קוקאין בשירותים, 30 אלף יורו בכספת: תמלילי החקירה של סטס מיסז'ניקוב - TheMarker
תיק מניות

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לרשימת הקריאה המלאה לחצו כאן

קוקאין בשירותים, 30 אלף יורו בכספת: תמלילי החקירה של שר התיירות לשעבר

בית המשפט ידון הבוקר בטיעונים לעונש בעניינו של סטס מיסז'ניקוב, לאחר שהודה בביצוע עבירה של הפרת אמונים ■ תמלילי החקירות בפרשה כוללים בין היתר עבירות שוחד ורכישת סמים - אך אלה נותרו מחוץ לכתב האישום ■ מיסז'ניקוב: "טענות מופרכות"

77תגובות
השר לשעבר סטס מיסז'ניקוב בבית המשפט, הבוקר
עופר וקנין

לאחר שהודה בביצוע עבירה של הפרת אמונים, יתייצב הבוקר שר התיירות לשעבר, סטס מיסז'ניקוב, בבית משפט השלום בתל אביב לדיון בטיעונים לעונש בעניינו. מיסז'ניקוב הודה במסגרת הסדר טיעון שערך עם הפרקליטות כי פעל בניגוד עניינים חמור בעת שהוביל את תמיכת משרד התיירות בפסטיבל הסטודנטים באילת בתקציב של מיליון שקל. ניגוד העניינים נגע להעסקתה של יוליה רוט, שעמה ניהל מערכת יחסים שהוגדרה על ידי הפרקליטות כקרובה ומוצנעת.

בהסדר הטיעון, שכפוף לאישורו של בית המשפט, נקבע כי מיסז'ניקוב ירצה עונש של 15 חודשי מאסר בפועל, בגין אישום בעבירה אחת בלבד של הפרת אמונים. ואולם תמלילי החקירה של מיסז'ניקוב ביחידת להב 433 של המשטרה מגלים חשדות כבדים לביצוע עבירות שוחד, הטיית מכרזים, שיבוש הליכי חקירה ואפילו שימוש בסמים. מיסז'ניקוב נחקר ארוכות בעניין החשדות האלה, אך בסופו של דבר הם נעדרו מכתב האישום.

את חדרי החקירה של יחידת להב 433 של המשטרה הכיר מיסז'ניקוב מקרוב כבר בספטמבר 2014. חוקרי המשטרה עיכבו אותו לחקירה וגם ערכו חיפושים בזירות שונות בחשד לביצוע עבירות שוחד והטיית מכרזים. ב–16 בספטמבר ב–7:30 בבוקר התיישב מיסז'ניקוב מול החוקרים — רפ"ק אסף ולפיש והצוערת חגית שמר. מיסז'ניקוב, שבאותם ימים כבר היה מחוץ לחיים הפוליטיים, סיפר לחוקרים על עיסוקיו מאז פרישתו.

"פתחתי חברה ואני עושה כמה ייעוצים, ומזה מתפרנס. במקביל, אני מנסה לפתח כמה סטארט־אפים. כרגע זה בגדר מחשבה ולא משהו מוחשי", אמר. "כרגע יש לי רק לקוח אחד שהוא JNF Britania (קק"ל בריטניה, י"ג ור"ש) שעוסק בקידום פרויקטים התיישבותיים פילנטרופיים בנגב. הגוף הזה ביקש ממני לייעץ בנושאים של פרויקטים חינוכיים. לשאלתכם כמה אני מרוויח, אני מקבל 40 אלף שקל כולל מע"מ כנגד חשבונית".

החוקרים הפנו למיסז'ניקוב שאלות שנוגעות לפרויקטים שונים שקידם משרד התיירות בעת שכיהן כשר, והתמקדו גם במכרזים שקידם ב–2010. אחד מהפרויקטים האלה היה קמפיין משותף עם ערוץ האופנה. החוקרים שאלו אותו אם הוא היה זה שיזם את ההתקשרות עם ערוץ האופנה, והוא השיב בשלילה.

חוקר: "לפי מה שאתה מספר, תפקידך כשר בפרויקט הזה היה להתוות את הדרך. אנשי משרדך לשעבר מספרים על מעורבות גדולה שלך בעניין ולחצים גדולים מאוד שהופעלו עליהם בדרך להפקת הפרויקט".

