Terra Scaniae

– en sajt om Skånes historia!
Terra Scaniae får du Skånes historia berättad för dig ur verkliga människors perspektiv. Den lite annorlunda vinkeln på historieämnet har tagits väl emot av historieintresserade i alla åldrar, men det är främst skolorna i Skåne som hittar dit. Terra Scaniae invigdes 2002 och 2007 kom en förbättrad version!
 
Bättre navigation, mer flexibel sökfunktion och starkare geografisk lokalanknytning är exempel på förbättringar utöver ny form och design. Både djupet och bredden i sajten är tydligare och mer lättåtkomligt genom att det finns flera ingångar till texterna samt klarare kopplingar dem emellan.
 

Faktagranskat innehåll

Terra Scaniae innehåller omkring 80 berättelser om personer som levt i Skåne, 23 av dessa kan du lyssna på. Dessutom finns det över 175 faktatexter samt fotoserier, filmer, historiska kartor och interaktiva kartor. Avdelningen Pedagogiska resurser rymmer förutom artiklar spelet Historiedetektiven där spelaren på ett lättsamt sätt får inblick i hur man söker information om människor som levt förr.
 
Sajtens innehåll är framtaget och granskat av experter. Personberättelserna är skrivna av barn- och ungdomsförfattare utifrån underlag av samma experter. Kombinationen av noggrant framtaget bakgrundsmaterial, källförteckningar, hänvisningar och direktlänkar gör att Terra Scaniae har hög trovärdighet.


Mer information
Kontakta Terra Scaniaes redaktion om du har frågor eller vill ha mer information.

Bilder

Klicka på bilderna för att ladda ner dem högupplösta. Bilderna får endast användas i samband med information om Terra Scaniae.
Ange alltid copyright "Bild: Typoform"! 
 
Ignaz Bujak som år 1912 kom till Skåne för att arbeta på Iföverken i Bromölla. Bild: Typoform
Ignaz Bujak, som år 1912 kom till Skåne för att arbeta på Iföverken i Bromölla.
 
 Charlotte Berlin i 1800-talets Ystad. Bild: Typoform
Charlotte Berlin i 1800-talets Ystad.
 
Karna, från Lilla Harrie norr om Lund, på flykt undan kriget 1676. Bild: Typoform
 Karna, från Lilla Harrie norr om Lund, på flykt undan kriget 1676.
 
Atar, jägare vid Västersjön i nordvästra Skåne. Bild: Typoform
Atar, jägare vid Västersjön i nordvästra Skåne.
 
  • Sidan uppdaterad

  • Kontakta Region Skåne

    • Postadress: Kultur Skåne, 205 25 Malmö Besöksadress: Dockplatsen 26, Malmö
    • Telefon: 040-675 37 50