Stadion Den Dreef
Voorbeschouwing Wedstrijdverslag
Efficiënt Roeselare trekt aan langste eind
01-04-2016 om 21:54 (1838x gelezen)
KSV Roeselare won met 0-2 aan Den Dreef tegen een zo goed als voltallig OHL. Na iets meer dan vijftien minuten voetballen, zette Martin Suarez de bezoekers op voorsprong. In het openingskwartier van de tweede periode kwam de ingevallen Sula tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker. De deklat en doelman Malherbe lagen echter dwars. Net voorbij het uur verdubbelde Impens de voorsprong van Roeselare.

Ferrera liet zowel Bostock als Kostovski rusten na hun interlandverplichtingen. Cerigioni moest afhaken door een blessure aan de adductoren. Trossard en Remacle tekenden wel present, net als Croizet die op de bank begon.

De bezoekers zorgden in de zevende minuut voor het eerste gevaar van de wedstrijd: Gillekens diende een schot van Brouwers in hoekschop te keren. Meteen daarop mikte Brouwers een halve meter te hoog. Net voor het kwartier dreigde OHL een eerste keer: Trossard bediende Azevedo en Thomas trapte niet ver over doel. Een minuutje later mocht Azevedo aanleggen randje zestien, na een gemeten voorzet van Remacle, doelman Malherbe pakte klemvast. Net voorbij het kwartier dook Martin Suarez alleen voor Gillekens op en hij legde via de binnenkant van de verste paal binnen. Halfweg de eerste periode stak Impens perfect binnendoor voor Owusu. De spits van Roeselare besloot onbegrijpelijk naast. Aan de overkant probeerde Remacle het van op afstand, Malherbe pakte zonder moeite. Dik vijf minuten voor de rust stak OHL een knappe aanval in elkaar: Monteyne stuurde Trossard diep, de Limburger zette voor naar de middenstip, waar Ragolle de bal in extremis in hoekschop kon verwerken.

In de openingsminuut van de tweede helft zette de net ingevallen Ekangamene voor op links voor de ook al pas ingevallen Sula, Din besloot keihard tegen de onderkant van de deklat. Kort daarop trachtte een bedrijvige Trossard de uitgekomen Malherbe te lobben, de doelman toonde zich echter heel attent. Na tien minuten voetballen in de tweede periode zette Croizet zich goed door, waarna de Fransman voorlangs mikte. Op het uur zetten Sula en Croizet een heel erg knappe dubbelpas op, Din vond vervolgens de vingertoppen van Malherbe op zijn weg. Het doelpunt viel echter aan de overkant, waar Impens doelman Gillekens van dichtbij het nakijken gaf. Meteen daarop verhinderde een erg sterk keepende Malherbe met een voetreflex dat Azevedo de aansluitingstreffer kon aantekenen. De doelman van Roeselare ranselde wat later een vrijschop van Azevedo uit de winkelhaak. Tien minuten voor affluiten toverde Croizet nog eens iets moois uit zijn voeten in de zestien, maar besloot dan wat onbesuisd voorlangs. Wat later diende Gillekens een poging van de ingevallen Gavazaj in hoekschop te werken.

Stef Peuskens

OHL: Gillekens, Ngawa (46' Croizet), Rougkalas (46' Volovyk), Urosevic (46 'Reynaud), Monteyne (46' Ekangamene), Houdret (76' Lokando), Asamoah, Azevedo, Remacle, Trossard, Regales (46' Din Sula).