מיסז'ניקוב: "אני לא יכול להיות אחראי על מה שאומרים עלי ובכלל. אני לא זוכר שהפעלתי שום לחצים. כדאי שתבינו את הסביבה הארגונית של משרד ממשלתי. השר מתווה מדיניות, יש לו חובה, וגם זכות והפוך, להביע עמדה לגבי פרויקטים כאלה ואחרים — אבל הדרג המקצועי הוא זה שמבצע אותם, מחליט איך ואם לבצע אותם. אם הדרג המקצועי אינו מסכים עם ביצוע פרויקט כזה או אחר — הפרויקט לא יקרה".

חוקר: "אתה זוכר מה היתה עמדתו של הדרג המקצועי בעניין הפרויקט עם ערוץ האופנה?"

מיסז'ניקוב: "אם הפרויקט יצא לפועל, זה אומר חד וחלק שהדרג המקצועי תמך בפרויקט. לשאלתך אם הדרג המקצועי תמך לאורך כל הדרך, אני עונה שזה לא פסול להתלבט. להפך, זאת חובה".

שלושה חודשים מאוחר יותר התפוצצה פרשת ישראל ביתנו, עשרות חשודים נעצרו על ידי המשטרה והובאו לחדרי החקירות — חלקם מקורביו של מיסז'ניקוב, שנעצר גם הוא על ידי החוקרים. מיסז'ניקוב שהה שמונה ימים במעצר, ובמהלכם נחקר כמה פעמים. באחת החקירות התמקדו החוקרים בשימוש שלו בסמים.

חוקר: "האם השתמשת אי פעם בסמים או עישנת בסמים?"

מיסז'ניקוב: "על השאלות הקנטרניות האלה אני לא רוצה לענות. אני לא רוצה לענות על השאלה הזאת".

חוקר: "למה אתה לא רוצה לענות?"

מיסז'ניקוב: "כי היא מעליבה".

החוקרים לא המשיכו לחקור את מיסז'ניקוב בעניין הסמים, וסיימו את החקירה. מיסז'ניקוב אמנם נטע בקרב החוקרים את הרושם שנושא הסמים רחוק ממנו כרחוק מדריד מתל אביב, אלא שעדותו של אמנון ליברמן, שהיה הדובר שלו במשרד התיירות, גילתה שזה לא מדויק.

ליברמן סיפר שטס לברזיל עם מיסז'ניקוב, בת זוגו דאז קרן כהן, והנשיא דאז, שמעון פרס, והם דיברו על להשיג קוקאין. "סטס אמר לי לא לערב את קרן בנושאים האלה, אבל ידעתי משמועות ומהברנז'ה הפוליטית שסטס וקרן מסניפים קוקאין. למרות זאת, קרן ביקשה ממנו לקנות קוקאין בכמות שתספיק גם לו (לליברמן) וגם לנו — כלומר לה ולסטס", הודה בפני החוקרים.

אמנון ליברמן
טלי שני

ליברמן סיפר גם על נסיעה משותפת לכנס התיירות היהודי במדריד, כמה חודשים אחרי הנסיעה לברזיל, שבו שאל אותו השר: "מה נעשה בערבים בתום הלו"ז הרשמי?" הוא תיאר את מסעות הבילויים של מיסז'ניקוב וכמה ממקורביו במסעדות, בברים ובמועדונים במדריד, ובין היתר סיפר שאחרי הערב הראשון שבו היתה "רק" ארוחה ויציאה לבר סמוך, אמר לו מיסז'ניקוב שיוודא שבערב השני תהיה "יציאה ארוכה ושתכלול ביקור במועדוני לילה".

לדברי ליברמן, לצורך זה ביקשה ממנו כהן להביא לאותו ערב קוקאין. ליברמן, שהיו לו כמה חברים במדריד, קנה דרכם כ–1–2 גרם קוקאין ונתן לכהן. אחרי ארוחת הערב במסעדה, הם נסעו למועדון לילה שבבעלות חבר של ליברמן, ובשלב מסוים כהן הזמינה אותו להצטרף לתא שירותים יחד אתה ועם מיסז'ניקוב. "זו היתה הפעם הראשונה שראיתי את סטס מסניף בשרותים", סיפר לחוקרים.

