Uutiset

Etusivu / Uutiset

SJK osui kahdesti, mutta tippui jatkosta
19.07.2016

SJK onnistui iskemään historiansa ensimmäiset euromaalit, kun se pelasi loppuunmyydyllä OmaSp Stadionilla 2-2 tasapelin BATE Borisovin kanssa. BATE meni ottelussa ensin jo kahden maalin johtoon, mutta SJK nousi peliin mukaan ja onnistui tasoittamaan ottelun. Maalinteossa SJK:lta onnistui ensin Tuco ja sitten Roope Riski. Tasapeli ei SJK:lle kuitenkaan riittänyt ja siten BATE Borisov eteni 4-2 yhteistuloksella UEFA Champions Leaguen kolmannelle kierrokselle. Tasapeli ja varsinkin hieno nousi tappioasemasta, oli kuitenkin hyvä suoritus todella vahvaa vastustajaa vastaan. Tästä taistelusta SJK voi ottaa oppia ja viedä se oppi mukanaan Veikkausliigaan. Lauantaina pelataan OmaSp Stadionilla jälleen, kun SJK isännöi FC Lahtea klo 16.00 alkavassa ottelussa.

Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty.

SJK - BATE Borisov 2-2 (1-2)
0-1 15 min Aleksandr Karnitski
0-2 29 min Aleksei Rios
1-2 44 min Ariel Tuco Ngueukam
2-2 61 min Roope Riski

BATE Borisov sai neljännellä minuutilla vapaapotkun aivan boksin rajalta, kun Abdoulaye Meite joutui rikkomaan Aleksei Riosia. Igor Stasevichin vapari leijaili kuitenkin yli maalin.

Ensimmäinen maali nähtiin vartin pelin jälkeen. SJK pääsi väliin BATE:n keskityksiin, mutta kunnollista purkupalloa ei tullut. Lopulta Aleksei Riosin keskitys tavoitti Aleksandr Karnitskin, joka puski pallon maaliin.

20. minuutilla Tuco rynnisti väkisin kolmen vastustajan keskeltä boksiin ja pääsi laukomaankin, mutta Sergei Veremko torjui. Pari minuuttia myöhemmin Mehmet Hetemaj pääsi puskemaan Roope Riskin keskityksestä, mutta ”Mehu” ei saanut riittävästi voimaa puskuunsa.

BATE onnistui toistamiseen 29. minuutilla. Tällä kerralla syöttäjänä oli ensimmäisen maali tehnyt Aleksandr Karnitski ja maalintekijänä ensimmäisen maalin syöttänyt Aleksei Rios, joka pääsi laukomaan vastapalloon ja pallo löysi tiensä takakulmaan.

SJK ei kuitenkaan luovuttanut, vaikka BATE johtikin yhteismaalein 4-0. SJK sai ensimmäisen puoliajan lopulla hyvän paineen vierasjoukkueen maalille. Ensin Roope Riski ja Tuco pääsivät laukomaan, mutta BATE:n puolustus pystyi blokkaamaan yritykset. Tucolta pallo tuli Jarkko Hurmeelle, joka keskitti takatolpalle Matej Hradeckylle. Hradecky jatkoi päällään maalin eteen Tucolle, joka viimeisteli SJK:n ensimmäisen maalin eurokentillä.

Toisella puoliajalla SJK sai luotua BATE:n maalille paljon enemmän painetta kuin ensimmäisellä puoliajalla. SJK sai kuitenkin olla tarkkana BATE:n erinomaisten vastaiskujen kanssa. 56. minuutilla Aleksandr Karnitskilla oli erinomainen vetopaikka boksissa, mutta Mehmet Hetemaj’n ehti kuin ehtikin blokkaamaan. Pallo kuitenkin pysyi Karnitskilla ja hän keskitti Igor Stasevichille, jonka puskun Mihkel Aksalu torjui.

Youness Rahimi tuli tunnin pelin jälkeen kentälle Jussi Vasaran tilalle. BATE:n puolustus ja maalivahti Veremko olivatkin muutaman kerran helisemässä Riskin ja Rahimin nopeiden jalkojen kanssa.

