă enervezi” mă face să mă uit ca “vițelul la poarta nouă” (o altă vorbă la fel de… interesantă) sau, mai nou, “mă uit ca râma la sudură”.

    ” ‘tu-ți ceapa ta!”. De unde vine ” ‘tu-ți” știm cu toții, însă de ce ceapa? De ce cineva ar vrea să ia ceapa omului și să-și bage… ADN-ul în ea, oare? Adică te iei la harță, se încing spiritele și la final, “dai cu mucii în fasole (!)” și închizi discuția: ” ‘tu-ți ceapa ta, dară…”. De remarcat și acest “dară” pe care îl înțeleg la fel de puțin.

    Rămânând la înjurături, care nu conțin explicit organe de reproducere sau defecare, ajungem la o adevărată “capodoperă”, și anume “du-te-n moaș’ta pe gheață”. Măi neică, aici e de lucru! Ca să se ducă în cea care l-a moșit, îi găsim noi un intrând ceva, dar de ce pe gheață? Care o fi logica și mai ales de ce e considerată asta o înjurătură, nu? Poate fi o acțiune interesantă, care să mai spargă monotonia zilnică, zic…

    “Ești tufă de Veneția!” a.k.a “ești prost!”. Oare cine a făcut testul I.Q. al tufei de Veneția ca să facă o așa analogie spectaculoasă? Pe același calapod pun și vorbele “ești pilaf”, “ești varză” sau chiar “varză cu carne” (adică să fii varză înseamnă că ești prost, dar CU CARNE ești prost rău, rău…), “ești în plop!” și “ești în pom!”. What the fuck? – ca să mă exprim literar…

    “Beat muci” cred că nu mai are nevoie de prezentări. Sincer să fiu, mie “mucii” nu mi-au dat niciodată senzația de alcoolemie ridicată, dar știi cum e, ține de gusturi!

    După cum observăm, cel puțin la nivel culinar, avem nevoie de înjurături și vorbe de duh noi. Dacă la nivel de rudenie sau de organe, lucrurile nu s-au schimbat cu trecerea vremii, ele rămânând tot acolo, ei bine, la nivel de mâncăruri ar putea să apară noi “revelații”. Acum avem pizza, paste bologneze, somon fumé, Créme Brúlée, pui Gong Bao, shaorma de la Dristor… Cine știe ce “tăvăli-mi-aș pachețelul de primăvară prin sosul dulce-acrișor al shaormei maică-tii” o să auzim în scurt timp?!

    “Foaie verde cucuruz, zî-i mă bade-un rythm and blues!”

    dscn8800

    Kamikaze

    Promo… inteligent. By me.

    Deci sâmbătă suntem iar în Jukebox Club deci. Deci vă așteptăm să fiți cu noi deci pentru că ne-am simți deci penibil ca să ne cântăm nouă deci așadar chiar dacă sâmbăta trecută a fost clubul ful deci vă așteptăm și sâmbătă acum deci. Vă mulțumim anticipat cum ar veni deci dacă vă face plăcere și aveți plăcerea ca să veniți. Sper să nu fiți proști crescuți și să mă refuzați că nu e frumos să refuzi pe cineva.

    Semnat – Gile din pârnaie, un fan Popas Band