בהמשך סיפר ליברמן: "היינו שתויים. סטס אמר לי שאני מבין שעל הסיטואציה הזאת אני לא יכול לספר לאיש". החוקר תהה אם דיבר על האירוע בהמשך הביקור וליברמן השיב: "החלפנו חוויות, כמה היה משעשע, אבל לא הזכרנו את המלים המפורשות", הוא עונה. ליברמן נשאל גם איך היה בטוח שזה קוקאין והשיב: "זה בטוח קוקאין, כי גם אני השתמשתי, וגם יותר מאוחר ראיתי את קרן וסטס נכנסים לחדר של הבגדים במועדון, וכשהם יצאו הם משכו באף — שזו תגובה טיפוסית של צרכני קוקאין".

ליברמן סיפר לחוקרים גם על נסיעה נוספת של סטס עם יולי רוט, שעומדת במרכז כתב האישום, לארה"ב, "שנה או שנתיים אחרי זה". לדבריו, באותה נסיעה מיסז'ניקוב ביקש מליברמן לארגן קוקאין לסוף השבוע שבו הוא נשאר בניו יורק. הוא סיפר לחוקרים גם כי באותו ביקור נפגש מיסז'ניקוב עם דונלד טראמפ, מי שנבחר שנים אחר כך לנשיא ארה"ב. "הבאתי לו 3 גרם לחדר במלון בניו יורק, יצאנו לדרינק ומשם למסעדה, ואז למועדון רוסי". ליברמן אמר שהוא לא נהנה במועדון ועזב, ולכן לא ראה את מיסז'ניקוב מסניף, אבל בהמשך רוט אמרה לו: "זה היה חומר מאיכות טובה".

"סטס תמיד שילם על יולי: שתייה, בילויים"

האירוע הרביעי בהקשר הקוקאין היה בפסטיבל הסטודנטים באילת — פסטיבל שעומד בבסיס כתב האישום. ליברמן סיפר שזה היה בסוויטה של מיסז'ניקוב במלון דן: "יולי אמרה שיש לה 5 גרם שהם רכשו, ושם אני, סטס ויולי עשינו שורות, כלומר פיזרנו את הגוש שהיה לנו ובאמצעות כרטיס, וסידרנו את האבקה בשורות". גם כאן, לדברי ליברמן, סטס הקפיד להגיד: "שזה יישאר בינינו ושאני לא אעז לספר על כך".

לשאלה מי שילם על הקוקאין, השיב ליברמן: "במקרה זה סטס שילם על יולי. הוא תמיד היה משלם עליה — אוכל, שתייה, בילויים".

ליברמן לא סיפר רק על הסמים, הוא גם שיתף את החוקרים: "לסטס תמיד היו דולרים, ושאלנו את עצמנו איך תמיד יש לו דולרים, וגם איך הוא חי ברמת חיים גבוהה — אישה, שלושה ילדים, מאהבת — אורח חייו לא תאם משכורת של שר או עובד מדינה".

ישראל יהושע
ניר קידר

גם אביו של מיסז'ניקוב, מיכאל, זומן לחקירה, ונשאל על כספת שהוא מחזיק בסניף בנק לאומי בראשון לציון. החוקרים אמרו לו כי הם מצאו יותר מ–30 אלף יורו. החוקרים הציגו לו גם צילום של המעטפה שבה היה הכסף, ועליה מוטבע לוגו של הכנסת.

חוקר: "למה יש מעטפה של כנסת ישראל אצלך בכספת?"

מיכאל מיסז'ניקוב: "לקחתי את המעטפה ושמתי בתוך המעטפה, מה שכתוב פה. כפי שידוע לכם, סטס עבד כעוזר פרלמנטרי לפני שהוא נכנס כחבר כנסת, וזה היה מזמן מזמן מזמן. יכול להיות שמאז יש מעטפות עם לוגו, ואני חושב שיש מעטפות כאלה להמון המון המון תושבי מדינת ישראל".