61. minuutilla Mehmet Hetemaj avasi Tucolle, joka jatkoi oikeaan laitaan Jarkko Hurmeelle. Hurme syötti Roope Riskille, joka laukoi pallon maaliin suoraan syötöstä.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Riski pääsi jälleen laukomaan, mutta kulma oli niin pieni, ettei Veremko ollut yllätettävissä.

SJK suoritti kolmannen pelaajavaihtonsa 75. minuutilla, kun Matej Hradecky jätti kentän ja tilalle tuli debyyttinsä SJK:n edustusjoukkueessa tehnyt 20-vuotias Elias Ahde. Ahde oli viime kauden ja tämän kauden alun lainalla Ykkösessä FC Jazzissa.

- Oltiin 2-0-häviöllä, mutta tultiin hyvin takaa. Haettiin vielä voittoa, mutta tällä kerralla ei onnistunut. Todella hyvä fiilis oli tulla kentälle, viime otteluni oli Porissa Ykköstä. Siitä on nyt pari viikkoa ja nyt pelattiin ”chämppäriä”. Oli hieno päästä mukaan, on hieno edustaa tätä seuraa, sanoi Elias Ahde.

- Eka puoli tuntia ei ollut hyvä. 2-0-maalin jälkeen ottelupari oli oikeastaan taputeltu. Siinä oli niin iso vuori kiivettävänä. Se piti hyväksyä ja sitten vain nautittiin tästä tilaisuudesta ja yritettiin ottaa kaikki irti, haettiin voittoa edes tästä pelistä, mutta sitä ei saatu. Loppuun asti oli kiva pelata ja yleisö oli hyvin mukana, vaikka ei ollutkaan mahdollisuutta jatkoon. Nyt vaan painetaan hommia, että päästään pelaamaan tällaisia pelejä jatkossakin, sanoi Roope Riski.

- Katson tätä otteluparina. Nähtiin, kuinka paljon vierasmaali merkitsee. Sitä lähdimme hakemaan ensimmäisestä ottelusta, mutta ei pystytty tekemään. Tänään vastustaja teki ensimmäisen maalin ja tuli aikamoinen vuori kiivettäväksi. Päästettiin vielä toinenkin maali, mutta olen ylpeä meidän pelaajista. Pelin aikana tapahtui kasvuprosessi ja ruvettiin pelaamaan. Kun teemme oikeita asioita, olemme hyvä joukkue. Tiesin, että BATE on laadukas joukkue, mutta uskoin, että pääsemme jatkoon. Päällimmäisenä tunteena on iso pettymys. Tämä oli seikkailu, joka päättyi liian lyhyeen. Isoin asia, mikä tästä täytyy ottaa, on se, että jokainen peli ja jokainen harjoitus merkitsee. Haluamme pelata näitä pelejä joka vuosi. Olimme parempia kuin viime vuonna ja haluamme olla taas ensi vuonna parempia, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Ei voida olla täysin tyytyväisiä tulokseen. Vaikka tekonurmi onkin tuttu, se yllätti silti vähän. Toki aloitukseen olen tyytyväinen, teimme kaksi nopeaa maalia. Kovasti haimme voittoa tässäkin ottelussa. Vastustajalle täytyy nostaa hattua. 0-2-tuloksesta 2-2-tulokseen, he pelasivat hyvin. Kun pelataan Mestareiden liigaa, ei voi tuudittautua johtoasemaan, täytyy pelata loppuun asti. Jäi vähän hampaankoloon, että emme hyödyntäneet paikkojamme, sanoi BATE Borisovin päävalmentaja Alyaksandr Yermakovich.

SJK:Mihkel Aksalu MV, Henri Aalto, Matej Hradecky (75’ Elias Ahde), Timo Tahvanainen (46’ El-Hadji Kane), Johannes Laaksonen, Jussi Vasara (59’ Youness Rahimi), Ariel Tuco Ngueukam, Roope Riski, Jarkko Hurme, Abdoulaye Meite ja Mehmet Hetemaj.

Kuvat Marko Tuominiemi, luvaton käyttö kielletty.