"אני גאה בחברותי עם חלק מהלוביסטים"

אחת הדמויות המרכזיות בפרשת ישראל ביתנו היא הלוביסט ישראל יהושע, שנחשב למקורב מאוד למיסז'ניקוב ונחשד בעבירות של שוחד, קבלת דבר במרמה, הלבנת הון והתחמקות במזיד מתשלום מס. החוקרים התמקדו במערכת היחסים בין השניים, ומיסז'ניקוב ניצל את ההזדמנות כדי לשטוח את משנתו בנוגע לקשרים בין לוביסטים לפוליטיקאים, והתגאה בקשרים החבריים שהוא מפתח עמם. "רבים מהלוביסטים שהכרתי היו אז ביום הולדת ה–40, כולל ישראל יהושע. אני גאה בכך שחלק מהלוביסטים נהפכו לחברים אישיים שלי, לא בגלל השירות המקצועי שהם עשו, אלא בגלל מה שהם — בני אדם".

חוקר: "אני רוצה לחזור לאדם בשם ישראל יהושע. מיהו? מתי הכרת אותו?".

מיסז'ניקוב: "אני לא זוכר את נסיבות ההיכרות שלי אתו. זה היה בקדנציה הראשונה שלי כחבר כנסת. מה שידעתי אז עליו זה שהוא פעיל מרכזי של הליכוד בירושלים, יכול להיות שהוא אז היה ראש סניף, אוהד של בית"ר ירושלים ואחד הלוביסטים בכנסת. אני הגדרתי לעצמי שאני נפגש עם כל לוביסט שמייצג גופים ציבוריים מסחריים וארגונים וולונטריים משתי סיבות עיקריות: אני מתייחס למינוח 'לוביסט' במובן החיובי של המלה, כמו שצריך להתייחס אליה, ולא במובן השלילי שלצערי הודבק לה אחרי פרשת דכנר. לוביסט מעניק לחבר כנסת פרספקטיבה רחבה יותר של לימוד הנושאים שנמצאים על סדר יומה של הכנסת. הלוביסטים מאפשרים לחברי כנסת להכיר את מובילי המשק, שנמצאים מאחורי אותם ארגונים, מוסדות, חברות, גופים ציבוריים — ולהכיר את הצד השני ואת הצרכים שלו".

חוקר: "מה הקשר בין יהושע לפרויקט הדגל שלך 'ים המלח'? לישראל יהושע יש הרבה מאוד מיליוני שקלים בבנק, הרבה כאלה נכנסו ויצאו מתוך הרבה מאוד חשבונות בנק שבבעלותו. יהושע שילם 'על הדרך' להרבה מאוד גורמים בקרב אנשים מאוד בכירים, וגם פחות בכירים, במפלגת ישראל ביתנו. יהושע מצדיק את הכספים שהוא מקבל בתואנה שבזכותו כל הפרויקטים שאתה טוען שקידמת. הוא בעצם 'טוען לכתר' — שהוא זה שקידם את כל הפרויקטים הקשורים לים המלח, החל בשנה בה אתה מתחיל להיות שר התיירות — 2009. תגובתך?"

מיסז'ניקוב: "לגבי חשבון הבנק של יהושע — לבריאות. לגבי עיקר השאלה, אתה מכיר את הפתגם או את המשל על הזבוב שרכב על הפיל ואמר 'כמה אבק עשינו'? לעולם משרד התיירות לא העביר כספים לפרויקטים כאלה ואחרים ברחבי הארץ לפי גחמות של לוביסט זה או אחר. הכל נעשה לפי הצורך להשביח את האזור התיירותי או להפוך את האזור לתיירותי — רק על פי הצגת תוכניות מפורטות ומוכחות, ורק על פי הנהלים הקבועים בחוק ובמשרד.

"אם ישראל יהושע עובד אצל גוף מסוים, ומצליח להוכיח לאותו גוף שהוא חלק מההצלחה של פרויקט לאומי, ועל זה מתוגמל — אז כנראה זו ההצלחה של אותו הלוביסט, אבל זה בטח לא נכון כלפי האיש שיושב מולך עכשיו וכלפי המשרד שהוא ייצג. כל הפרויקט הלאומי לא קם בגלל יהושע. אם תשאל אותי אם ישראל יהושע שוחח אתי אי פעם על הנחיצות של הפרויקט הזה מהפן הלאומי, אז יכול להיות שכן או יכול להיות שלא. כמו מאות רבות של אנשים ששוחחו אתי בהקשר הפרויקט הזה. ואם ישראל מרגיש חלק מהפרויקט הזה, אז שיהיה בריא".

חוקר: "יהושע — מאז שאתה שר תיירות ובמשך שנים — מקבל את הסכומים החודשיים הבאים בתור 'דמי ייעוץ' מהגופים הבאים: מגילות, מערות קומראן, קליה ומצפה שלם. מארבעת אלה יהושע מקבל 100 אלף שקל בחודש. תגובתך?"

מיסז'ניקוב: "אין לי שום ידע על זה".

חוקר: "האם ידעת שיהושע מקבל ולו שקל אחד מהגופים שזה עתה הזכרתי, ובפרט על היותו יועץ שלהם?"

מיסז'ניקוב: "הוא לוביסט. אני אמרתי בפתיח כששאלת אותי מה עושים לוביסטים — לוביסטים מקבלים כסף מהלקוחות שלהם. גם אם הם עושים את העבודה וגם אם הם מתחברים להצלחה קיימת ומצליחים לנכס את זה לעצמם. אני מניח שהם לא עושים את העבודה שלהם לשם שמים. אף פעם לא ביקשתי לדעת מי הלקוחות של יהושע. זה לא עניין אותי אז ולא מעניין אותי גם עכשיו".

"לא ידעתי שרוט היא מפיקת הפסטיבל"

בספטמבר 2016 נקרא מיסז'ניקוב שוב לחדרי החקירה. הפעם הציג לו החוקר מייל ששלח לרוט שאליו צירף את רשימת השירים האהובים עליו של להקת תיסלם שהופיעה בפסטיבל הסטודנטים שעומד במרכז כתב האישום. מיסז'ניקוב טען: "אני לא זוכר את המייל הזה. אני זוכר שביום הפסטיבל ערכנו ארוחת ערב עם להקת תיסלם. זו להקה אהובה עלי מאז הילדות, ושמחתי מאוד שהם יופיעו בפסטיבל באילת".

חוקר: "המייל הזה נשלח מתיבת המייל שלך ב-31 באוגוסט 2010. מה תגובתך?"

מיסז'ניקוב: "אני חוזר ואומר, אני לא זוכר את המייל הזה. מכיוון שאתה מציג לי אותו, סביר להניח שהוא נכתב על ידי. אני עדיין ממשיך ואומר בתוקף שנכון להעסקתה של יולי על ידי המפיק הנבחר, חברת פלס, וגם אחרי זה, אני לא ידעתי שהיא תהיה מפיקה של הפסטיבל. אני רוצה להדגיש ביתר שאת — יולי רוט נבחרה עם עוד שני מפיקי משנה. אחר כך נודע לי שהיא נבחרה על סמך היכרות מוקדמת עם גיא בסר (מנכ"ל חברת ההפקה פלס; י"ג). כשאני אומר מוקדמת זה לפחות 10 שנים קודם, על סמך ניסיון העבר שלה, כולל באילת ובמקומות אחרים. לא היה לי שום יד ורגל בנושא העסקתה. להציג לי מייל מלפני שש שנים שנשלח שלושה־ארבעה ימים לפני קיום הפסטיבל, ולגזור מזה שאני ידעתי על מעורבותה של יולי בפסטיבל הרבה קודם — זה לשקר לאמת בפנים, וזה סתם להאשים אותי במשהו שלא עשיתי".

חוקר: "גיא בסר אמר בחקירתו כי 'יוליה לא אמרה במפורש, אבל רמזה שסטס מאוד אוהב את להקת תיסלם, ואולי כדאי להביא אותם, ואפילו הראתה לי מייל אחד במחשב שלה, הודעת מייל שסטס מיסז'ניקוב שלח לה, שבו הופיעו כל השירים שסטס אוהב. כתוצאה מזה, היה נראה נכון שכשמשרד התיירות שותף, ושר התיירות 'דואג' למימון, יהיה נכון להזמין את הלהקה שהוא אוהב'. מה תגובתך לדברים האלה?"

מיסז'ניקוב: "אני פשוט בהלם מזה שאתה מצטט לי עדות של גיא בסר לגבי הזמנה או אי־הזמנה של להקת תיסלם, על פי המייל שנכתב שלושה ימים לפני הפסטיבל. היעלה על הדעת שמפיק ותיק כמו בסר, שמאחורי הזמנה של ריהאנה לישראל, יגלה כזה חוסר מקצועיות, ויזמין להקה מכובדת להופיע בפסטיבל שלושה ימים לפני קיומו? אני בספק".

חוקר: "מחומר החקירה עולה כי היתה ארוחת ערב במסעדת המחבוא של אדי, שבה אכלת ביחד עם חברי להקת תיסלם ויוליה רוט, על חשבון הפקת פסטיבל הסטודנטים. מה תגובתך?"

מיסז'ניקוב: "אני שילמתי על הארוחה שלי, אני לא יודע על חשבון מי אכלו חברי להקת תיסלם והמוזמנים האחרים של בסר. אני בסוגריים אומר שמכיוון שהייתי השר האחראי על קיום הפסטיבל ונוכחתי שם מתוקף תפקידי, יכול להיות שבכלל לא הייתי צריך לשלם על זה. נהגתי בזהירות יתרה ושילמתי על הארוחה שלי".

חוקר: "אתה זוכר איך שילמת?"

מיסז'ניקוב: "במזומן".

חוקר: "אתה זוכר את גובה העלות?"

מיסז'ניקוב: "אני השארתי 100 שקל. באותה מידה אני שואל אם השרה מירי רגב — שעשתה לפני חצי שנה פסטיבל בטבריה ואירחה את כל האמנים באופן אישי שהופיעו שם, ואני מניח שאכלה אתם ארוחת בוקר או צהריים או ערב — האם גם היא נדרשת לשאלה מי שילם בעבור הארוחה שהיא נכחה בה כשרה אחראית? או שזה רק מנת חלקי? כמובן, השרה רגב היא אחת משורת השמות שאחראים על אירועים, זה לא המהות של הסיפור, אלא להביא את האבסורד שבדבר".

עורך דינו של מיסז'ניקוב: "שוב עולות טענות מופרכות" 

עו"ד יובל ששון, ממשרד מיתר ליקוורניק גבע לשם טל ושות', המייצג את מיסז'ניקוב, מסר בתגובה: "הסדר הטיעון שיוצג הבוקר על ידי פרקליטות המדינה לבית המשפט גובש לאחר שהתאפשר לנו להשמיע את מלוא טענותינו בעניין בפני היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה. אני מברך על כך, שלאחר שבכירי מערכת התביעה שקלו את הדברים, לרבות הראיות שהוצגו בפניהם, הם הגיעו למסקנה כי אין מקום להגיש בעניינו כתב אישום אחר מזה שהוגש, ואשר במרכזו עבירה אחת ויחידה של הפרת אמונים. לא שוחד, לא מרמה ובטח לא עבירות סמים. לצערנו, בבוקר זה, שבו מרשנו לוקח אחריות על המעשה היחיד שנקשר בשמו ושיש לו בסיס ראייתי — עולות שוב טענות מופרכות.

"טענות חסרות בסיס אלה, שהוטחו בו במהלך השנים האחרונות, שבות וצצות בכלי התקשורת לאחר שליוו אותו במשך שלוש שנים האחרונות ופגעו קשות בו, במשפחתו ובכל מהלך החיים שלהם. הטענה הנדונה בכתבה, כמו גם הטענות בדבר חלקו בפרשת ישראל ביתנו, לא נכללה בכתב האישום שהוגש לבית המשפט, ולא בכדי. על המניעים שהניעו את מי שטפלו עליו במהלך חקירתם עלילות שווא יש לשאול אותם. מיסז'ניקוב הכחיש אז ומכחיש גם היום את שיוחס לו על ידיהם. הדברים חסרו כל חיזוק, ומלבד האמירות המצוטטות לעיל לא נמצא להם כל בדל של תימוכין".

עו"ד עודד סבוראי, בא כוחו של אמנון ליברמן, סירב להגיב לדברים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות ראשיות באתר

כתבות שאולי פיספסתם